Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Takarítógép problémák

Témaindító: Papi45, idő: Szept 3, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Papi45 hozzászólása Szept 3, 2012 /

Van egy DeLongi Extra Action Cleaner tipusú takarítógépem. A gépen két kapcsoló van, a piros a porszívót, a zöld a szivattyút működteti. Külön-külön mindkettő hibátlanul működik, de ha a porszívó be van kapcsolva a szivattyúnak 8-10 másodperc múlva elfogy a nyomása, csak habot csöpögtet a szívófej elé. Ha a porszívót kikapcsolom és a szivattyút bekapcsolva hagyom, néhány sec alatt megjön a szükséges nyomás és remekül porlaszt a szívófej elé. Próbáltam másik szivattyúval is, de ugyanaz a helyzet! Mi lehet a hiba oka?
(#) zolika60 válasza Papi45 hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Valami mechanikus hibát keress. Például nem csinál valami miatt a porszívó vákuumot a víztartályban?
(#) konam hozzászólása Szept 3, 2012 /

Szia sajnos gyakori hiba!! Szét kell szedni a porszívót és ki kell építeni a szivattyút.
(#) konam hozzászólása Szept 3, 2012 /

Azt lefelejtettem, ha nem értesz hozzá kérj meg valakit aki ért hozzá.Valószínű, hogy a mosószertől berohadt a szivattyú mozgó része.Az úl elég húzós.
(#) frici.hu hozzászólása Szept 3, 2012 /

Szerintem ezekkel a gépekkel a takarítási módszer a következő; Vizet "spriccelni a takarítandó felületre, hagyni, hogy hasson a takarítószer és utána felszívatni a vizet. Ha a szívóerő hat a vízre az nyilván felkavarja azt, levegővel dúsítja és nyilván habzik. Magyarán nincs semmi hibája a takarítógépnek. Annyit még hozzátennék, hogy a szivattyút utána nem árt langyos vízzel átmosatni, hogy a mosószermaradék ne okozzon benne lerakódásokat. (Nekem is Delonghi-m van)
(#) Papi45 hozzászólása Szept 5, 2012 /

Köszi a segítségeket! Valószínű a remek "tesco-value" takarítószer szívatott meg!!! Köszönöm Frici az infót, kipróbáltam tiszta vízzel és azzal működik!
(#) standal hozzászólása Ápr 26, 2013 /

Sziasztok!
Olyan problémám van hogy egy Delux 340-es takarítógép motorján meg szeretném változtatni a forgás irányát, de bekötési leírást és lényeges infókat a motorról nem találtam azon kívül, hogy 900 W-os, az eredeti bekötésről tudok képet mellékelni. A képen ugyan nem látszik de a piros és a zöld pontnál van a kondi bekötve.
Remélem valaki tud nekem segíteni, előre is köszönöm!

fotó.JPG

(#) Nicksanyi hozzászólása Ápr 21, 2022 /

Sziasztok Kollégák! Légy szíves segítsetek rajtam: Hogy tudom kicserélni az FC 6843 Philips takarítógép szivattyúját, hogy tudom szétszedni, kiépíteni? Az a baj, hogy nem nyomja ki a tisztítószert. Köszönöm Fiúk, Lányok!
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2022
(#) Laci66 hozzászólása Pé, 10:17 /

Viper AS710R

Sziasztok!

Viper AS710R padlótisztító géphez keresnék szervíz dokumentációt, illetve olyan fórumtárs segítségét
aki ismeri (javította) már ezt a gépet.
(#) Bakman válasza Laci66 hozzászólására (») Pé, 15:45 /

Mi a konkrét kérdés? Hátha. Hasonló szerkezet van a cégnél.
(#) Laci66 válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 6:15 /

Szia!
Konkrétan az agymotor szerkezete érdekelne. Két éve cserélték a motor tápkábelét. Akkor a hiba az volt hogy a pedál lenyomásakor a fék kioldott a motor viszont a szakadt kábel miatt nem működött. Most pedál lenyomásra a fék sem old ki. Van-e valami "tiltás" a motorban hogy amíg nem old a fék addig ne induljon? A főnököm megrendelné a tápkábelt de gyanús hogy esetleg más is lehet hibás.
(#) Bakman válasza Laci66 hozzászólására (») Szo, 7:13 /

Tudommal a motorban nincs semmilyen tiltás. A vezérlő oldja a féket, majd áramot ad a motornak. Ha a vezérlő szerint a motor túl nagy áramot venne fel (pl. nem old a fék), akkor tiltja azt.

Ha a kábel hibás és még nem lett kézzel mozgatva, a kormányt mozgatva elvileg lennie kell egy-két olyan pontnak, ahol elindul a masina. Érdemes megnézni az akkut is, mert ha az valamiért nincs jó állapotban, induláskor annyira leeshet a feszültsége, hogy az elektronika tiltja a motort.
(#) Laci66 válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 10:02 /

Igen, időnként leállt de a kormányt forgatva újra elindult. Most már nem...
Az akku töltve 25,1V.
Nincs esetleg valami "hiba memóriája" ami letilt amíg valami szervíz kódot nem kap?
Az ülés alatt vannak bimetall biztik azokat is hiába nyomogattam. Elvileg lenne egy LED ami hiba
esetén hibakódot pislogna, de az folyamatosan világít mintha minden rendben lenne.

A gép 10 éves, két évvel ezelőttig nem látott szerelőt akkor is csak a motor kábelt cserélték ki.
Ennyi idő alatt bármi elöregedhetett benne...
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:08
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem