Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
 
Témaindító: agy, idő: Márc 10, 2007
Lapozás: OK   36 / 36
(#) zoszka válasza gaborboy01 hozzászólására (») Okt 13, 2014 /
 
Bármilyen digitális 2 pont szabályzású termosztát megfelel. A kék-barna vezetékeket kell visszakötni....
(#) proli007 válasza gaborboy01 hozzászólására (») Okt 13, 2014 /
 
Hello! Azt még tegyük hozzá, hogy ellenőrizni kell a termosztát adatlapján, hogy képes-e kapcsolni azt az áramot, amit a fűtés felvesz..
(#) elektroton válasza proli007 hozzászólására (») Okt 13, 2014 /
 
Szerintem nem valószínű, hogy közvetlenül a termosztát kapcsolja a fűtőbetéteket, hanem egy mágneskapcsoló is van a készülékben és csak azt kapcsolja. Egyébként az MMG-s termosztát sem bírta volna, nem terhelés kapcsoló.
(#) proli007 válasza elektroton hozzászólására (») Okt 13, 2014 /
 
Várhatóan igazad van, de jobb ha felvilágosítjuk, és nem égeti el az új termosztátot esetleg egy "jó ötlettel"..
(#) zoszka válasza proli007 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Nem fogja... Bár maga a termosztát nem bírná azt az áramot amit "a fűtés felvesz", de nem is kell, mivel mágneskapcsolós az összes ilyen cucc.... Már csak azért is mert 400V-os 3 fázisú ipari árammal működik. Érdekes lenne közvetlen termosztáttal kapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
(#) zoszka válasza Murmucka hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Az opentherm úgy van kialakítva legtöbb esetben, hogy ha nincs OT eszköz csatlakoztatva, akkor sima két pont szabályzású a bemenet. Amint OT eszközt érzékel megváltoztatja a bemenet jellegét és aszerint működik. A fehér vezetékek a külső hőmérséklet érzékelőnek kialakított csatlakozás.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
(#) zoszka válasza Murmucka hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Nem láttam a leírásban, hogy OT-es lenne. Minden paramétert a készülék menüjében be lehet állítani, ha van egy egyszerű termosztátod és egy külső hőm.érzékelőd hozzá...
(#) VIM válasza Murmucka hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Szia! Hagyd úgy az egészet ahogyan eddig volt használva, mert nem lesz komfortosabb a használata. A fűtési előremenő hőfokot vedd 70fokra, talán így késleltethető az intenzív vízkőkicsapódás a bitermikus hőcserélőben, mert elég karsztos helyen laksz ott a budai "hegyekben". A HMV-t is arra az értékre vedd ahol még nem, vagy csak alig kell hozzáadott hideget bekeverni.
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Sze, 9:12 /
 
Komfortosabb is és kevesebbet is fogyaszt ha van rajta pl külső hőmérséklet érzékelő es egy gyári modulációs termosztát... Ne adj szakmailag, hőtechnikailag helytelen tanácsokat! Bár nem a te pénztárcád bánja, de akkor meg főleg ne... (Még valami: a C21 vízcsapház tömszelence /ZC18/ rúdja tányéros, a hossza nem változik, ha cserélni kell. 99%ban nem kell)
(#) VIM válasza zoszka hozzászólására (») Sze, 9:54 /
 
Én meg úgy gondolom, hogy az "örökölt" bitermikus berendezésre éppen eleget fog költeni a tulaj és nem fogja örömét lelni a "kétpont" szabályzásban amibe vajmi keveset fog beleszólni modulációs szinten a külső hőmérséklet érzékelő. Én biztosan nem költenék rá ilyen szinten egy "petákot" sem, mert ezen az éghajlati adottságon csak a kazán rovására fog menni a megtakarítás az esetleges kondenzáció miatt. Ennél a típusnál messze elmarad a lángmoduláció folyamatos szabályozhatósága az elvárásoktól, legfeljebb két-három nagyságrendet tud (nagy, közepes, kis láng). A döntés a tulaj kezében van, az ész érvekből egyenlőre kifogytam.
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Sze, 10:14 /
 
Alapvetően a 2 pont szabályzást akarta volna lecserélni, az esetleges kondenzációról bitermikus hőcserélőnél meg hosszan lehetne fejtegetni, inkább hagyjuk.
(#) Murmucka válasza VIM hozzászólására (») Sze, 11:15 /
 
Köszönöm a választ neked is, és mindenkinek, aki írt
a vízkő miatt a bejövő hidegvíz oldalon van egy sótartályos "Atlas filtri" feliratú egység, amiből amúgy elég intenzíven fogy is a só

Enyhébb időben a fűtéshez használt víz hőfoka 50-re van állítva, de télére 60 körülire terveztem, a melegvízé pedig szintén 50-en van jelenleg.

Vszeg az openthermes variációt hagyom akkor (Amúgy fokozatban állítható a láng intenzitás) és inkább egy nest termosztátba nevezek bele, a kényelem, távoli állíthatóság miatt.
Következő: »»   36 / 36
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Okt, 21. Kedd
5:46:33
Jelenleg 102 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu