Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   598 / 598
(#) Prepared hozzászólása Sze, 20:32 /

Electrolux EWT-9125W nem fut végig vagy nem indul el a program

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni, adott egy electrolux EWT-9125W felültöltős mosógép.
Olyan hiba van hogy nem indulnak el a programok, néha a program feléig eljut néha már az elején leáll és reseteli a gépet pl 30 fokról hideg vízre áll át.
Az esetek 99%-ban már öblítés és centriig már el se jut. A hiba kódot kiolvastam: E23 hiba kódot dob. Szivattyú cseréltem benne, mert már korábban volt már hasonló probléma és akkor ez megoldotta a hibát, de most ez nem jött be. Ezek után a triacra gyanakodtam, de mérés után nem tűnik hibásnak: triac btb16 700bw
Esetleg valami ötlet hogy mi lehet a probléma? Esetleg valamelyik relé rendetlenkedne, hogy néha el indul egy program, de akkor sem megy végig, de néha ugyanaz a program már nem is indul el és rögtön leáll a gép.
Szerintetek érdemes tovább foglalkozni vele vagy engedjem el?
Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:32
(#) Dino71 válasza Prepared hozzászólására (») Csü, 5:45 /

Szia! A szivattyúra menő két vezetéket rángasd meg. A csatlakozó sarunál elszokott törni a vezeték.
(#) tclar válasza tclar hozzászólására (») Pé, 19:11 /

A motor direktben megtaplalva szakaszosan jár. Felporog, le lassul, felporog, lelassul.
(#) tclar válasza Dino71 hozzászólására (») 10:08 /

Szia A motor kiszerelt állapotban azt csinálja hogy feszültség alá kerülve felpörög egyszer majd lassul és lassulás közben egyszercsak megint felpörög. Ezt ismétli amíg feszültség alatt van. Minden egyes alkalommal elindul ha feszültség alá kerül. A kommutátor állapota a képen látható. Mi lehet ez? Köszönöm
Következő: »»   598 / 598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem