Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Bement mint a faragósságba, ma is tanultam valamit az MI-től.
A bemenetre oda van írva hogy IN. A másikra nincs semmi írva. Szerintem az a baj, hogy a semmit nem kötötted rá
![]()
Azért az MI sem tudhat mindent.
Ha engem kérdeztél volna, jó pénzért elárultam volna neked, hogy vány hiányában a kétsoros mélyhornyú golyócirkulációs ingóstabilizátor leesne a nyúlról, és nem tudna zegzugolni.
Megkérdeztem chatgpt-től is...
Miért van a nyúl végén vány? A ChatGPT ezt mondta: A kérdésed egy nyelvi játékra vagy szójátékra utal, és viccesen hangzik: „Miért van a nyúl végén vány?” – elsőre értelmetlennek tűnik, de valójában a nyelv fonetikai vagy morfológiai játékára épít. Kétféle értelmezési lehetőség van: 1. Szójáték / abszurd humor Ez a kérdés hasonlít az abszurd gyerekviccek logikájára, például: „Miért nem tud a zsiráf bújócskázni? – Mert mindig kilóg a nyaka.” „Miért van a nyúl végén vány? – Mert ha nem lenne, akkor csak nyú lenne.” Ebben a verzióban a „vány” egyszerűen egy kitalált utótag, amit humorosan úgy állítunk be, mintha az a „nyúl” szó része lenne. Természetesen a „nyúl” szó végén nincs „vány”, de a kérdés úgy tesz, mintha lenne, ezáltal kelti a humoros hatást. 2. Szándékos félrehallás / fonetikai trükk Lehet, hogy valaki úgy hallotta (vagy úgy mondta), mintha a „nyúl” szó végén lenne egy „vány” szótag, például egy mondatban, ahol a „nyúl” után „van” vagy „vány” kezdődik: „A nyúl ványadt lett.” → „nyúl vány…” → „nyúl végén vány” – innen jöhet a vicces félreértés. Összegzés: A „Miért van a nyúl végén vány?” kérdés nem nyelvtanilag vagy logikailag értelmes, hanem egy játékos, humoros, gyerekek által kedvelt szójáték, ahol a vicc lényege a nyelvi abszurditás. A helyes válasz ilyenkor gyakran: „Mert ha nem lenne, akkor csak nyú lenne.” Ha szeretnél még több ilyen vicces szójátékot vagy abszurd kérdést, szívesen hozok párat!
Ezekből csak egy dologra lehet következtetni. Az AI-k szótárából hiányzik a nyúlvány fogalom, így nem tudják értelmezni.
![]()
Erre viszont már azt mondom, hogy jó irány! Felismerte, hogy ez egy szójáték! Bár nem találta ki a megfejtést, de az "összegzésben" ott a helyes válasz.
Ha már nyúl... Honnan lehet felismerni a repülő nyulat?
Talán onnan hogy egy sas van a hátán.
Idézet: Ha a piros nem ér hozzá, akkor a fekete sem érhet hozzá, furán nézne ki. Fordítva is igaz, ha fekete nem ér hozzá, akkor a piros sem érhet hozzá, ezért nem ér hozzá egyik sem. „piros és fekete autó egy fekete vonal fölött épphogy lebeg (nem érnek hozzá).” Ha mindkettő hozzáérne, akkor az egyik is hozzá érne, de az nem ér hozzá, így a másik sem érhet hozzá. hirdetés, itt oldaltNem tudom, hogy mit nézhettem korábban, hogy ezt a hirdetést dobta fel nekem az oldal... (A bikinis csajszikat még csak-csak érteném...![]() Erre mondják, hogy kettő-az-egyben... Pár éve egy ismerősöm vett így lovat... Mondjuk arról sem az eladó sem a vevő nem tudott - ha tudja az eladó biztos nem adja el, vagy csak sokkal drágábban...
Ez egy nagyon jól bevált kapcsolás, számos gyári készülékben felbukkan, de érzékeny a multiméter típusára, csak hagyományos lengőtekercses műszerekkel működik jól. Itthon leginkább Ganzuniv 3-mal szokták utánépíteni, úgy lényegében bármit meghajt, szakadást, rövidzárat, Ikarus trolit...
Van, akinek sikerült digitális multiméterrel is működésre bírni, de sokat kell hozzá válogatni a tranzisztorokat és ahhoz két műszer kell, mert ugye azzal nem tudsz mérni, ami éppen be van építve az erősítőbe ![]()
Szerintem ezt a kapcsolást is kivesézték már az Audiofil, High End Audio témában ott biztosan tudják a megoldást ..
A hozzászólás módosítva: 15:46
Szerintem valamit félreértettél a digitális multiméterrel kapcsolatban...
Azokból azért kell kettő, mert az egyik a 0-khoz, a másik az 1-ekhez kell!
Idézet: „de érzékeny a multiméter típusára” Meg a Q1 CE rövidzár típusára... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |