Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   84 / 84
(#) tki válasza Fidel hozzászólására (») Kedd, 19:47 /

Én tanuláspárti vagyok és alapszinten meg is lehet érteni, hogy pl. egy dipólban milyen méretek esetén indukálódik a legnagyobb feszültség és miért (https://en.wikipedia.org/wiki/Dipole_antenna), milyen az iránykarakterisztikája, de ez egy igen komoly szakma, ettől fényévekre van egy mikrohullámú antenna méretezése, illesztése, kivitelezése és a mérése is, sőt bármiféle változtatás is egy meglevő eszközben. Ebben a szakmában van például olyan, hogy ha egy rendes, megismételhető mérést akarsz végezni, még egy koaxkábel csatlakozóját is meghatározott erővel kell meghúzni, mert akkor is más lesz az eredmény, ha jobban rászorítod, akkor is, ha gyengébben. : -)

Neked konkrét tipp kell, a rövidebb út... Egészen konkrét leírás egy notebook antennájának, leginkább annak a típusú notebookénak valami más gyári antennára való cseréléséről. Ha létezik ilyen minta, szerintem akkor érdemes egyáltalán gondolkodnod rajta, hogy megcsináld.

A "merre induljak" kérdésre egyébként az a válasz, hogy mikrohullámú átviteltechnika. Amihez vezeték nélküli távközlési ismeretek szükségesek. Amihez elektronikai ismeretek szükségesek. Az egészhez meg sok év és sok tapasztalat, mint bármilyen mérnöki pályához.

Ennek ellenére azért szoktak az emberek barkácsolni, némi hozzáértő kísérletezéssel lehet ügyeskedni, mint pl. amikor egy Inverted F antennára egy pár centivel hosszabb vezetéket ragasztanak és tapasztalati úton behangolják ezzel kicsit megnövelve a hatásfokát, vagy éppen valaki egy befőttesüvegben egy parabolatányér fókuszába tesz egy telefont, hogy legyen internetje, mert csak távolabb van 3G (régebbi történet). : -)
Következő: »»   84 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem