Egyik barátomnak kellene egy stroboszkóp, mert diszkókat szokott tartani és megkért engem, hogy szerezzek neki.
Az interneten nem nagyon találtam, így tőletek szeretnék segítséget kérni ezügyben.
...persze
A házát felhasználhatod (enyém is ilyenbe volt), a többi mehet a levesbe...
Komolyra fordítva a szót: egy izzószál nem képes olyan gyorsan villogni, mint egy vakucső, ezért kilőve.
(Ha jártál már olyan diszkóba, ahol van strobi, és láttál már ilyen reflektort működni, a válaszra magad is rájöhettél volna )
Az egyik kollégám nemrég +vette mindkettőt.
(A 3 csövest és az 1700W-os fényerőszabályzósat is, úgyhogy nekikezdhetek a 2.0 verziójú fényerőszabályzós strobinak, csak nincs 20e HUF az alkatrészekre ...)
Sziasztok
keresek egy hangraütemü strobót kapcsolási rajzot valaki tud ebben segiteni nekem mert elégé sürgős .Ha tudtok ilyen rajzot kérlek küldjétek el nekem . előre is köszike nektek
Köszönöm hogy szóltál. Megírtam a cikket még gépen, aztán feltöltöttem, de nem néztem végig. Az 5. oldaltól kezdve lemaradt
Valamiért hibaüzenetet ír ki miko fel akarom tölteni.
Most leszedtem a cikket. Majd holnap megnézem miért nem ment fel a többi oldala.
Mellékelt képen látható .Max annyi hogy kell neki annyi zene h a ledet az optoban megvillogtassa.Vagy a másik rajzon lévő cuccot elé és kihagyod a 4027 flip-flopot.
Helló!
És valaki nem tud olyan vezérlőt, ami rendesen basszusra villogtat, illetve, amikor csak magas hang van, akkor szinte világít a strobi? Lényegében olyan kellene, minta diszkókban van. És kellene elé valami szabályzó ármakör is, hogy ne kelljen minden számnál állítani az érzékenységet, illetve a hangerőt. A válaszokat előre is köszönöm.
Most csinálok egy reed relés kapcsolást. Ha mondjuk a hangszoró kivezetést megosztanád valahogy egy ilyen reed relére, akkor azzal lehetne csak a basszus hangra kapcsolgatni, vagy valami optocsatolós megoldással, de csak találgatok.
Egyáltalán hogy műxik pontosan egy storbivezérlés? Amin rajta van a 6,3-as jack, azokra mindre tudok adni 1-10V-os vezérlőjelet és annak hatására felvillan?
Ez az astro 350-es akkor úgy működik, ha auto állásban van akkor egyenletesen villogtat (gondolom a villogás gyorsaságát lehet szabályozni) és ha slave állás,akkor pedig külső vezérlőről?
Igen úgy műxik hogy "AUTO" állásban a beépített 555 villogtatja asszem talán 1-12Hz között, "SLAVE" üzemmódban pedig a 6,3-as JACK ra érkező 10V amplitudójú négyszögjelek felfutóélére villan. legalábbis úgyrémlik hogy felfutó...
Nekem van 4 ilyenem, meg hozzá gyári mikrofonos vezérlő AGC vel meg minden szarral, de meg kell mondanom hogy nemtúl jól követi az ütemet. szerintem ha pontosat akarsz akkor a mikrofonos cuccot elfelejted... egy disco-méretű hangzavarban úgyis eltéved szegény AGC ide vagy oda, és össze vissza fog villogni... Szerintem a megoldás egy olyan áramkör, amit vonalszinten összekötsz a keverőd kimenetével, kell bele egy aluláteresztő szűrő, meg egy komparátor, aminek a ref.jét egy potival be tudod állítani az aktuális jelszinthez, a kimenetén ez négyszögjeleket fog produkálni, amit erősítve/illesztve vihetsz is a strobihoz. itt már esetleg meg lehet kockáztatni az AGC-t, de nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt az automata szintszabályzókkal...persze lhet hogy én vagyok béna
A hobbyelektronikában kb 10 éve ) volt egy elég korrekt 3 csatornás fényorgona kapcsolás, én megcsináltam azt annak idején, és némi módosítással tök pontosan működött, szerintem keress rá, abból tudsz csinálni ilyen vezérlőt, annyi csak hogy nem a triakokat kötöd az optóra, henem a strobit. De olyasmit ne várj el egy strobitól hogy világítson, legalábbis ne egy AF-350-tő, az már azért komolyabb pálya... Meg szerintem a közönséged sem igazán értékelné hogy ívfénnyel barnítod őket ahányszor leáll az ütem ))
Sziasztok, azt szeretném itt megkérdezni, hogy tud-e valaki ilyen kapcsolásokat?
Autóba szeretnék beépíteni iyen szerkezetet, hogy stroboszkópszerűen tudjam villogtatni a helyzetjelző izzóját, vagy esetleg ledeket.
Még olyan kérdésem is lenne, hogy milyen kapcsolással lehet megoldani azt, hogy egy vagy két led 5-10 másodpercenként felvillanjon. Köszi