Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádióamatőrök topikja
Lapozás: OK   249 / 249
(#) Gafly válasza ha1drp hozzászólására (») Jan 13, 2024 /
 
Mindenki azt olvas ki a találatokból amit szeretne, mert sok olvasata van a dolognak.
Például ez is:
Idézet:
„RF finger printing enables device identification by learning unchanging, hardware-based characteristics of the transmitter.”

Radio Frequency Fingerprinting on the Edge
(#) pucuka válasza pont hozzászólására (») Jan 13, 2024 / 1
 
Idézet:
„Más kérdés, hogy érdemes-e erre áldozni”

Ez így van. Ha eldöntötte valaki illetékes, akkor indul a gépezet.
(#) Leraz válasza Fats Domino hozzászólására (») Jan 18, 2024 / 1
 
Nem tudtál találkozni az osztályvezetővel? Inkább a másik fórumon kérdezed? Milyen érdekes ott is ugyanezt mondják amit itt. Nem lehet, hogy mégis Te tudod rosszul?
(#) Fats Domino válasza Leraz hozzászólására (») Jan 18, 2024 1 /
 
Ne aggódj emiatt cimbora! A hétvégén találkozunk, ugye milyen érdekes?? Okulásképpen azért idemásolom neked (is) egy régi veterán rádióamatőr véleményét/álláspontját, de ezen kívül még az R3 és R0 átjátszókon is van néhány öreg róka akiket meg tudok szóliítani ezügyben. gunyoros bejegyzésed helyett inkább érdemi választ lehetett volna írnod válaszként,, a lehetőséged megvolt, de erre már képtelen vagy. Piszkálódni ,okoskodni ,azt igen. Ha valamihez nem értesz, nem baj ha meg sem szólalsz. Kevesen vannak aki igazán tudnak valamit. Gúnyolódni sokkal több lehetőség van, és túl nagy intelligencia sem kell hozzá. köszi cimbora.
üdv
(#) Fats Domino válasza pucuka hozzászólására (») Jan 18, 2024 1 /
 
Üdv pucuka! Másik fórumon megkérdeztem a hívójel nélküli adók beazonosítását. Van ilyen és volt már korábban is, de csak hobbiból készítette valaki. Jelenleg van ilyen berendezés amivel azonosítható egy adó, de senkit sem érdekel, senki sem foglalkozik vele, ha fizetős vagy állami frekvenciát nem zavar, tehát az általad említett mobil /állandó zavarvizsgáló ezekkel a rádióadókkal pont nem foglalkozik és nem is foglalkozott soha. A kérdésem épp ez volt,(talán pontatlanul fogalmaztam) hogy ha senkit nem zavar a rádióadás, sem állami sem fizetős frekvenciát , soha ,semmikor nem lehet felderíteni a rádióadót, nem azonosítják,mert erre sem pénz, sem ember nincs aki ezzel foglalkozna naphosszat. üdv

Ide másolom egy igazi öregróka véleményét. : "Az amatőr frekvenciák nem élveznek védelmet. Ahogy a CB és PMR446 sem. A hatóság ott nem foglalkozik zavar becserkészéssel, ha egyébként fizetős v. állami frekit nem zavar.



Sok módszer van hobbiból becserkészni, de joghatása nincs.ha valamilyen bűncselekményre használják, akkor eljárhat a hatóság. Pl. közösség elleni izgatás, közveszéllyel fenyegetés. Egy hibbant nyominger nem téma."
üdv pucuka !
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
(#) Fats Domino válasza pucuka hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Igen, ez az egyik lényeges momentum ,a pénz. Azért írok újra, mert te legalább még másokkal egyetemben (pl . "pont" értelmes, nem gunyoros válaszokat adsz, ezért köszi illet meg, de a kérdésemben az volt a lényeg, hogy nem védett frekvenciákra van-e külön eszköz/ apparátus, ez kerülhette el a figyelmed, mivel nem fogalmaztam eléggé pontosan. bocsi, üdv ! és minden hozzászólásod kiválóan értékelhető
(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Értelmezem:
Pipilhetsz a szökőkútba, senkit nem érdekel, még ha mások abból is isznak. Folyamatosan csinálhatod bántódás nélkül.
De ha akarnak, akkor is lecsuknak ha csak épen arra jártál, mert van szemed és láttad.
(#) Fats Domino válasza pucuka hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Szia pucuka! Most az az újabb információm, hogy egy analóg rádióadót nem lehet azonosítani, amíg egy digitális jel nincs hozzákeverve. Erről miként vélekedsz ? üdv
(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Te mostan itt vizsgáztatod Pucukát nagytudású haveroddal szemben?
Melyik haverom az okosabb, rádóbemérő, enyém jobban jobban tudja, neki nagyobb van, mondjak nagyobbat?
(#) Fats Domino válasza Gafly hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
"pucuka" tudását,szakértelmét a legnagyobb elismeréssel kezelem, ezt leírtam már egy előző hozzászólásomban ! Valami nagyon mellé ment a vizsgáztatós kérdésedet illetően, de ezt te sokkal jobban tudod mint én. bocsi. üdv
(#) kadarist válasza Fats Domino hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
A rádióadó helyzetét lehet beazonosítani, ahhoz elég egy moduláció nélküli vivőfrekvencia is. Az adóállomás üzemeltetőjének a kilétét majd kinyomozza az arra illetékes hatóság.
(#) Fats Domino válasza kadarist hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Bocs, de ezen már túl vagyunk, és nem is ez volt az eredeti kérdés.
(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Hozzad el a barátodat Békéscsabára, lemondok a javára a fél asztalomról.
Ott oszthatja az észt (kis szerencsével Pucuka is jön), még ebédre is meghívom (Pucukát nem).
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
És még rádióklub is lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
(#) kadarist válasza Fats Domino hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
"Azt szeretném kérdezni,(mivel ez a Standard kicsit többet tud minden tekintetben mint egy normál PMR) tudom-e használni ,( használhatom-e,) ezt a rádiót PMR rádióként? " Ha le lehet csökkenteni az adóteljesítményt az engedélyezett szintre, akkor használhatod.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Igen, ők szoktak lenni a szomszédok, de ha Gyula cuccait meglátja a másik oldalon, akkor a TEK számolja fel a rendezvényt, és vezet el mindekit bilincsben.
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Majdnem mondtam, hogy nemcsak a frekvencia számít...
(#) Fats Domino válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Szia! Nem akarok belepiszkálni, valószínűleg lehet csökkenteni az adóteljesítményét
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2024 / 2
 
Elvileg akkor sem.
A PMR az erre a célra készült nem bontható antennacsatlakozással ellátott típusengedélyezett, a műszaki előírásoknak megfelelő, forgalombahozatali engedéllyel rendelkező kishatótávolságú (SDR) rádióberendezés. Az átalakítása sem engedélyezett, átalakítás után egyedi vizsgálat után kaphat használatbavételi engedélyt.
A rádióamatőrt pedig sávon kívüli forgalmazásért lehet elővenni, mert az Ő engedélye a rádióamatőr sávok használatára jogosítja fel a rádióamatőr engedélyének megfelelő módon.
Többféle engedély létezik, ezek közül pl: gyártási/előállítási/átalakítási/importálási, forgalomba hozatali/adás-vételi, és használati/üzemeltetési, de lehet kérni ideiglenes engedélyt is.
A hatóságnak van ellenőrzési joga, pl. próbavásárlással, ezzel a módszerrel él is a hatóság, meglehetősen sok PMR bukott meg ezen a műveleten, meg is tiltották a forgalmazást. Egyébként meglehetősen hosszú a lista, megtekinthető az NMHH oldalán.
Minden adóberendezés bocsájt ki sávon kívüli sugárzást, a kérdés csak az, hogy mennyit. Ennek mértékére szigorú előírás vonatkozik.
(#) Gafly hozzászólása Feb 8, 2024 /
 
Következő: »»   249 / 249
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem