Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   109 / 109
(#) kaqkk válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 30, 2025 /

A kondenzkivezetés leválasztható a mosás idejére , különben is mostnában már a zsákos mosás a "divat" annál meg nem kerül ki szinte semmi vegyszer a kondenzkifolyón .
(#) dB_Thunder válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 30, 2025 /

Idézet:
„zsákos mosás a "divat" annál meg nem kerül ki szinte semmi vegyszer a kondenzkifolyón .”

Kaqkk cimbi!!
Pár zsákos mosást csináltam, annyira nem szedjük szét, hogy a cseppvíztálca ki legyen szerelve, így az bizony rengeteg mosóvizet nyel el!! Csepptőmlőt se szokta szerintem lekötni senki, egyébként arra is ráfér a mosólé fertőtlenítő hatása!
Legjobb menne a másik végénél felfogni a lét, ami sok esetben rendkívül körülményes!
(#) kaqkk válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 31, 2025 /

Kinek hogy , ha sok mosószert igényelt mi teljesen szétszedtük .Azt látni mikor mennyi "mosólét" fog kérni . Viszont mint mondtam a külső vége a kifolyónak legtöbbször elérhető és bontható.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2025
(#) Gafly hozzászólása Sze, 16:39 /

Kültéri rögzítése, hőszigetelésre

Hőszigetelésre (ami tipikusan valami műanyag hab, háló és nemesvakolat kombó) mivel szoktátok feltenni a kültérit (vagy más nehezebb cuccot)?
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 17:02 /

Nagy felületű támasztékkal és olyan hosszú tiplikkel amik elérik a falazatot és abban is kapaszkodnak.
(#) Joe_001 válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 17:03 /

Szia!
Hosszútiplivel, ami átéri a szigetelést(pl (10x150es Fisher tiplivel, ha 100as a szigetelés) 20as mü-I es csövet dugunk rá, (a cseppvízhez használatos.)amit a fal síkjában vágunk el 6lap fejű csavar alá fakötésű alátét kell a tartó rögzítéséhez.
Ez engem is elbír a kültérivel együtt.
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 17:32 /

A falazattól is függ de általában a fisher állványcsavar a saját dűbelével tökéletes szokott lenni (ha 100 mm a szigetelés én 200 avagy 250 es csavart használtam )
(#) teglascs válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 18:21 /

Én is a cseppvízcső távtartóként való alkalmazásáról tudok. Még a klímás suliban is ezt a megoldást mondták kb. 5 évvel ezelőtt.
(#) kaqkk válasza teglascs hozzászólására (») Sze, 18:41 / 1

Régebben méretrevágott rézcsövet is használtunk távtartóként szögletes magyar tipli+olcsó állványcsar mellé ), de a fisher csavar a saját dűbelével jobban bevált . (de embere válogatja ki mire esküszik)
A hozzászólás módosítva: Sze, 18:42
(#) teglascs válasza kaqkk hozzászólására (») Sze, 19:15 /

Elfogadom. Lényeg a tartós stabilitás!
(Nálam egy 8 kW-os triál kültéri van az utcai homlokzaton.)
Következő: »»   109 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem