Fórum témák
» Több friss téma |
Elakadtam. Ezt írod:
Idézet: „... felcsatolod és rámásolod egy fat32 pendrivera ...” Csakhogy nem megy, mert a rámásolandó ISO fájl méret 4 917 903 360 bájt. A FAT32 fájlrendszer maximális fájlmérete 4 GB (4 294 967 295 bájt). exFAT-al próbáltam, arra rámegy, de nem bootol. Te hogy csináltad?
Jelenleg milyen oprendszert használsz? Ha win11 akkor így kell:
- duplán kattintasz az iso-n* és ezután pár perc után létrejön egy új betűjel alatt egy új meghajtó. Ez a felcsatolás. ( * pár perc a víruskereső miatt van amíg átnézi. Ha nem akarsz percekig várni akkor előtte iso-n jobbegérgomb tulajdonságok és a File az internetről származik elől kivenni a pipát - ha van ilyen) - a létrejött új meghajtóról mindent átmásolni a fat32 pendrivera. (ha előtte rufusal formáztad akkor rufusal nem bootolhatóra kell formáznod), a pendriveon maradhat ami ott volt vagy mást is rámásolhatsz. De a drivera kitett xml és efi filet ne másold oda amíg nem tudod mire jó. - pc ujraindítás után a post boot menüben (nem a biosban) ami F8 vagy F11 vagy más az "UEFI:" Kezdetű pendrivera bootolni (nem az azonos nevű másikra) Bocsi ha kicsit szájbarágós volt. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2026
Win10 van. Win11 nekem egyelőre nem kell, ami van 2032-ig támogatott.
Látom, hogy mi a trükk, nem az ISO van felmásolva, hanem darabonként a fájlok. Így már lehet. A két fájlt a gyökérbe kell másolni. De a leírt bootolás most is zavaros nekem, Az F11-el lehet elérni az UEFI bootot. Itt minden látszik, ami bootolható. Post boot nincs. Az ISO a Win10-el is kirakható drájvként. Többször használtam is (Win Upgrade a teljes tartalom megtartásával). A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2026
POST = Power On Self Test azaz amikor bekapcsolod a gépet.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2026
"Igen, sejtettem, hogy csak félreértettem..."
Csak túl jóhiszemű vagy. Aki olyanról beszél, amiről az általa írottak alapján fogalma sincs, az így jár.
"Unix - Novell Netware."
Akkor itt, ahogy nagyban máshol sem, még nem volt Internet, azért nem része a történetnek. Arra kb. 1994-ig kellett várni. Az elején Novell rendszergazda is voltam és egy kicsit RISC 6000-esen is dolgoztam. A Windows-t '90 környékén egy darabig nem is mertem futtatni, mert a DOS-os programokkal ellentétben akkor is tekerte a merevlemezeket, amikor látszólag semmi feladatot sem adtam neki. Azt hittem, hogy az nem rendeltetésszerű, vagyis úgy hamar tönkremennek a HDD-k. : -) "UNIX alapon indult a Linux" Attól függ, mit nevezünk alapnak. "GNU is a recursive acronym for "GNU's Not Unix!",[6][11] chosen because GNU's design is Unix-like, but differs from Unix by being free software and containing no Unix code." A Linux kernelt pedig tudjuk, ki írta x86-ra annak idején. Firefox, r3dfoxAnnak aki szeretné win7 alatt is a legfrissebb firefoxot futtatni: r3dfox böngésző (elérhető 32 és 64 bites verzió, telepítő és hordozható változat is választható mindkettőből) Gyakorlatilag a firefox forrásából készült, de win7-re lefordított böngésző. A portable (.7z-ben letölthető) verziót használom. Teljesen jól működik win7 és win10 alatt is, és alapból tartalmazza az UblockOrigin kiegészítőt is (ami az egyik legfontosabb kiegészítő - ha valaki esetleg nem tudná ) Könnyedén, pár kattintással, magyarra állítható. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2026
A firefox 68-78 elég öregnek tűnik, ha erre épül a mypal68
Az XP és a W7 sem éppen fiatal már .......
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2026
A Firefox 115 még ma is kap biztonsági frissítéseket, fut win7-en és nem olyen ősöreg mint a 78-as verzió..
Kipróbáltam 1-2 hónappal ezelőtt, mert már a SkyShowtime is reklamált az "elavult" Firefox 115.xx böngészőm miatt, azután kiderült, hogy a Win7 az oka, nem a böngésző. Azon a gépen nem tudom nézni, hiába van előfizetés, mással sem.
Egyébként a Firefox 115.xx azóta is rendszeresen frissít (most még), ahogyan Doky586 is írja.
Igen 115.xx, viszont az r3dfox 152.0.4 verziónál tart (ugyanott ahol a firefox). Lehet, hogy kellene olyan kiegészítő is ami win10-nek mutatja. Pl a korábban említett vxkex.next projekt amivel win10 win11-re írt programok jelentős része futtatható win7 alatt is. Ha ezzel indítanám az r3dfox-ot, akkor win10-nek látná a rendszert (persze nem garantált, hogy akkor működne amit szeretnél, de ki tudja...).
Így van. Ráadásul a Firefox, kb. 130.x.x körüli verzióig elindítható win7 alatt is vxkex.next-el.
Igen, igen, de itt inkább az a kérdés, hogy a Mypal68 az most Firefox-e vagy csupán a régebbi verzió keresőmotorját vagy egy részét használja és ezzel építettek fel egy új böngészőt, lényegében újraírva az egészet, aminek már semmi köze a régi 68-as verziójú Firefoxhoz.
Lacika linkjén 78 meg 105 és 105 verzió szerepel csak. A te infód honnan van? reményből?
Találtam megoldást a problémádra. A Supremium böngésző megy win7 alatt is, de első nekifutásra csak win10 alatt megy rajta az RTLplusz. Viszont ha win7 alatt, a VxKex-ben bekapcsolom a supremiumra a win10 kernelbővítés használatát, akkor megy win7 alatt is a lejátszás!
A supermium protable verziójával próbáltam Bővebben: Link-GitHUB konkrétan ezzel a verzióval: supermium_144_64_nonsetup.zip A VxKex-ről itt írtam: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2026
R3dfox-al viszont nem fog menni, utánanéztem és szándékosan kihagyták belőle a DRM-et. Van rá tákolási lehetőség utólag beletenni, de nem küzdenék vele. De a lényeg, hogy részben a DRM, részben az oprendszer a korlát, de mindkét korlát átléphető. Mint ahogy az előző hsz. csatolt képén láthatod.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2026
Még valamit kifelejtettem. A Supermium-ban rá kell klikkelni a chrome://components/ oldalon a Widevine Content Decryption Module-nál a frissítésre.
NTLite programAz NTLite használata elég macerás. Ha valakit érdekel, tudok segíteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

) Könnyedén, pár kattintással, magyarra állítható.