Fórum témák
» Több friss téma |
Tökéletesen igazad van.
Azért én ezek után kételkedem, hogy ez stabil volt. ![]() Köszönöm!
Nem az a probléma, hogy Dell, hanem az, hogy
"Manufacturer: Chicony Power Technology Co. LTD". ![]()
Vagy pedig az, hogy már 12-13 éves...
Az Optiplex-ek legalább 10 generációjával van kapcsolatom új koruk óta és nem sok gond van velük hardveresen az első 10 évben. (Bár az újabb 7020-asért azért megérdemelnének egy tökön rúgást)
Főként az, hogy eleve, új korában sem tudott tartósan 220W-nál többet leadni, aztán ahogy mondod: az idő előrehaladtával ez már csak romlott.
Irodai gépnek már akkoriban is elég volt szerintem a 220W (Az i5-2400 TPD-je 95W). Ez még mindig több, mint amit a korabeli 4-5e Ft-os "4-500W"-os tápok ténylegesen tudtak.
Akkor volt az ember igazán gondban, ha dedikált VGA kártyát is kellett a gépbe tenni.
Ez így van mert ebben is az i5-2400 van és irodai gép volt valamikor. Gondolom fejlesztés miatt lettek selejtezve.
Az én látókörömben lévő 3db 790-esből is 2db elkezdett 1 éve rakoncátlankodni.
Nekem csak az volt a gondom, hogy FB-n a rövid videóknál teljesen rapszodikusan kikapcsolt a gép és újraindult.
Ma meg ahogy néztem azért az a 3 db SATA csatlakozó valahogy kevés is meg nagyon rövid vezetékek voltak rajta. Találtam a Cheftec 500 W-os tápot amin minden van és az megtetszett.
Elképzelhető, hogy csak ott nőtt meg jelentősen a CPU teljesítményfelvétele a gép használata során. Mivel mostanra jó eséllyel már por szárazak az eredeti tápod kondenzátorai, akár a tápfeszek megnövekedett zaja (terhelésre nő), akár a szabályozóköri anomáliák (pici kiszáradt kondik) okozhatnak már ilyen összeomlást.
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:09
Egyébként a Chieftec sem egy életbiztosítás, mert nagyon kókány tápjaik vannak. Mi a típusszáma?
Laikusként nem tudok hozzászólni és Img segített, hogy ugyan mit nézzek meg. Cseréltem videó kártyát, meghajtót hozzá újat és régit is de csak átmeneti volt. Minden más programnál nem csinálta csak azoknál a kis videóknál.
Azért csinálta mert azoknál GPU-s hardveres gyorsítást használ a böngésző amitől hirtelen megnőtt (volna) a teljesítményfelvétel, de a táp nem bírta és lefulladt.
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:19
Ezt most meg nem mondom. Ennyi látszik most belőle. (kép)
Egyébként sem volt sok választási lehetőségem mert még egy 360W-os nagyon régi tápot találtam még. ![]()
Ennyi bőven elég mert az iArena széria a hírnév aprópénzre váltása volt a Chieftec részéről.
Bizonyára így van. Amire használom arra idáig is megfelelt ha nem vacakolt volna.
![]() ![]() Ezen a tápon még a kimenő kábeleket a táp házának éles lemezétől védő kb. 5 centes műanyag gyűrűt is lecseréltél egy gyorskötözőre... Irodai gépbe még ez is jó lehet. Csupán egy lehetséges ok-okozati összefüggést írtam le neked korábban. Tapasztalatom szerint a 4 évnél idősebb gépeknél az instabilitási/nem kapcsol be a gép problémáknak a többségét a tápegység hibája okozta (rendszeresen kitisztított gépeket alapul véve)
Igen ez valóban így van.
![]() Köszönöm, mindig tanul az ember. Ahogy körbenéztem a kínálatot nem láttam értelmét komolyabb gép beszerzésnek a mai árak mellet.
Nem vennék rá mérget (pár hónap alatt kiderül).
![]()
Ez így van. Majd akkor megint jövök tanácsért.
![]() Köszönöm az eddigi segítséget.
De ha hibás szektor lenne áthelyezve a tartalék területre azt, a HD Sentinel-nek írnia kellene nem?
Lehet csak később jelzi mert az adott drive-tól függően egyes listák csak óránként, mások csak újraindulásonként frissülnek. Az is lehet, hogy újra jóvá minősítette és azért nem tette a listába.
HDD-k esetén a P-list (Primary list, ami a gyárban elvégzett tesztek során talált hibás szektorokat tárolja), a G-list (Growing list, ami a már használat közben talált hibás szektorokat jegyzi), az NRG list (Non-Resident Growing list), az A-list (Alt list), T-list, stb. listák mind a HDD szervizterületén vannak eltárolva, ami a magán médián (a tányérokon) található és a firmware onnan olvassa be őket. A dolog úgy működik, hogy olvasási hiba esetén a szektor először függőben lévőként jelölődik meg (Alt list). Ha a tartalom kiolvasható a firmware saját olvasási újrapróbálkozási algoritmusával, akkor a meghajtó megpróbálja újraírni a gyenge szektort. Ha ez sikeres, azaz a visszaírt tartalom hibamentesen olvasható, akkor a szektorról lekerül a megjelölés és eltávolításra kerül az Alt List-ről is. Ha viszont sikertelen, akkor a helyreállított adatokat az erre fenntartott tartalék területre (spare area) menti, a szektort pedig véglegesen kizártként lecseréli ugyanonnan egy jóra és a cserét bejegyzi a translator-ba (a fordító / translator alakítja át a fizikai szektorok / blokkok CHS / PBA információit logikai (LBA) információkká az operációs rendszer által látott lemeztérkép számára - ha a translator sérül, akkor az oprendszer nem tudja mit hol keressen: az adatmentés egy fordító hibás meghajtóról olyan, mintha egy könyv összes betűjét Scrabble formájában kapnád meg egy zacskóban azzal, hogy olvasd ki a könyvet). Ugyanez történik, amikor egy függőben lévő szektorra próbál írni: írás után visszaellenőrzi, hogy sikeres volt-e és ha igen akkor minden rendben: eltávolítja a listáról. Ha nem, akkor véglegesen kizárt szektorként bejegyzi a translatorba, az adatokat pedig elmenti a fenntartott tartalék területről kijelölt szektorokra (az erre a szektorra küldött későbbi írások ide kerülnek). Annak ellenére, hogy az egész folyamat transzparens, időbe telik mire minden a helyére kerül, így a felhasználó észrevehet sebesség csökkenést. |
Bejelentkezés
Hirdetés |