Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek, restaurálás
Lapozás: OK   300 / 300
(#) fecameca válasza kristikoma hozzászólására (») Csü, 19:10 /

Nem, én erre a rádióra gondoltam. Igaz, a Beethovenbe se kellett hangolásilag belemászni, csak egy elko kellett, még jó, hogy a fiókomban pihent egy eredeti Siemens 2x50uF, és még jó is volt. Rádiója válogatja. Volt egy Orion, az meg nagyon, de lehet, hogy valaki hozzá nem értő segített neki elhangolódni.

images.jpg

(#) kristikoma válasza fecameca hozzászólására (») Csü, 20:09 /

Az nekem is világos volt, hogy a Tertára gondolsz, de leírtam a saját verziót. Van nálam is restaurálni való: Orion 520A és Terta T425B. Ezeknek is nagyon tetszik a hangja, de a Tertának sajnos mindkét hangszórója szakadt, nem a forrasztásnál, hanem a tekercsnél belül. Azért írtam, hogy szép a hangja, mert egy szintén korabeli Orion hangszóróval hallgattam meg. Ezek amúgy hasonlóak, paraméterek szerint(pl. érzékenység).
(#) zoli82 hozzászólása Pé, 17:49 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni elkezdtem javítgatni egy orion 330-as rádiót bánatomra a skálaüvegről sikeressen lemostam a betüket,ha valaki tudna egy ilyen skálárol jóminöségű fotót,vagy bármi rajzot küldeni ami alapján lemásolhatnám azt magyon megköszönném.
(#) kristikoma válasza zoli82 hozzászólására (») Pé, 18:42 /

Szia! Általában több skálának meg van a rajza Corel Draw-ban. Nekem nincs ilyen, de van, amikor a jpeg fájl is megfelel. A lemásolás meg nagyon aprólékos, türelmet kívánó folyamat. Valaki már mondta, hogy érdemes védőlakkozni. Nekem az Orion 520A skálájáról hullottak le a feliratok.
(#) gkari válasza kristikoma hozzászólására (») Pé, 20:14 /

Szerintem eme topicban korábban már szerepelt valaki, aki ezzel foglalkozik.
(#) köbzoli válasza zoli82 hozzászólására (») Pé, 20:29 /

Az egyetlen igazi megoldás:Bővebben: Link és holnap már van Burabu csepelen, szerintem ott is kint lesz.
(#) Janó bácsi válasza zoli82 hozzászólására (») Szo, 9:51 /

Skálaüveget rendelni kell, kapható jóminőségű szitanyomott az alábbi telefonszámokon :
Benyovszki Pál 70-312-2303
Csizmadia Zsolt 30-971-7814
A hozzászólás módosítva: Szo, 12:21
(#) zoli82 hozzászólása Szo, 16:45 /

Köszönöm a tippeket,a telefonszámok valamelyikével biztossan élnifogok,és ha sikerül életet lehelnem a készülékbe majd rakok fel 1-2 képet.Esetleg még,ha valaki tudná az irja meg,hogy a rács mögötti vászonnak eredetileg milyen színe lehetett.Köszönöm.
(#) gkari válasza zoli82 hozzászólására (») Szo, 18:35 /

Én krémszinűnek nevezem, vagy halvány drapp, stb.
(#) Janó bácsi válasza zoli82 hozzászólására (») Szo, 18:39 /

Az Orion 330 többféle variációban készült, ha a Gugl.-ba beütöd hogy Orion 330, sok eredeti képet kapsz róla.
(#) horváth lajos hozzászólása Szo, 19:37 /

Sziasztok el készültem az orion 323-as-al le lett festve rendbe rakva üdv lali
(#) wpetya hozzászólása Vas, 15:57 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy régi Telefunken rádióm, és nem tudom mi a típusa, és mikor gyárthatták. Ma is üzemképes. Oldalt van a hullámsáv váltója.
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:59
(#) endrusz válasza wpetya hozzászólására (») Vas, 16:54 /

Szia! Itt próbáld megkeresni.http://www.radiomuseum.org/m/telefunken_d_en_1.html Vannak képek is hátha az alapján sikerül.
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:55
(#) Jubilate hozzászólása Hé, 21:23 /

Sziasztok!
Kaptam egy ruszki Shiljalis 401 DS típusú televíziót.
Sajnos nem tudom kipróbálni, mivel hiányzik a trafója.
Esetleg valaki tudna segíteni abban, hogy hová megy a tv-be a 12 volt (a mellékelt képen lévő érintkező melyik lábaira megy a + - 12V) , valamint hogy hogyan lehetne szétszedni a készüléket (a csavarokat hiába tekerem ki, nem jön szét).
És még azt szeretném megkérdezni, hogy a tv működne-e egy 12 voltos egyenáramú 500 mA-os tápegységről?
Előre köszönöm a válaszokat!
(#) zolika60 válasza Jubilate hozzászólására (») Hé, 21:34 /

A tápegység valószínűleg kevés lesz. Egy autó akkujáról próbáld inkább. Ha jól emlékszem és a felirat is ezt támogatja, akkor a két alsó érintkezőből a baloldali a negatív és a jobb oldali a pozitív. Ha tévednék sem okoz problémát.
(#) Jubilate hozzászólása Hé, 21:55 /

Köszönöm a gyors választ, de hány miliamperos tápegység kéne?
És hogyan tudnám felnyitni a tv burkolatát?
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:56
(#) gkari válasza Jubilate hozzászólására (») Hé, 21:57 /

Szerintem a hálózati trafó könnyen pótolható (+graetz+szűrőkondi), 220V-ról így 14VA kell neki, terhelve ennek a kimenetén is 12V= kell legyen (cca. 600mA). Leírás:"Kádár 75-77"-ben.
(#) fecameca válasza Jubilate hozzászólására (») Kedd, 13:57 /

A barátomnak volt ilyen, de már elfelejtettem. Szerintem ugyanúgy nyílik, mint az Elektronika-VL100: Először az alját kell levenni, azután a bádogot szétfeszíteni. Ahhoz volt tápom is de szétbeleztem. Nem ragaszkodnék az eredetihez, a mostaniak jóval kisebbek, könnyebbek, csak a csatlakoztatást kell megoldani.
(#) oregtamas0202 válasza Jubilate hozzászólására (») Kedd, 15:05 /

Üdv!
Van komplett tápom , csatlakozóm és sok-sok alkatrészem is .
Hogy jó-e nem tudom , de megnézem.
Szívesen segítek, mivel nekem is segítettek pl. Zolika60!!
Tőle kaptam.
Öreg Tom
(#) köbzoli válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Kedd, 19:24 /

Pont ilyet kaptam én is!
(#) BarnaPili válasza Jubilate hozzászólására (») Kedd, 19:47 /

Szia!
Miután kiszedted a csavarokat,tekerd le a felső (UHF) antenna díszítő műanyagját.A hátműanyag leszedése után a bádogot le tudod húzni hátra a TV-ről.
István
(#) zolika60 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Kedd, 20:00 /

Szép lett, gratulálok. Amikor adtam nem így nézett ki.
(#) Jubilate válasza BarnaPili hozzászólására (») Kedd, 20:33 /

A hátműanyagot nem tudom leszedni, mivel a csavarjai úgy tesznek mintha anyacsavarral együtt forognának. Itt akadtam el a szétszedésben.
(#) kisgeri válasza Jubilate hozzászólására (») Kedd, 20:48 /

Nekem volt jópár évvel ezelőtt egy ilyenem, nem biztos, hogy jól emlékszem, de próbáld meg a hordozófül csavarjait kitekerni, azt hiszem az tartja.
szerk: utána az egész fémház lejön a a hátával együtt, de lassan szedd le, van belül egy csatlakozó, azt még le kell húzni.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:51
(#) Jubilate válasza kisgeri hozzászólására (») Kedd, 20:51 /

Nem nem az tartja.
(#) zolika60 válasza Jubilate hozzászólására (») Kedd, 21:06 /

Lehet, hogy az anyák elforognak, ha jól emlékszem csak a műanyagba vannak sajtolva. Fúrd le a csavarok fejét.
(#) kisgeri válasza Jubilate hozzászólására (») Kedd, 21:06 /

Több, mint 10 éve volt már, megkoptak az emlékeim erről. Sokáig még pont a tápegysége volt meg, aztán azt is elbontottam sajnos... Pár gombja meg a csupasz trafó megvan még valahol, a képcső is ment ajándékba egy minividihez.
(#) oregtamas0202 válasza köbzoli hozzászólására (») Kedd, 21:36 /

Üdv !
Szervusz Zoli!
Gőzöm sincs , de valahogy kedveltem és kedvelem.
Hogy miért?
Lehet hogy a fiatalság emléke.
Vagy a szakma kezdet gyönyöre?
Csak a bordák polírozása volt érdekes.
Üdv : Öreg Tom
Következő: »»   300 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Jún, 19. Sze
2:14:25