|
|
|
|
| Köszi, ezt kipróbálom ! Így akkor egy maszk elég? |
|
|
Igen elég egy maszk és 5 másodperc levilágítás ..
Egyébként épp ma próbáltam a black cuvering spray-t
itt Szegeden 3000ft körül van az ára , az is tökéletesen fényzáró nyomatot eredményez 1-2 perc alatt (száradási idő) |
|
|
| Az jó! De hogy lenne nálam elég 5 másodperc??? |
|
|
| Ha másnál jó , akkor neked is elég kell , hogy legyen , ha nem így van , akkor biztos valami más a technika , ezért kell kísérletezned , hogy megtudd mi az az idő ami nem hogy éppen , hanem a tutira jó. |
|
|
Sziasztok, megpróbáltam elkészíteni egy nyák rajzolatot kapcs rajzból hát nem tudom mennyire siralmasan végződött, gondoltam lessetek rá és finoman értékeljétek mivel nagyon kezdő vagyok
és persze szívesen várok minden ötletet  |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Szia!
Nem siralmas, viszont feleslegesen nagy. Sajnos nem tudom irányítani a kezedet, így leírom szép hosszan.
1: 2 db negatív csatlakozás van, ez felesleges(lejebb kiderül miért).
2:A 2 100µF-os kondit nyugodtan rakd feljebb, nem fog megsértődni. A jobb oldalit fel a ledekig, ott pedig a pozitív lábát tedd rá a vezetőre a tranyó, meg a led között, így a másik lábához egyenesen lemegy a vezető. A másikat meg emeld meg a jobb oldali tranyóval párhozamosra, és nem kell külön a vezetőből lekötnöd egy szálat, nyugodtan jöhet közvetlen a tranyó lábára(mindkét oldalon), az alatta lévő ellenállást pedig told feljebb, fordítsd el 90 fokkal jobbra, úgy hogy a most alsó lába a jobb oldali vezetőn fusson.
3:A felső két ellenállást, elfordítod szintén úgy, hogy a jobb oldali vezetőn fussanak, közben ugyanígy maradnak párhuzamosan. Eközben a baloldali tranzisztort cseréld le, olyan tokozásúra aminek egymás mellet vannak a lábai, így a középső lábat eltudod vinni függőlegesen felfele, a bal oldali 10k-s ellenállást beteszed a másik kettő mellé, bal alsó +-os kört pedig feloldod. Eközben a baloldali tranyó negatív lábát eltudod vinni lefele, összekötöd a másik lábbal a most alsó ellenállás alatt, és kész.
Ezzel spóróltál, így szemre olyan 8-10 cm^2 NYÁK-ot.
Megjegyezném, hogy a videók között van egy olyan ami pont ezt az áramkört mutatja be(készíti el a nyákját). A videó neve Nyáktervezés Eagle programmal.  |
|
|
Hát igen, ezt gyakorolni kell még. amúgy nagyon köszönöm a válaszod. ki is próbálom
amúgy meg igazából azzal van gondom mikor keresztezik egymás a vezetők hogy is tudnám úgy összehozni hogy ne legyen gubanc. aki ötös volt rajzból, és jó a vizuális képessége annak jól megy biztos egyenlőre ilyen kis pici rajzokkal próbálkozok csak. ajánlották ezt a sprint layer progit azzal veszekszünk. kipróbáltam a Eagle progit is de az még nekem nagyon kínai de a videót megnézem mindenképp. |
|
|
| Ha tudsz még módosíts a HSZ-eden mert a nagybetűk hanyagolását nem szeretik(jük). Ha van skype címed akkor vegyél fel, és segítek(ott könnyebb). |
|
|
Ha Eagle ban csinálod , akkor , és kicsit jobban át tanulmányozod sokat könnyíthetsz majd ezeken a dolgokon amik nem mennek.
kapcsolási rajzot ott is meg kell csinálni , illetve ha van rajz , akkor nem kell csak megnyitod csinálsz egy aut rout ot,és kesze kusza vonalakat kapsz . Ezek a pókháló szerű
vonalak a gumi vonalak a munka területre áthúzgálod majd elkezded kialakítani , hogy hogy is nézzen majd ki az alkatrészek elhelyezkedése. És közbe közbe mindig csinálsz egy egyszerű kinézetet , erre van egy ikon bal oldalt lent , és addig addig játszadozol amíg ha lehet egyoldalas nyáknál ne legyen átkötés , de ez nem mindig sikerül , de egy átkötés még nem a világ , és a méret is elfogadható lesz.Röviden ennyi .Aztán mehet a nyák rajz készítés ezt is elvégzi helyetted a program , de lehetőség van manuális rajzolásra is .Jó dolgok ezek nézd át megéri. |
|
|
Valóban hatásos, csak meg kell várni, hogy száradjon. Ám: nekem 15 percet volt benne, és nem volt túl nagy a duncos, és jól átitattam a rongyot, de a vékony betűk elkezdtek összefolyni.  |
|
|
Hát az időt megint csak neked kell kikísérletezned ,az üvegedhez (és valószínűleg a hőmérséklet-a rongy felülete is befolyásolja) A legegyszerűbb megoldás ha mondjuk 5 percenként ránézel  |
|
|
Esetleg nézz bele ezekbe a videókba is:
Bővebben: Link
250 furatig ingyenes a program, elég egyszerű használni. Kellemes benne a kurzorral mozgó hajszálkereszt, mint az első videón is látható. Panelrajzoláshoz 45 fokos hajszálkereszt is beállítható, ami nagyon megkönnyíti a ferde vonalak rajzolását.
Én sem használtam eddig paneltervezőt (hiába régóta vagyok a szakmában, de 20 évig nem építettem semmit) úgyhogy így hirtelen egyik program sem akart kézre állni.
Ezzel meg a videó megnézése után váratlanul panelt terveztem.
Persze, vannak a programnak további trükkjei és mélységei, amihez kell egy kis idő is, míg rájön az ember, plusz magyar fórumon nem tudsz segítséget kapni hozzá, mert nem nagyon ismerik, plusz a program is csak angol/német. De amúgy zseniális. |
|
|
Oké, igazad van !  |
|
|
| Színtelen lakkal lefújod hasonló eredményt kapsz, csak egyszerűbb és gyorsabb mint az üvegben..Még a betűk sem folynak meg. |
|
|
| Elnézést. Köszönöm a megfelelő helyre való áthelyezést. |
|
|
Nincs mit és semmi baj, csak ha nem szólok ..  |
|
|
Akkor várhatom a választ Merthát nem ide való... |
|
|
| Megkaptad a választ amott |