Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   987 / 987
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Kedd, 20:11 /

Bement mint a faragósságba, ma is tanultam valamit az MI-től.

Nyul_vany.png

(#) sargarigo válasza pavikpeter hozzászólására (») Kedd, 20:48 / 1

A bemenetre oda van írva hogy IN. A másikra nincs semmi írva. Szerintem az a baj, hogy a semmit nem kötötted rá
(#) sonajkniz válasza Gafly hozzászólására (») 6:33 /

Azért az MI sem tudhat mindent.
Ha engem kérdeztél volna, jó pénzért elárultam volna neked, hogy vány hiányában a kétsoros mélyhornyú golyócirkulációs ingóstabilizátor leesne a nyúlról, és nem tudna zegzugolni.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») 6:58 / 2

Megkérdeztem chatgpt-től is...

Miért van a nyúl végén vány?

A ChatGPT ezt mondta:
A kérdésed egy nyelvi játékra vagy szójátékra utal, és viccesen hangzik: „Miért van a nyúl végén vány?” – elsőre értelmetlennek tűnik, de valójában a nyelv fonetikai vagy morfológiai játékára épít.

Kétféle értelmezési lehetőség van:
1. Szójáték / abszurd humor
Ez a kérdés hasonlít az abszurd gyerekviccek logikájára, például:

„Miért nem tud a zsiráf bújócskázni? – Mert mindig kilóg a nyaka.”

„Miért van a nyúl végén vány? – Mert ha nem lenne, akkor csak nyú lenne.”

Ebben a verzióban a „vány” egyszerűen egy kitalált utótag, amit humorosan úgy állítunk be, mintha az a „nyúl” szó része lenne. Természetesen a „nyúl” szó végén nincs „vány”, de a kérdés úgy tesz, mintha lenne, ezáltal kelti a humoros hatást.

2. Szándékos félrehallás / fonetikai trükk
Lehet, hogy valaki úgy hallotta (vagy úgy mondta), mintha a „nyúl” szó végén lenne egy „vány” szótag, például egy mondatban, ahol a „nyúl” után „van” vagy „vány” kezdődik:

„A nyúl ványadt lett.” → „nyúl vány…” → „nyúl végén vány” – innen jöhet a vicces félreértés.

Összegzés:
A „Miért van a nyúl végén vány?” kérdés nem nyelvtanilag vagy logikailag értelmes, hanem egy játékos, humoros, gyerekek által kedvelt szójáték, ahol a vicc lényege a nyelvi abszurditás. A helyes válasz ilyenkor gyakran:

„Mert ha nem lenne, akkor csak nyú lenne.”

Ha szeretnél még több ilyen vicces szójátékot vagy abszurd kérdést, szívesen hozok párat!
(#) erbe válasza bbb hozzászólására (») 10:31 /

Ezekből csak egy dologra lehet következtetni. Az AI-k szótárából hiányzik a nyúlvány fogalom, így nem tudják értelmezni.
(#) lazsi válasza bbb hozzászólására (») 11:09 /

Erre viszont már azt mondom, hogy jó irány! Felismerte, hogy ez egy szójáték! Bár nem találta ki a megfejtést, de az "összegzésben" ott a helyes válasz.

Ha már nyúl... Honnan lehet felismerni a repülő nyulat?
(#) kzozo válasza lazsi hozzászólására (») 11:20 / 2

Talán onnan hogy egy sas van a hátán.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 12:58 /

Idézet:
„piros és fekete autó egy fekete vonal fölött épphogy lebeg (nem érnek hozzá).”
Ha a piros nem ér hozzá, akkor a fekete sem érhet hozzá, furán nézne ki. Fordítva is igaz, ha fekete nem ér hozzá, akkor a piros sem érhet hozzá, ezért nem ér hozzá egyik sem.
Ha mindkettő hozzáérne, akkor az egyik is hozzá érne, de az nem ér hozzá, így a másik sem érhet hozzá.
(#) lazsi hozzászólása 13:34 /

hirdetés, itt oldalt

Nem tudom, hogy mit nézhettem korábban, hogy ezt a hirdetést dobta fel nekem az oldal... (A bikinis csajszikat még csak-csak érteném... )

Erre mondják, hogy kettő-az-egyben...
Pár éve egy ismerősöm vett így lovat... Mondjuk arról sem az eladó sem a vevő nem tudott - ha tudja az eladó biztos nem adja el, vagy csak sokkal drágábban...
(#) somitomi válasza pavikpeter hozzászólására (») 15:21 /

Ez egy nagyon jól bevált kapcsolás, számos gyári készülékben felbukkan, de érzékeny a multiméter típusára, csak hagyományos lengőtekercses műszerekkel működik jól. Itthon leginkább Ganzuniv 3-mal szokták utánépíteni, úgy lényegében bármit meghajt, szakadást, rövidzárat, Ikarus trolit...
Van, akinek sikerült digitális multiméterrel is működésre bírni, de sokat kell hozzá válogatni a tranzisztorokat és ahhoz két műszer kell, mert ugye azzal nem tudsz mérni, ami éppen be van építve az erősítőbe
(#) kaqkk válasza pavikpeter hozzászólására (») 15:43 / 1

Szerintem ezt a kapcsolást is kivesézték már az Audiofil, High End Audio témában ott biztosan tudják a megoldást ..
A hozzászólás módosítva: 15:46
(#) bbatka válasza lazsi hozzászólására (») 16:44 /

A tehénke meglepően olcsó.
(#) lazsi válasza somitomi hozzászólására (») 16:56 /

Szerintem valamit félreértettél a digitális multiméterrel kapcsolatban...
Azokból azért kell kettő, mert az egyik a 0-khoz, a másik az 1-ekhez kell!
(#) pavikpeter válasza somitomi hozzászólására (») 17:43 / 1

Idézet:
„de érzékeny a multiméter típusára”

Meg a Q1 CE rövidzár típusára...
Következő: »»   987 / 987
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem