|
|
|
|
|
Hali!
A következő feladatra kéne nekem egy egyszerű megoldás, kapcsolási rajz lehetőleg 555ic-vel.
Ha a kapcsolás bemenetére egy 0,3seces 12voltos impulzus jön akkor a kimenetén x ideig adjon +12voltot. Az x-et lehessen állítani. kb 10-30másodperc között. Ha letelt a beállított idő akkor ismét 0legyen a kimenet mindaddig amíg nem érkezik a bemenetre impulzus. |
|
|
monostabil kapcsolás lesz jó neked!
a 2-es lábra teszel egy tranyót, ennek a bázisára rakod a 12 voltodat ellenálláson keresztűl..
ha a tranyó kap jelet egyből gndre huzza a 2-es lábat és megy a számlálás, meg jelenik a 3-as lábon a tápfesz..
[pic]Bővebben: Link[/pic]
R helyére egy 50k -s poti, 47K kimaradhat..
C = 1000µF/16V
üdv |
|
|
megépítettem, a kapcsolás szépen működik  |
|
|
| Ide írok mert 555el foglalkozó topic. Itt az oldalon lehet találni azt a progit ami ezzel az ic-vel foglalkozik. Vmi kapcsolás tervező. Megprobáltam elindítani de valami .dll fájl hiányzik a progniak. Hogy lehet ezt megoldani? Lehet vhol ilyen fájlt találni? |
|
|
Szia!
Otthonról elküldök Neked pár ilyen progit. de az estefelé lesz csak. Ha addig ráér, akkor küldöm. |
|
|
Rendben, nem sürgős.
Köszi!!  |
|
|
Hali!
Ha jól vettem ki a szavaidból, neked az 555 Demonstrator nevű progid van, ami hiányolja a Vbrun300.dll navű fájlt.
Ha akarod használmni, itt van. Elég hasznos kis program. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Sajna ez nem az a progi. de azért kössz |
|
|
| Ezt a DLL-t másold be a letöltött program mellé. És akkor futni fog. |
|
|
| VB40032.DLL kell neki. Legalábbis azt irja ki |
|
|
| 555 időzít.zip erről az oldalról töltöttem le |
|
|
Idézet: „VB40032.DLL kell neki”
Egyébként csak szólok, hogy van egy Google nevű keresőrendszer a neten. Beírod azt a fájlt, amit keresel és kilök egy csomó helyet, ahonnan ingyen és bérmentve le lehet tölteni ezeket a DLL fájlokat... |
|
|
Hali itt vannak a DLL-ek!!! |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
|