|
|
| Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005 |
|
|
|
|
|
| A séma le van kopva, azért kérdezem, hogy nincs-e valakinek véletlenül. De lehet, hogy a dobozt eltávolítom, és kibogozom, hogy mi mit kapcsol. |
|
|
Sziasztok!
Kaptam 2db érdekes alkatrészt, valószínűleg léghőmérséklet mérésére valók, de nem tudom biztosan.
(Pt 100 a felirat rajta, ebből gondoltam)
De mivel ebben valamilyen üvegcsövecske van, amiben/amin van egy tekercs (talán), így kissé elbizonytalanodtam. (Két egymásban lévő ALU csőben van legbelül az üveg, így nehéz kinézni)
3 érintkezője van, kettő között ~107ohm -ot mértem ~20°C-on, a 3. látszólag (ohm-mérővel nézve) nem csatlakozik sehova
Valaki tud esetleg közelebbit róla? |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Ez pontosan egy Pt100-as hőmérséklet érzékelő, érdekes a kialakítása, ilyennel még nem találkoztam. A harmadik vezeték szerintem kompenzáló ér lenne, de lehet hogy szakadt, de két vezetéken is használható (kevésbé pontos). Esetleg nem testre megy a harmadik?
Ha 20°C-on 107ohm-ot mértél, akkor az jó.Itt találod, hogy hány °C-on mekkora az ellenállása. |
|
|
| Köszi! Legalább most már biztos vagyok benne. A 3. kontaktus sehova se kapcsolódik, a fémburkolathoz is teszteltem. |
|
|
| Remélem jó helyre teszem fel a kérdésemet. Igaz nem alkatrész de hátha tudtok segíteni. Csatolmányban van 5 kép, 2 külön áramkör. Azt szeretném tudni vajon melyik mire lehet alkalmas. |
|
|
|
| Szerbusz.Ez állitólag egy hőmérőt vezérel.Olyan mint egy tranzistor TO tokozású |
|
|
Szia!
Teljesen igazad van! |
|
|
| Hello! Ez az alkatrész egy auto rádiómagnójában van. A Google- ban én nem találtam adatot róla, ezért kérem a segitségeteket, hogy mi ez és ha tudna valaki valamilyen adatot adni róla. Az alkatrészen a következőket írja: C242D DSB-3031 DONG-SUNG. A választ előre is nagyon szépen köszönöm. |
|
|
Sziasztok!
A számítógépem tápjában leégett a készenléti tápegység tranzisztora. A képen látható TO-126 tokos tranzisztor találtam benne. A megmaradt jelölés alapján a 2SC5027 és a 2SC5022 tranzisztort találtam, ami viszont TO-220 tokos. Valaki nem tudja véletlenül, hogy mi lehetett ez a tranzisztor? |
|
|
|
Üdv!
Melóhelyen találkoztam ilyen csatival, de nem tudom, hogy mi a neve, hol lehet ilyet rendelni és hasonlók...
Egy sima nyákos érintkező, de kéne hozzá rendelni csatlakozót.
2-től 20 pólusúig találkoztam vele, de van rajta az a kis bevágás, aminek a helye változó, hogy ne lehessen fordítva "feldugni". Gugli sem sokat segített...
Ha lehet ilyen csatlakozót kapni, akkor ott nincs az a kis kódoló pöcök vagy a felesleget ki kell vágni?
A kép elég vacak, Eagle-ben dobtam össze gyorsan |
|
|
|
Hello!
Rezonáns tápot akarok késziteni és kell hozzá egy tekercset csinálnom. Kellene egy kb 20x30as fazékvasmag hozzá. Kerestem a hestrore.hu-n de ott nem találtam. Esetleg nemtudtok vmit amiben van ilyen?(gondolok itt pl régi tvre vagy videora vagy valamire).
Köszi előre is |
|
|
Köszönöm  |
|
|
| Helló! Te 30x20-ast (30x19, D x h!) keresel, úgy-e? Menj fel az EPCOS honlapjára, keresd meg (van ott TDK is) amilyen kell, kis szerencsével Sample(minta ingyen) tudsz rendelni (max. egy hét). De; ha már Te csinálod, miért nem EI, ETD, EE magra készíted, az mindenben van (tápegység, TV, monitor etc.)? |
|
|
| sziasztok! kaptam négy darab 1b10-17 -es orosz csövet, "baretter tube" névre hallgat... mire való, meg tudja valaki mondani? úgy néz ki kb mint egy izzó! előre is köszi! |
|
|
|
aha, köszi. nekem egyébként tutti levegő van benne, van egy kis luk az alján ahova be is tudok fújni... biztos h nincs benne hidrogén  |
|
|
| Csak a fejelésen (foglalat) van lyuk, ha belenézel láthatod a cső leszívócsonkját. Szép régi darab, vitrinbe való. |
|
|
| igazad van, csak a "foglaltba" tudok belefújni! valóban a vitrinbe szánom, kaptam négy darabot, és ráadásul eredeti dobozában van mind! remélem megmarad ez a szép kincs még sok-sok évig! köszi az infókat! |
|
|
Egy kínai gyerek-laptop hangerősítő része ment tönkre, ami egy 8 Ωos hangszórót hajtott.
A mellékelt rajzon az ellenállás szénné volt égve. A DS jelzésű SMD Q9-el jelölt SOT23 alkatrészre lennék kíváncsi, hogy mi lehet. Neten keresgélve talán PNP tranzisztor, viszont mérve, és rajz alapján is NPN-ként viselkedik. (2-3 láb között azonban 17 Ω 'zárlat' mindkét irányban) |
|
|
|
Szerintem tegyél bele egy nagyobb áramú SMD tranzisztort, ha jól rajzoltad NPN -t, mert a a középső láb a kollektor szokott lenni. pl. BC817
Azért mérd meg, hogy a bázison mekkora feszültség van. |
|
|
| BD135 volt kéznél hirtelen, működik. Majd beszerzek egy nagyobb áramú SMD tranzisztort. Köszönöm. |
|
|
Sziasztok. A képen látható alkatrészt nem tudom beazonosítani.
Ahová ez be volt forrasztva, ott a fólia nyomaton ICxx -volt, tehát nem tranzisztor, továbbá a logó arra ad utalást, hogy ez a Microcip gyártmánya. |
|
|
|
Sziasztok még egy kérdésem lenne: egy BU6152S IC -ről keresek adatlapot.
Ahogy a vezetékezés lapján nézem ez egy soros párhuzamos oda-vissza átalakító. |
|
|
Sziasztok. Hát senki sem találkozott ezzel az alkatrészel?
C242D
DSB-3031
DONG-SUNG |
|
|
Tranzisztorra gyanakodtam, de BC239-nél megállt a sorozat...
Itt egy elég nagy repertoár van, mivel a feliraton kívül nem tudok semmit (geometria, lábak száma, stb.) javasolom, nézz körül, hátha találsz hasonlót:
Bővebben: Link |
|
|