Fórum témák
» Több friss téma |
ultraviewer kb ugyanazt tudja mint a teamviewer, de ingyenes. Központi szerverükön át van a kommunikáció
Minden támogatott windowsban benne van. Természetesen a NAT-on is átmegy.
(Rustdesk, Anydesk): Erre mondtam hogy átadod a kulcsot a lakásod/géped felett. Ha őket feltörik a te gépedet is elérik.. A hozzászólás módosítva: 0:45
A távfelügyelt hostokon beállított egyedi biztonsági jelszó nem hiszem, hogy kikerül a gépről, még a hash-e sem.
A távfelügyelt hostokon beállított egyedi biztonsági jelszó nem hiszem, hogy kikerül a gépről, még a hash-e sem. Legerősebb megoldás a kulcsfájl lenne, ahogy SSH-n (azért az SSH mégiscsak a legalapabb távoli elérés, ha az van, akkor minden van, fájlmásolástól a port forwardon át a konzolig), nem tudom, kínálnak-e olyan védelmet ezek a remote control szoftverek.
--- Én egyébként, csak próbából, de aztán úgy hagytam, beállítottam a VPS-em SSH szerverén egy kétfaktorú azonosítást. Nem szokványos megoldás, de könnyen beállítható. Így sima jelszóval is erős a védelem, nem kell kulcsfájlt tartanom a telefonomon stb. Loginnél először kinézem a hatjegyű kódot, ugye, egy authentikátor programból, beírom, majd a következő promptra meg a jelszót írom be. : -) Bár nem mindegyik kliens képes erre. ssh myserver.hu -p 22345 (myuser@myserver.hu) Verification code: 654321 (myuser@myserver.hu) Password: valami
Akkor találtam rá amikor a TW és az AnyDesk bekeményített. (Fizettem volna a használatukért, de egy kicsit sokat kértek)
Ezeknek a kiváltására számomra tökéletes, a supportált fél oldalán sem komplikáltabb. Ingyenes, nyílt forráskódú. Az én oldalamról böngészőből használható. Idézet: Talán XP óta benne van... Ha jól tudom RDP alapon megy az is. Párszor használtam, de az már nagyon régen volt „A Gyors segítség: amúgy mindegyik windowsban benne van?” ![]()
Régebben én is VirtualBox-ot használtam még Windows 8-on, de mindenféle anomália volt vele, pl. igen nehezen csatolta fel a pendriveot és aktiválta a "beragadó billentyűk" nevű funkciót a gazda gépen anélkül, hogy "aktiválva" lett volna (nem volt ott a tálcán a visszajelzés).
![]()
Hát ilyen problémák az én platformomon hírből sincsenek, nagyon stabil, mégiscsak Linuxon van otthon az a kód, meg az idő is telik közben. Én meg zárt forrású szoftverekkel nem foglalkozom, nem teszem fel a gépemre, amin fontos adatok vannak (tudom, egyes részei a VirtualBox-nak is zártak, de azok tevékenységei könnyen ellenőrizhetők - az Oracle vállalatnak sok arca van). A szokásos oprendszerek és nagycégek szoftverei két kézzel lapátolják ki a használati adatokat a szervereikre, a felhasználói szerződéseik meg röhejesek, vannak komoly tanulmányok ezekről. A világ meg elfogadja. : -)
Mellesleg nálam nem a VB az egyetlen lehetőség, ott van a KVM is, az meg végképp natív és integrált, nyílt alapszoftver virtuális gépek futtatására - egyszer addig is eljutok, hogy a VirtualBox használatát is megszüntessem magamnál. Nem vagyok ősöreg linuxos, majdnem egész életemben Windows-t programoztam alul és felül - akkor váltottam itthon, amikor jöttek a kikapcsolhatatlan telemetriák... A hozzászólás módosítva: 10:17
|
Bejelentkezés
Hirdetés |