Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ultrahangos párásító
 
Témaindító: Zolp, idő: Dec 20, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 21
(#) Ricsi89 válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
A kapcsolás csak próbához kellene. Van itthon egy pár bontott piezóm és ahhoz jó lenne próbálgatni.
(#) Sebi válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Itt
találsz piezót 890-ért...

Amúgy 2gigán tuti, hohy egy ilyen piezó rövidzárként viselkedik.
(#) Beachway hozzászólása Ápr 6, 2009 /
 
Itt a panel rajz, hogy könnyebb legyen megépíteni!

DSC01590.JPG
    
(#) Beachway hozzászólása Ápr 6, 2009 /
 
És az alkatrészjegyzék!

DSC01591.JPG
    
(#) Beachway válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Azt én is láttam ,hogy léteznek ultrahangos párologtatóba való kristályok már pár száz forintért.De az ismereteim szerint nem mind kompatibilis egymással.És ez nem pusztán a méretére vonatkozik.De javítson ki valaki ha tévednék, mert nem folytam még nagyon bele a témába. Annyit tudok a témáról, hogy azt a bizonyos frekit kell elérni az intenzív működés érdekében, vagy egy közeli harmónikust.A kristályok különböző átmérőjűek is lehetnek ,mert a vastagságukkal lehet növelni a működési frekvenciájukat.Ja és persze a kristály keménysége is dominál.Ha valaki megépítené ,próbálja már ki több fajtával is, hogy működik e?
(#) Beachway hozzászólása Ápr 6, 2009 /
 
Ja van pár alkatrész ami nincsen rajta a panelen gyárilag.Ez ne tévesszen meg senkit.Két led-et akartak berakni ,és a hozzá való ellenállásokat.De valami oknál fogva nem tették bele.Ha valami nem egyértelmű, vagy elkerülte a figyelmem jelezzetek.
(#) Ricsi89 válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Köszi a rajzot. Már csak a két tekercset kellene tudni, hogy milyen. Az L1 és L2-t. Gondolom az valami gyári lehetett, amiről nem tudtad, hogy milyen értékű.
(#) Beachway válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Az egyikre az van írva, hogy 600K. ennek utána lehet nézni a neten, hogy milyen értékű.A másik egy 2.4Ohmos ellenállás.A panelre L van írva azért írtam én is így.De egy vonalkódos ellenállásról van szó.Kiforrasztottam ,és kimértem!
(#) Beachway hozzászólása Ápr 15, 2009 /
 
Ha valaki megtalálná a 600K-t rakja már fel ide!Hagy lássa mindenki.Ha nem sikerülne kiderítenetek megbróbálok egy induktivitás mérőt kölcsönbe egy mérés erejére.
(#) bandiahegyrol hozzászólása Máj 19, 2009 /
 
Sziasztok!

Most vettem egy burg bcm-5300e típusú hidegpárásítót, kis hiba hogy nem párásít. A fekete membrán szerüségről eléggé lejött a fekete burkolat... Szétszedtem és a piezo egyik helyen elengedte a forrasztást, hiába örültem nem ez volt a gondja mert visszaforrasztottam és ugyanúgy semmi. Visszaolvasva Sebi írta, hogy a burgoknál nem csak egy egyszerű piezo ez hanem "maga a piezo eszköz az oszci frekimeghatározó eleme". A hátulján 625 szerepelt, tudnátok segíteni honnan szerezzek ilyet, vagy ebbe valót? A commed féle a Sebi írtak miatt jól gondolom, hogy nekem nem jó?
Szívesen lefotózom stb ha valakinek szüksége van rá, vagy ezáltal könnyebb a válasz.

Előre is köszönöm!
(#) bandiahegyrol válasza bandiahegyrol hozzászólására (») Máj 19, 2009 /
 
Egyelőre úgy tűnik, a válasz az, hogy jó a commed féle 890 Forintért
(#) phaser hozzászólása Okt 24, 2009 /
 
Sziasztok!

Nem tudjátok véletlen, hogy hol lehet kapni hidegpárásító modult? Lehet ilyeneket kapni tálakkal együtt. Kb. 5x5 cm-es kocka. Nekem csak a modul kellene, gondolom, úgy olcsóbb. Ilyen tálakat 2-3 ezer Ft-ért árulnak egyébként együtt ezzel, de mostanában nem láttam.
(#) sprofan hozzászólása Nov 23, 2009 /
 
Sziasztok!
Most akkor az ideális frekvencia 1,6Mhz lenne? Tudtok mutatni valami egyszerű kapcsolást ennek az előállítására? Mert gondolom 555 ide kicsit kevés lenne... Azt is olvsatam hogy szinuszos váltóáram kell neki, de én amit láttam élőben abban csak simán meg volt szaggatva a DC, most akkor mi az igaz?
(#) dk1 hozzászólása Dec 25, 2009 /
 
Sziasztok, végigolvasva a topikot helyesen következtetek, ha a piezora gyanakszom? A hibajelenség: egyik pillanatról a másikra nem képződött több pára. Miután lekapcsoltam, a benne lévő víz szép lassan alul kifolyt belőle. Szétszedtem, a piezót tartó vasdarab csavarjait lazának ítéltem. Kiszárítottam, mértem tápfeszt, kisípoltam a félvezetőket, de hibát nem találok. Viszont bekapcsoláskor a piezo pillanatok alatt felforrósodik. Ez hogy lehet? Én úgy tudom, hogy a piezó kapacitás jellegű, tehát önmagában elvileg szakadás. Áramot nem mértem rajta, de a melegedésből ítélve kellene folynia rajata... (sőt, egészsés piezón, alig folyik áram, nem?) Megrepedhetett? Mindig desztvízzel volt hajtva. Amúgy ez egy két éves Solac 1050HU. Minden segíséget szívesen vennék.
Nagyon köszönöm
(#) sprofan hozzászólása Dec 28, 2009 /
 
Sziasztok!
Közben még egyszer végigolvastam a topikot, de viszonylag egyszerű konkrét kapcsolás nem igen van. Először is azt kérdezném hogy van egy piezo lapkám, 5cm átmérőjű, ezt használhatnám erre, vagy vegyek külön ultrahangra valót? Azóta egyik ismerősöm vett egyet, az 15khz-en működik, ezt előállíthatom egy egyszerű 555-el? Ha jól tudom maximum 250khz-et tud az ic.
(#) dk1 válasza dk1 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Sziasztok,
közben rájöttem, minél magasabb a freki a piezon, annál inkább rövidzárként viselkedik, tehát az áram jogos. A Vörösmarty utcában vettem én is piezot, hajszál pontosan ugyanaz, mint ami az enyémben volt. Hoztam is gyorsan kettőt és betettem a másodikat a készülékházba tartalék gyanánt. Amúgy kifogástalanul működik...
üdv, dezső
(#) phoneix hozzászólása Feb 14, 2010 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Egy HAUSER ultrahangos párologtatónk van, és nem működik.
Szétszedve ez az alkatrész füstölt el. Mellékelve a panellal.
Hol tudnék ilyet beszerezni hozzá és mi ez pontosan, mekkora lehet?
A válaszokat előre is köszönöm.

(#) hapro válasza phoneix hozzászólására (») Feb 15, 2010 /
 
Az egy "R2"-es ellenállás, és az értéke meg valamekkora. Magyarul innentől nem lehet tudni, csak kapcsolási rajz alapján.
(#) phoneix hozzászólása Feb 26, 2010 /
 
Sziasztok,

A gyártótól kaptam infót, hogy R2=30 ohm ki is cseréltem, de a potméter, amivel az intenzitást állítom, csak egy kis rézen működteti(maximum előtt egy kicsivel). Talán a Poti is szétment, vagy mi lehet még a baj???
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) tápos hozzászólása Márc 11, 2010 /
 
Hello mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy, az ultrahangos párásítóba a piezzo négyszögjeles egyenárammal működik? És ha igen, akkor ha leszedem a piezzot az áramkörről akkor az működik tovább és van egy négyszögjel generátorom?
Köszönöm a segítséget!
(#) Inhouse válasza tápos hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
Mint már írták itt párszor, a piezó a rezgőkör része, ha nincs benne, nem rezeg.

Jut eszembe a megadott címről rendeltünk egy kollégámmal, és meg lett javítva az övé. Teljesen el volt tűnve a felgőzölt fémfólia a víz felőli oldalon. Nála a meghajtó BU is meghalt. Azzal küldték a cuccot postán, hogy rendeljen 3-at, mert el fog fogyni és többet nem lesz.

Üdv
Inhouse
(#) Robek válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a piezo linket. Vettem is beraktam, de full teljesítményen éppen hogy csak párologtat.
Ez egy Solac H200-as típus. Az R7 ellenállás meg van égve esetleg ez lehet a bűnös, de nem tudom, hogy mi volt az eredeti értéke.
Az első szín narancs, de a többi nem beazonosítható. 33 Ohm-al helyettesítve bizti + tranyó elszállt. 330Ohm-al épphogy párásít.
Ha esetleg van valakinek ugyan ilyen az kérem írja meg nekem.
Köszönöm!
(#) eXtase hozzászólása Máj 23, 2010 /
 
Sziasztok!

Tegnap kaptam egy ilyen Ultrahangos párásítós szökőkutat újonnan...
Tegnap beüzemeltem, és nagyon szépen működött, ontotta a ködöt
Estére kikapcsoltam mert a ledek miatt nem tudtam aludni, viszont ma amikor bekapcsoltam délelőtt alig ködöl ... sőt várni kellett vagy fél percet, még egyáltalán el kezdett működni.
Ioncserélt vízzel van megtöltve a tál, a javasolt vízszintig, tehát az rendben van. Azóta próbáltam több / kevesebb vízzel is, de semmi... és ez 1 nap alatt? Mi lehet a baj?
(#) pitty21 hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
sziasztok, valaki meg tudná mondani h hol lehet venni ultrahangos hidegpárásítót?? Mert sok helyen csak ledekkel egybeépítve és kompett készülékkel együtt lehet venni, de önmagát egyedűlállóan nem
A farnellnél lehet megtalálni ultrasonic liquid néven,de 4 ezer+6 ezer a posta és ez így nagyon drárga... előre is küszi mindenkinek..
(#) Action2K válasza pitty21 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Neked, csak az a kis piezo kellene?
(#) makrodom hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
Hello, sziasztok!

A gond a követlekző: Van itthon egy vípárologtató... sajnálatos módon első alkalommal csapvíz lett használva desztilált víz helyett és egy darabig működött is (szépen párologtatott), de valamiért nem akarja csinálni a dolgát... csak a LED-ek világitanak semmi más nem történik...

Tudna valaki segíteni? Valahogy meg lehetne csinálni? Esetleg ,ha nincs rá megoldás merre lehet helyette másikat vásárolni?
Előre is köszi!

üdv!
(#) Sebi válasza makrodom hozzászólására (») Okt 19, 2010 /
 
Pont amit lefényképeztél, az a rossz alkatrész - szerintem. Évekkel ezelőtt lerajzoltam egyet (Burg gyártmányút) abban is hasonló piezo rezonátor volt, ami tönkrement. Egy tranzisztoros 1,2MHz-en rezgő oszcillátor hajtja úgy, hogy a frekvenciát is ez határozza meg. Fizikailag nem látszott rajta sérülés, mégsem rezgett. Commed-Trade-nél még egy éve láttam ilyet.
(#) Bali125 hozzászólása Dec 26, 2010 /
 
Sziasztok!

Egyik ismerősömnek tönkre ment a hideg párásítója. Elmondása szerint a piezzon volt vízkőlerakódás amit eltávolított, és ez után már nem működött. Valószínűleg ő hallhatott meg. Nincs valakinek tippje arra hogy hol lehet szerezni ilyen alkatrészt? Itt találtam feljebb egy linket ahol 890 Ft áron lehet kapni, csak azért kérdezem, hogy nincs-e valamilyen olcsóbb alternatíva. Ha esetleg valamilyen információ szükséges még a termékről, szívesen megosztom, csak mivel egy fajta piezzót találtam ezen a feljebb linkelt oldalon, azt merem hinni hogy csak ez az egy fajta van(bár szerintem ez nem igaz, de reménykedek hogy hogyha más nem lezs ez jó lesz bele).

Kösz hoyg meghallgattátok kérdésemet!

u.i.:Kellemes Ünnepeket kívánok Nektek!
(#) Robrob74 hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, van egy ULTRASONIC HUMIDIFIER EN-01-420-as tipusu párásítóm a panelon lefüstölt egy potméter és nem tudom a méretét.
Elöre is köszi
(#) v.lackó hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Sziasztok!
végigolvastam a témát , majd végül a következőkre jutottam:

elta típusú hidegpárásító csak némi párát volt hajlandió egy percig adni aztán semmi.
hoszas keresgélés után találtam egy embert aki piezó kerámiákat gyárt!!
sajnos a készülékemhez nincs leírés így tipp szerűen vettem tőle egy típust, s már műküdik is minden, gyönyörűen jön a pára.
1,65mhz , 1,75mhz, és 2,4mhz frekvencián működő piezokerámiákat tart de kérésre más frekvencián működő kristályt is előállít az Úr. melynek utánna nézhettek itt: piezo.hu
Csepel, 2400FT+FA, de megérte mint venni egy új hidegpárásítót, nekem egyébként a 1,75mhz vált be.
sok sikert
ja:évek óta csapvízzel működik
Következő: »»   4 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem