Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémák
Lapozás: OK   448 / 448
(#) imation1999 válasza palko0125 hozzászólására (») Hé, 21:30 /
 
Arany, fekete, fehér, barna

Kép1.jpg
    
(#) vargaf válasza imation1999 hozzászólására (») Hé, 21:44 /
 
Valószínűleg barna, szürke, fekete, arany, ami 18 Ω, 5 %.
(#) ombre29 válasza imation1999 hozzászólására (») Hé, 21:47 /
 
multiméterrel tudod a diódát kimérni
(#) palko0125 válasza imation1999 hozzászólására (») Hé, 21:57 /
 
18 Ohmnak kell lennie, ahogy vargaf is írja.
(#) patkolttojas válasza zolika60 hozzászólására (») Hé, 22:08 /
 
Szia!

Én csak pluszban ragasztottam. Ettől függetlenül szorosan megy rá a tengelyre, de ez tényleg csak kézzel volt csak rábiggyesztve, ezért esett le. Szerintem nem merték rányomni rendesen, mert féltek, hogy eltörik a mágnesgyűrű.

Más. Arra jöttem rá, hogy valószínűleg nem az indukált feszültség nagyságát figyeli a vezérlés, hanem a keletkezett váltófeszültség frekvenciája a fontos. Ha így van, akkor viszont széles határok között mozoghat a kapott feszültség nagysága, mert azt jó lehet formázni akár egy sima diódás amplitúdó vágással is. Egy soros ellenállás és utána mondjuk egy zener dióda tökéletesen megfelel. Mivel szinte a leglassabb forgásnál (mármint ahogy mosás közben forog a motor) is több mint 4V keletkezik, ezért nem lehet probléma. Szerintem a kisebb ellenállású tekercsben is indukálódik elég feszültség, vagyis tök mindegy milyen van benne.

Reméljük a legjobbakat!

Üdv: patkolttojas
(#) imation1999 válasza palko0125 hozzászólására (») Hé, 22:23 /
 
Tehát azt feltétlenül cserélnem kell, ha 40 Ohm körüli értéket mérek ?
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:24
(#) palko0125 válasza imation1999 hozzászólására (») Kedd, 5:24 /
 
Nem feltétlenül. Iktasd ki a szűrőt és mehet a próba.
(#) VIM válasza imation1999 hozzászólására (») Kedd, 8:33 /
 
Szerintem jól mérted mert az Narancs, Fehér, Fekete, Arany az az 39 ohm. Nem látszik egészében a tápegység összes alkatrésze a panelen. Ha tudnál róla nagyobb részletet felrakni, látszana a teljes egységből az is ami esetleg fontos lehet a vizsgálódás szempontjából. A primer oldali induktivitás nem valószínű, hogy kisebb áramú volna mint a szóban forgó huzalellenállás, tehát nem valószínű, hogy az is szakadt volna de azért le kell ellenőrizni. A diódák közül mindegyiket meg kell vizsgálni, nem e átereszt vagy szakadt az valamelyik. A táp kimenetén is lenni kell egy induktivitásnak ami nem látszik de "L"-es jelzéssel lenne feltüntetve ha van. A két zenert is ellenőrizni kell "BZX" jelzésűeket, nem e átereszt vagy szakadt.
(#) imation1999 válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 12:19 /
 
Köszi, amúgy az elején én is naranccsal néztem a szinkodot.
Sajnos amit írtál, ahhoz nem sok közöm van, de csatolok képet a teljes panelrol (a száma amúgy gorenje 155313).

@palko0125: Köszönöm, délután a zavarszürö kiiktatasaval tesztelek egyet...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:26
(#) imation1999 válasza imation1999 hozzászólására (») Kedd, 18:01 /
 
Zavarszűrő kiiktatva! Feszültség alá helyezve már nem veri le a biztosítékot.
Viszont még egy dologra lettem figyelmes. A zavarszűrő bemeneti oldalán az egyik láb ketté van válva.
Kérdésem, hogy hogyan tovább? Zavarszűrő nélkül lehet e üzemeltetni? Indítsak igy egy próba-programot? Rendeljek azonnal egy új zavarszűrőt?
(#) yulo5310 válasza imation1999 hozzászólására (») Kedd, 18:07 /
 
Megy az anélkül is!
(#) ombre29 hozzászólása Kedd, 18:43 /
 
Sziasztok,
tudna segíteni valaki? Indesit WITP 102 mosógép program végén nem áll meg hanem újból kezdi a programot a végtelenségig . A panelt megnéztem de semmi gondot nem találtam. A kondik jók ,sehol égés vagy forrasztás gond. Még mi lehet ?

Kösyi
(#) palko0125 válasza ombre29 hozzászólására (») Kedd, 18:57 /
 
Szia!
"A kondik jók" cserélve lettek, vagy csak nem púposak abból gondolod. Nem nagy tétel az a pár elkó. Cseréld őket, különösen az 1µF/275V~ kondit. Az tud ilyen hibát produkálni.
Üdv, Palkó.
(#) uniman válasza palko0125 hozzászólására (») Kedd, 18:59 /
 
Hello!
Látsz te ebben olyan kondit?
(#) ombre29 válasza palko0125 hozzászólására (») Kedd, 19:09 /
 
köszi,

nem púposak és megmértem őket (4 db elektrolit kondit)
(#) palko0125 válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 20:10 /
 
Rosszul írtam, 0,1µF/275V~, de nem tudom ezen a rajzon miért nincs rajta. Egyébként cseréld ki a kondikat!
(#) Moderátor hozzászólása sonique hozzászólására (») Kedd, 21:39
 
Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott, és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat.
(#) VIM válasza imation1999 hozzászólására (») Kedd, 22:08 /
 
Lemaradtam az elejéről ennek problémának és csak most derült ki a számomra, hogy valószínűleg csak ezzel az RFI zavarszűrővel volt a gond és a tápegységnek nincs is baja. Talán nem okoz problémát a hiánya amíg be nem szerzel egy másikat.
(#) imation1999 válasza VIM hozzászólására (») 6:11 /
 
Zavarszürö nélkül indítotttam programot, bár nem hagytam végig menni. Remélem, hogy jó lesz és tényleg csak evvel volt a gond. Tegnap megrendeltem az újat, talán a hétvégére megérkezik.

Ezúton szeretném minden fórumtársnak a segítségét megköszönni!
A hozzászólás módosítva: 6:18
Következő: »»   448 / 448
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jan, 18. Sze
15:00:22
Jelenleg 570 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu