Normál körülmények között akkor az ellenálláson 22mW hő fejlődik, ami nem melegíti forróra. A végtranzisztor lábait érdemes átforrasztani, mert ott alakulhat ki átmeneti ellenállás.
megvan a progbléma mert felcseréltem a 2db tranyót és akkor nem füstöl a 22ohmos ellenállás viszont a teljesitmény ellenállás igen .. szóval a végfok tranyóval van a gond
Sziasztok sikerült hozzájutnom ellenállás huzalhoz, 769gregory nevű felhasználónak köszönhetően, ezért hát eltudtam készíteni a 0,063ohm-os ellenállásokat, csatlakozás gyűrűbe préselve forrasztva lett.
Sajnos eltörött a csuklóm, ezért kaptam egy gipszet, de így is sikerült.
Én így csináltam:
Szia !
Nekem hasonló hibajelenség volt, de nem tudom, hogy nálad ez van-e. Egész kis hangerőn jó volt, de aztán csak torzított. Az Urbán féle rajzon R35-ös(régi RT-s rajzon R33-as) 22Ohm-os, a T10 E-B közti ellenállás volt szakadt, egy túlhajszolás után.(Ezzel egy időben nekem az R37(régi rajz R38) 47 Ωos is szakadt volt, de csak annak a cseréje nem oldotta meg a torzítást.
Egyik ellenálláson sem látszott, hogy szakadt, csak amikor mértem, akkor derült ki.
Sziasztok elkészűlt a v5.1 quad405
mértem pár értéket amit kicsit soknak érzek
1. végfok
Tápfesz:+-55v
nyugalmi áram:+ág 125mA -ág 116mA
Kimeneten a fesz:13,4mV
2.végfok
Tápfesz:+-55v
nyugalmi áram:+ág 125mA -ág 114mA
Kimeneten a fesz:13,6mV
Amúgy mind a kettő szépen szól.
Sziasztok !
Soldier007 nyákrajzán néztem egy ellenállást, ez az erősáramú föld elválasztó ellenállása lehet? Sárgával karikáztam a képen. Az kb. 2 Ω körül lehet? Ezen a képen ezt nem tudtam leolvasni.
Szia! Nehéz érvet felhozni amellett, hogy a két emitterkövető BC miért a teljesítmény föld felől kapjon kollektor áramot. Nincs 100nF tápszűrés, nincs Boucherot-tag, így nincs ok az erősáramú föld jelenlétére.
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem:megépítettem az urbán féle quad-405-öt de az egyik oldalon a kimeneten lévő 10ohmos ellenállás füstöl.
Tudna valaki segíteni? Előre is köszi
Üdvözlet mindenkinek!Egy Castone Cpa200-a dobozába készülök beépíteni egy Quad 405-öst és az volna a kérdésem hogy a benne lévő 10K-s hangerőszabályzó potméterek megfelelőek lesznek e a Quad végfokjaihoz?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia! C15-ös kondit beletetted? Képet tehetnél fel, róla, hátha abból is kiderül valami. Milyen tranzisztorok vannak benne? Valamit használsz még előtte? Nekem 8db-ból egy se gerjedt még.