Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek, restaurálás
Nem, én erre a rádióra gondoltam. Igaz, a Beethovenbe se kellett hangolásilag belemászni, csak egy elko kellett, még jó, hogy a fiókomban pihent egy eredeti Siemens 2x50uF, és még jó is volt. Rádiója válogatja. Volt egy Orion, az meg nagyon, de lehet, hogy valaki hozzá nem értő segített neki elhangolódni.
Az nekem is világos volt, hogy a Tertára gondolsz, de leírtam a saját verziót. Van nálam is restaurálni való: Orion 520A és Terta T425B. Ezeknek is nagyon tetszik a hangja, de a Tertának sajnos mindkét hangszórója szakadt, nem a forrasztásnál, hanem a tekercsnél belül. Azért írtam, hogy szép a hangja, mert egy szintén korabeli Orion hangszóróval hallgattam meg. Ezek amúgy hasonlóak, paraméterek szerint(pl. érzékenység).
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni elkezdtem javítgatni egy orion 330-as rádiót bánatomra a skálaüvegről sikeressen lemostam a betüket,ha valaki tudna egy ilyen skálárol jóminöségű fotót,vagy bármi rajzot küldeni ami alapján lemásolhatnám azt magyon megköszönném.
Szia! Általában több skálának meg van a rajza Corel Draw-ban. Nekem nincs ilyen, de van, amikor a jpeg fájl is megfelel. A lemásolás meg nagyon aprólékos, türelmet kívánó folyamat. Valaki már mondta, hogy érdemes védőlakkozni. Nekem az Orion 520A skálájáról hullottak le a feliratok.
Szerintem eme topicban korábban már szerepelt valaki, aki ezzel foglalkozik.
Az egyetlen igazi megoldás:Bővebben: Link és holnap már van Burabu csepelen, szerintem ott is kint lesz.
Skálaüveget rendelni kell, kapható jóminőségű szitanyomott az alábbi telefonszámokon :
Benyovszki Pál 70-312-2303 Csizmadia Zsolt 30-971-7814 A hozzászólás módosítva: Szo, 12:21
Köszönöm a tippeket,a telefonszámok valamelyikével biztossan élnifogok,és ha sikerül életet lehelnem a készülékbe majd rakok fel 1-2 képet.Esetleg még,ha valaki tudná az irja meg,hogy a rács mögötti vászonnak eredetileg milyen színe lehetett.Köszönöm.
Én krémszinűnek nevezem, vagy halvány drapp, stb.
Az Orion 330 többféle variációban készült, ha a Gugl.-ba beütöd hogy Orion 330, sok eredeti képet kapsz róla.
Sziasztok el készültem az orion 323-as-al le lett festve rendbe rakva üdv lali
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy régi Telefunken rádióm, és nem tudom mi a típusa, és mikor gyárthatták. Ma is üzemképes.
Oldalt van a hullámsáv váltója. A hozzászólás módosítva: Vas, 15:59
Szia! Itt próbáld megkeresni.http://www.radiomuseum.org/m/telefunken_d_en_1.html Vannak képek is hátha az alapján sikerül.
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:55
Sziasztok!
Kaptam egy ruszki Shiljalis 401 DS típusú televíziót. Sajnos nem tudom kipróbálni, mivel hiányzik a trafója. Esetleg valaki tudna segíteni abban, hogy hová megy a tv-be a 12 volt (a mellékelt képen lévő érintkező melyik lábaira megy a + - 12V) , valamint hogy hogyan lehetne szétszedni a készüléket (a csavarokat hiába tekerem ki, nem jön szét). És még azt szeretném megkérdezni, hogy a tv működne-e egy 12 voltos egyenáramú 500 mA-os tápegységről? Előre köszönöm a válaszokat!
A tápegység valószínűleg kevés lesz. Egy autó akkujáról próbáld inkább. Ha jól emlékszem és a felirat is ezt támogatja, akkor a két alsó érintkezőből a baloldali a negatív és a jobb oldali a pozitív. Ha tévednék sem okoz problémát.
Köszönöm a gyors választ, de hány miliamperos tápegység kéne?
És hogyan tudnám felnyitni a tv burkolatát? A hozzászólás módosítva: Hé, 21:56
Szerintem a hálózati trafó könnyen pótolható (+graetz+szűrőkondi), 220V-ról így 14VA kell neki, terhelve ennek a kimenetén is 12V= kell legyen (cca. 600mA). Leírás:"Kádár 75-77"-ben.
A barátomnak volt ilyen, de már elfelejtettem. Szerintem ugyanúgy nyílik, mint az Elektronika-VL100: Először az alját kell levenni, azután a bádogot szétfeszíteni. Ahhoz volt tápom is de szétbeleztem. Nem ragaszkodnék az eredetihez, a mostaniak jóval kisebbek, könnyebbek, csak a csatlakoztatást kell megoldani.
Üdv!
Van komplett tápom , csatlakozóm és sok-sok alkatrészem is . Hogy jó-e nem tudom , de megnézem. Szívesen segítek, mivel nekem is segítettek pl. Zolika60!! Tőle kaptam. Öreg Tom
Pont ilyet kaptam én is!
Szia!
Miután kiszedted a csavarokat,tekerd le a felső (UHF) antenna díszítő műanyagját.A hátműanyag leszedése után a bádogot le tudod húzni hátra a TV-ről. István
Szép lett, gratulálok. Amikor adtam nem így nézett ki.
A hátműanyagot nem tudom leszedni, mivel a csavarjai úgy tesznek mintha anyacsavarral együtt forognának. Itt akadtam el a szétszedésben.
Nekem volt jópár évvel ezelőtt egy ilyenem, nem biztos, hogy jól emlékszem, de próbáld meg a hordozófül csavarjait kitekerni, azt hiszem az tartja.
szerk: utána az egész fémház lejön a a hátával együtt, de lassan szedd le, van belül egy csatlakozó, azt még le kell húzni. A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:51
Lehet, hogy az anyák elforognak, ha jól emlékszem csak a műanyagba vannak sajtolva. Fúrd le a csavarok fejét.
Több, mint 10 éve volt már, megkoptak az emlékeim erről. Sokáig még pont a tápegysége volt meg, aztán azt is elbontottam sajnos... Pár gombja meg a csupasz trafó megvan még valahol, a képcső is ment ajándékba egy minividihez.
Üdv !
Szervusz Zoli! Gőzöm sincs , de valahogy kedveltem és kedvelem. Hogy miért? Lehet hogy a fiatalság emléke. Vagy a szakma kezdet gyönyöre? Csak a bordák polírozása volt érdekes. Üdv : Öreg Tom |
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Jún, 19. Sze
2:14:25 Jelenleg 61 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

Oldalt van a hullámsáv váltója. 

Hírek.xml