Fórum témák
» Több friss téma |
Az 1-1M ellenállások kiforrasztva kimérve jók. Kondi jó-csere nem hozott javulást. Kiforrasztottam az optót gondoltam a szabályzó szól közbe, de ugyan úgy indulgatott. A táp szekunder kimeneten kb 5V ugrált a 13V helyett. Visszaforrasztva az optót föléledt a táp. Összerakva a készülékbe még egyszer csinálta a nemakar indulnékot, majd elindult és megy. Vissza kivéve az asztalon nem dobja a hibát
Ez most engem cseszeget?
Szia! Talán nálad is ilyen rejtélyes kontakthiba áll fenn. Bővebben: Link.
Hogy ne legyen unalmas.. Valószínű kontaktos volt. Végül kicseréltem az 1M ás ellenállásokat meg átforrasztottam a nagyobb forrpontokat. Akárhogy kocogtattam nem állt le. Most megy. Saját készülék, meglássuk hogyan viselkedik. Jelentkezem ha gubanc lessz.
Köszönöm segítségeteket.
Szoktak olyat művelni, hogy megy 5 évig, aztan van egy hosszabb áramszünet, kihül, és nem indul el, vagy csak ha kicsit megmelegszik 5perc múlva...
Gyakori hiba hasonló tápoknál, ha megszakad a primer oldali kis szekunder tekercs. Egy dióda táplálja róla az IC pufferét. Ugyanezt a jelenséget okozhatja, ha ez a tekercs gyengén volt megforrasztva. Hol érintkezik, hol nem.
Haver hozta, ez egy keverö tápja. Nem volt sürün használva kb 10 éves. Elöször melegiteni probáltam hölégfuvoval hátha megindul... De csak pattogott. Most müködik, de nem vagyok biztos benne. Mostmár enyém, majd rálesek. Lehet kap egy kis trafos tápot stab kockákkal +-15v.
Valoszinünek tartom a kontakt hibát amit konkrétan nem tudtam behatárolni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ez most engem cseszeget?