Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 17. Csü
22:48:47
  Jelenleg 532 fő olvassa az oldalt
Fórum » Beszélgetős témák » Gáz vezérlő építése, gáz-diesel vegyesüzemű autóhoz  »
Gáz vezérlő építése, gáz-diesel vegyesüzemű autóhoz  
Témaindító: dB_Thunder, idő: Jún 27, 2011
Lapozás Méret:     3 / 3
(#1019453) nyulbul válasza dB_Thunder hozzászólására (#1019240) Válasz • Júl 2, 2011
Idézet:
„Engem is érdekel hogy lehetne minimálisra csökkenteni a gázolaj adagolását.....-egy mechanikus adagolóval ”
Az egészböl ez a leg egyszerübb.
Ne adjál neki "gázt",azaz ne működtesd a gázpedállal a mechanikus adagoló szabályzo karját. Ez ugyanis alapjáraton áll,s a gázkeverék adagolása által történő fordulatszám emelkedéskor gyorsabban de alapjáratnyi gázolajat fecskendez be.
A probléma a modernebb verdáknál van, ahol az elektromos befecskendezést emulálni kell

(#1019581) dB_Thunder válasza nyulbul hozzászólására (#1019453) Válasz • Júl 3, 2011
Ez pont nem működik !
Ugyanis ha csak a gázmennyiséget emelem, elég gyorsan eljutok a kopogásos égéshez ! Sajnos szerintem nem csak a gázmenyiséget, hanem még az előtöltést (befecskendezési pontot) is variálni kell.
Szóval inkább emulálnék egy elektromos befecskendezést!

(#1019596) watt válasza dB_Thunder hozzászólására (#1019581) Válasz • Júl 3, 2011
Azt írtad a te autód adagolós, nem közös nyomócsöves!? Nekem is az volt a furcsa, hogy honyan nem fog berobbanni a gáz magától, ha bizonyos mennyiségnél többet juttatunk a beszívott levegőbe. Aztán egy idő után hogy nem fog elfogyni a lvegő... Ilyen megoldással csak gázzal nem hiszem, hogy menni fog. Aztán az autógáz összetétele sem mindegy. A bután 2bar, a propán 22bar parciális nyomású. Nagyon nem mindegy milyen arányban vannak a felhasznált gázban.

(#1019687) nyulbul válasza dB_Thunder hozzászólására (#1019581) Válasz • Júl 3, 2011
Ha a motor fordulatszáma emelkedik akkor a röpsúj segitségével az előtöltés is automatikusan változik,ám a befecskendezett mennyiség még mindíg alapjáratnyi marad. Való igaz nem kell hogy bele fulladjon a gázkeverékbe.

(#1019755) dB_Thunder válasza watt hozzászólására (#1019596) Válasz • Júl 3, 2011
Idézet:
„Azt írtad a te autód adagolós, nem közös nyomócsöves!?”
Ez így igaz , adagolós, ezért is csak emulálnék.....
Az adagoló működésén megint át kell rágnom magam, mert sokat felejtettem.
Az biztos: hogy ha csak a gáz menyiségét emeltem és az adagoló alapjáraton volt, akkor igen hamar csattogni kezdett a gép, ha megemeltem a fordulatszámot (gázbowden segítségével) akkor már nem volt gond a megnövekedett gázmennyiséggel.

(#1019763) watt válasza dB_Thunder hozzászólására (#1019755) Válasz • Júl 3, 2011
Valószínű, hogy a gázra kihegyezett motoroknál a sűrítési viszony kisebb, mint a gázolajosoké azért, hogy ne robbanjon be idő előtt a gáz. A gázolaj gáz arányt nem növelheted bármeddig a gáz irányába.

Az emuláció azért kell az elektromos befecskendezőseknél, hogy az ECU-t becsapd. Neked ezt nem kell emulálnod.
Neked, ha elektromosan oldod meg, csak egy a korábban csatolt táblázathoz hasonló adagolási vezérlést kell megoldanod, ami a beadagoló mágnesszelepet, vagy motoros szelepet a megfelelő mennyiségre nyit ki.

Az adagolód holt egyszerű. A gázpedál állásának hatására egy hasonló táblázatból kiemelt értékre fordítja el egy motor az adagoló mechanikáját. Gondolom nem mechanikus adagolód van, amit bovdennel húz a gázpedál...?

(#1075376) kismak Válasz • Okt 5, 2011
Sziasztok!
Egy tippel szeretném gazdagítani a fórumot.Szerintem az egyik nyomócsőben keletkező nyomást kellene mérni és jelként felhasználni.Egyrészt kapnék egy fordulatszám jelet másrészt a nyomás fentálásának idejéböl lehetne következtetni a befecskendezett gázolaj mennyiségére,így 2 vezeték segítségével mindent tudna a "fekete doboz".

(#1084675) 1zolee Válasz • Okt 21, 2011
Üdv mindenkinek. Engem is érdekel a téma, minél kisebb költségvetésből a legegyszerűbb módon megcsinálni a gáz mennyiségének szabályozását. Egy sima 1.9 td ducatóba mechanikus adagolóval, és egy 1.9 pdtdi, kicsit "erősített" motorral rendelkező audi 2-2.5 bar turbónyomással. Ez a két autó lenne az alany.

(#1096074) Sceetah Válasz • Nov 8, 2011
Kedves Urak

Az alapjárati gázolaj, mint "szikra" alkalmazása az LPG-levegő keverékhez nem rossz megoldás.
Van itt, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni:
A dízel motor minőségi, míg a benzines (ebben az esetben LPG-s) motor mennyiségi szabályozással működik. Szóval feltétlenül szükséges pillangószelep a szívócsőbe.
Az LPG bejuttatása, mint "katalizátor" (károsanyag-ibocsájtás csökkentő, nyomaték és teljesítmény-növelő) esetén nincs szükség pillangószelepre.
A vezérléshez elegendő egy érzékelő, ami a gázpedál állásáról tájékoztat, majd ennek alapján vezérli a bejuttatandó gáz mennyiségét (ami ugye max. 25-a a gázolajnak,de inkább kevesebb legyen) .
Valami egyszerűbb elektronika vezérelhetné a gázinjektor mágnesszelepének nyitási idejét.
Ilyen engem is érdekelne - 0 - 5 V be, 8 - 13,8 V max. 5 A ki, a "ki" lineárisan kéne a bemenőhöz képest.
A turbósokhoz ajánlom a benzinesekhez is külön kapható turbós reduktort.
Persze a vezérlőbe nem volna rossz állítási lehetőség, hogy milyen gázpedál (gázbowden, rudazat) állásnál kapcsoljon be és max. fordulatnál meg ki.

(#1097711) 1zolee válasza Sceetah hozzászólására (#1096074) Válasz • Nov 10, 2011
Üdv, múlt héten kísérleteztem kicsit, és elszomorodtam... Laptopon nézve a gázolaj mérséklődése 5-6dl/óra volt csak. nem értem , hogy miért... Íme pedig egy pdtdiről egy videó : 0.8L/h fogyasztás 120km/h-nál.
Bővebben: Link

Következő     3 / 3
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu