Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   138 / 138
(#) (Felhasználó 4994) válasza kapcsrajz hozzászólására (») Dec 7, 2024 /

Neharagudjon, de mégis milyen firmware van rajta most a gyári helyet?
(#) kapcsrajz válasza (Felhasználó 4994) hozzászólására (») Dec 7, 2024 /

Jelenleg is az eredeti firmware van rajta. Soha nem is volt rajta más.
(#) (Felhasználó 4994) válasza kapcsrajz hozzászólására (») Dec 7, 2024 /

Egy hard resetet esetleg lehet csinálni?
App -ból eltávolitt, eszköz resetelése (használatijában gondolom benne van a menete), app -ba újra felvétel, beállitás...

De ellehet gondolkodni alternativ firmware használátán is.
(#) kapcsrajz válasza (Felhasználó 4994) hozzászólására (») Dec 7, 2024 /

Sajnos ezeket már megcsináltam (hard reset, újratelepítés). Ha nem marad más akkor el lehet vele kisérletezni.
(#) Bagodi hozzászólása Dec 26, 2024 /

WiFi kikapcs

Milyen utasítással tudom Arduino ide alatt kikapcsolni egy Wemos-on a wifit? Nem hálózati eszközként akarom használni. Nem szeretném, ha jelet "sugározna" ?
Köszönöm!
(#) Panhard válasza Bagodi hozzászólására (») Dec 26, 2024 / 1

1. #include <WiFi.h>
  2. void setup()
  3. {
  4.   WiFi.disconnect();
  5.   WiFi.mode(WIFI_OFF);
  6. }
(#) Bagodi válasza Panhard hozzászólására (») Dec 29, 2024 /

Még valami.
Hogy tudom az eepromot használni.

Hiába írom be EEPROM.write(1,valtozo); Majd utána, hogy EEPROM.comit();

nem marad bent a memóriában a beírt érték.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2024
(#) pipi válasza Bagodi hozzászólására (») Dec 29, 2024 /

EEPROM.begin(EEPROM_SIZE); is megvolt?
https://randomnerdtutorials.com/esp32-flash-memory/
(#) Bagodi válasza pipi hozzászólására (») Dec 29, 2024 /

Persze ,megvolt.
Ha lenne másik Wemos D1 mini akkor kipróbálnám azzal. Már azt gondolom, hogy nem alkalmas rá a modulom.
(#) pipi válasza Bagodi hozzászólására (») Dec 29, 2024 /

Ez a példa program sem jó? Próbáltad?
(#) Bagodi válasza pipi hozzászólására (») Dec 30, 2024 /

Meg lett a megoldás!
Rossz volt a modul. Elmentem egy haverhoz kértem tőle egy újat és egyből jó lett.
Lehet lefutotta már más alkalmazásban a kilométerét.
Köszönöm a segítséget!
(#) Moderátor hozzászólása espwantednow hozzászólására (») Máj 26, 2025

A fórumban mindenféle hirdetés szigorúan tilos! A telefonszám, és más, személyes adatok megadása pedig biztonsági okokból nem engedélyezett.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2025
Moderátor által szerkesztve
(#) tki hozzászólása Máj 30, 2025 /

Memóriafogyás a host PC alvása közben

Jártatok már úgy, hogy egy ESP32-t, konkrétan egy ESP32-S2 Saola-1-et a PC-re dugva programoztátok, és ha elaludt a gép több órára, de nem csak egyre vagy kettőre, mikor felébredt és megnéztétek az ESP32-t, akkor azt láttátok, hogy elfogyott egy csomó a memóriájából? 130 kB szabad IRAM-ból késő éjjelre 80 lesz, reggelre meg 30. Elég következetesen, mert már egy jó ideje figyelem és minden nap megtörténik. : -)) Nem igazán láttam hiányzó free-t a malloc-jaimhoz, bár nyilván semmi sincs kizárva.

Egyébként egy HTTPS/Secure WebSocket távirányító, vagyis relékapcsolgató és bemeneteket beolvasó alkalmazásról van szó. Csatoltam egy képet - így látom az alkalmazás weboldalain az ESP32 által per pillanat másodpercenként leküldött adatokat. Az egész oldal kinézetét most nem akarom felfedni. A soros vonalon is lehet parancsokat adni az USB kábelen és távolról is, a WebSocket-en keresztül.

Képtelen vagyok rájönni, mi történik, nehéz is tesztelni, és semmi más módon nem sikerül előidézni. Se a weboldalak durva újratöltögetésével és a wss-kapcsolat kínzásával (végre stabil a framework, mennyit kellett erre várni), se mással, pl. a konzol, vagyis a soros kapcsolat piszkálásával. Ha magában áll az eszköz, tehát nincs a PC-re dugva és úgy működik, akkor minden rendben. A wifi-kapcsolat szerintem folyamatos éjjel is, de azt is le fogom tesztelni, mi történik, ha elmegy.

Külön érdekes, hogy az SPIRAM a heap részévé lett téve, és minden lehetséges módon oda van irányítva a memóriafoglalás az sdkconfig-ban, csak az egészen kis allokálások (CONFIG_SPIRAM_MALLOC_ALWAYSINTERNAL=32) vannak az IRAM-ba irányítva, mégis kizárólag a IRAM-ban van ez a fogyás, az SPIRAM egyáltalán nem fogy. (Azt csak a TLS eszi kapcsolatonként, az nagyon, de fel is szabadul.) Tényleg az őrületbe kerget. : -)
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2025
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Máj 30, 2025 /

Ja, nem írtam: otthoni router mögött van az egész hálózat, nincs kiengedve a fejlesztés alatt álló panel az internetre. Bár a wifi-m, ugye... nagyon sok szomszédom van, viszont hosszú jelszavam. : -)
(#) ppepe válasza tki hozzászólására (») Máj 31, 2025 /

A leírás alapján memory leakingnek tünik.
Nézz rá erre, hátha segít elindulni, megoldani:

https://esp32.com/viewtopic.php?t=38226
(#) tki válasza ppepe hozzászólására (») Jún 1, 2025 /

Ja, kösz, de a tesztelés ugyanarról a gépről történik, ami éjjel alszik, így biztosan nincs connect/disconnect az éjjel, se adatforgalom a wifin. Egyszer kiderül.
(#) tki hozzászólása Hé, 9:04 /

Újabb típusok: ESP32-C6 és P4, kifutó S2, S3?

Ez a memóriafogyás elmúlt, megtaláltam, viszont megint megbíztam egy termékben (és fejlesztőrendszerben), hogy hosszabb távon is elérhető, de minek.

A napokban nézem a raktárkészleteket S3-as vagy S4-es változatból (még nem tudtam, hogy az utóbbi végül is nem lett, csak korábban találgatták, hogy milyen lesz majd), és azt látom, hogy még úgy is kicsik és az is kevés helyen, hogyha az utángyártott paneleket is beleveszem a találatokba. Még az AliExpressen, a saját store-jukban is 11 darab?? Mondom, mi ez, nem így szokott kinézni egy aktív termék, ráadásul nekem a WROVER kell "külső" memóriákkal.

Némi keresgélés után úgy néz ki, ha nem tévedek, hogy eszükben sincs ezeket hosszú ideig gyártani, zajlik egy átállás a P4 és a C6 fejlesztésére RISC-V maggal, ill. a termelésük felfuttatása, amikhez viszont megint nem teljesen stabil és nem teljes a framework, pedig gyakorlatilag csak az idén lett az ESP-IDF néhány fontos területe megbízható (minden arra épül, az Arduino core is, bár az engem nem érdekel). Hogy magukkal a régi chipekkel (modulokkal) mi a helyzet, azt nem néztem - lehet, hogy azokból még többet gyártanak. Talán.

A C6-nak ráadásul kevesebb lába van, bár ez azért nem akadály, de legalább hasonló a panel a korábbi kivitelekhez, a P4 viszont egy nagyobb és komolyabb kivitelű és alapterületű cucc RJ45-tel is kiegészítve (és nyilván sokkkal drágább...), érdemes megnézni. A részleteket még nem ismerem, a P4-et a WaveShare-nél néztem, és nem tudom, hányféle konkrét board létezik már. Persze, izgalmas dolog ez, csak megint egy nagy változás, kinek van rá lehetősége követni - én csak hobbizom.

A fenébe az egésszel, egy csomó időt beleöltem, hogy ez az S2, S3 stb. család (a 4-es már zavaros) most egy jó pár évig elővehető lesz a saját kiizzadt kódjaimmal együtt, amikor szükségem van rájuk csinálni valamit, ami kicsit több egy LED-villogtatásnál, de tartok tőle, hogy rövid időn belül kikopnak és nem lesznek többé, bár az ExpressIf hivatalos ütemtervében nincs szó az S2-es, S3-as családok kivezetéséről - igaz, csak MI-vel kerestettem benne.

https://www.cnx-software.com/2023/01/12/esp32-c6-wifi-6-ble-802-15-...board/
https://www.waveshare.com/esp32-p4-nano.htm
A hozzászólás módosítva: Hé, 9:12
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Sze, 18:23 /

Lehet, hogy csak engem érdekel, : -) mindenesetre létezik C5-ös is, és az közelebb van az általam keresett kivitelhez. Csak persze már az új proci van ebben is. Még nem olvastam többet arról, hogy mennyire stabil hozzá most a fejlesztőrendszer.

Itt láttam, a "hivatalos boltban" - a raktárkészletet nem tudom, mert helyette az van kiírva, hogy egy ember csak egy darabot vásárolhat...: https://vi.aliexpress.com/item/1005009128201189.html
Következő: »»   138 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem