Ezekre gondoltam.
" Ha nyomógombbal közvetlen akarsz irányt váltani, a korábban idézett reléidből 4 db kell. Ha kéred, azt is megrajzolom. Léteznek autósrelékből is váltóérintkezősek, abból kettő is elég."
nekem is volt ilyen gondom , csak nekem magasba kelet emeljen a motor sulyt es le is eresze (12V motor vot az is atetelekel nem tudom mibol mert az ocskapiacon vetem), azt kel tudjatok hogy nem vagyok jartas az elektronikaban , epitetem erositot ic-bol amihez 2 elenalast es 2 kondit kelet cinezni , de nagyabol enyi a tudasom , tanulni jarok ide inkabb,
de en ugy oldotam meg az irany valtast hogy , valahol latam regen egy 3 fazisu kapcsolo tablaban olyan szigetelt kart amit fel kelet nyomni es kapcsolta az aramkort , olyan vilaszeruseget , en ezt oldotam meg 2 csobisztositek foglalatal (olyan mid az uveg bisztositek csak vastagabb es keramia) es 2 rezcsovel ami a bisztositek foglalatba beleilik , egy bakelit lemezre fogatam ra a bisztositek foglalatot egy kicsit tavolabb mind normalisan keletek volna es kozepre 2 sarokal a ket rezrudat szigetelve oszefogatva , a rezrudra fogatam a motor 2 szaljat es a bisztositek foglalatra X-be kotve az akut , egyszeruen csak atfordotom a rezrudakat a biz.foglalat masik felebe es megfordul a motor, a rezrud anyira beleszorul hogy meg csak nem is melegedik , pedig a motor van vagy 4-5 kilo nem tudok adatot rola, az egesz kapcsolo belefert egy muanyag dobozba szigetelt fedovel, (azt is egy elektros uzletben vetem ami korulbelul akora mint 4 gyufas katolya.
elnezest de meg azt sem tudom mi a normalis neve a bisztositek tipusnak.
remelem segitetem es ertheto amit irtam megha nem is szaknyelven(((
Nem tudom szerepel-e a tudástárában mindenkinek, hogy az eredeti kis relé egy behúzó tekercset kapcsol egy önindítón, ami belöki a fogaskereket a fogaskoszorúba és egyúttal egy akkora érintkező zárja a motoráramot ott belül (bendix körül) mint ide Lacháza.
Remélem, ilyen önindító motorról van szó és akkor nem mondtam badarságot, ha nem, itt sem voltam!
Igen, ott a jobb bimbó alatt jól látható a szerelő kezében a bendix - is
isubrava: véletlenül nem rc vitorlázó repülő felhúzkodására szól ez a csörlő?
Mert ott szabadonfutóról húzzuk le a spagit a fordító csigáig és vissza, így az önindítónak nem kell a kétirányú forgatáson törnie a forgórészét.
A szabadonfutót pedig könnyen megcsinálhatjuk a sufniba, néhány egyirányú csapágy, tengelykapcsoló, lábpedál és némi kézügyesség segítségével.
Jó kép.
Nem, ez egy csörlő, amit arra használok, hogy kocsikat húzok fel és engedek le.
A probléma megoldódott, nagy primitív módszer de hibátlan.
Van ugyebár a csörlő+az akis, na most jött az isteni sugallat, hogy mivan ha fordítva rakom rá a sarut?+t-ra, -ta+ra.
Az eredmény a csörlő működik és az ellentétes írányba, hihetetlen mi?
Szerintem nem, a csörlő nincsen fixen bekötve mert nem autóra van feltéve mert egy Fiat személyautón bután festene, + a kertben kell csörlőznöm.
Azért még mindig érdekel a dolog ha valaki tud normális bekötés rajzot, nem csak sémákat, nyugodtan írjon.
Üdv mindenkinek és köszönöm az eddigieket..
Sziasztok.Segítségt szeretnék kérni tőletek azt szeretném kérdezni hogy 12voltos csőrlő motoroknak menyi a fordulata hajtómű nélkül?Köszönöm a segítséget.
Köszönöm a választ.Esetleg tudnál nekem tanácsot adni hogy van e 12voltos kisfordultú motor kb 500-600 as kereskedelmi forgalomba?Esetleg minek van hasonló fordulat?
Az egyenáramú motorok fordulata általában ennél nagyobb terheletlenül és szabályozás nélkül. PWM-el viszont bármelyik jó lehet ha a teljesítménye megfelelő. Itt nézz szét: