|
|
|
| Muzeális alkatrészek - készülékek, restaurálás |
|
|
|
Sziasztok !
Mint tapasztalhattátok napjainkban egyre inkább megnött az érdeklődés a Old timer (régi) elektronikai dolgok iránt. Így elérkezett az idő, hogy a fórum olvasói maguk is egy kis "Fórum múzeumot" alapítsanak.
Ezért szeretném, hogy ha megosztanátok a kedves fórum tagokkal azoknak a veterán készülékeknek, alkatrészeknek a leírásait, fényképeit amikre büszkék vagytok. Vagy csak egyszerűen meg akarjátok mutatni , hogy korábban az elektronikát kedvelő emberek milyen alkartészekkel, mérőkészülékekkel milyen csodákat hoztak létre.
Továbbá aki régi múzeális készülékek restaurálásával foglalkozik azokat megkérem szépen, hogy osszák meg velünk a restaurálások során szerzett tapasztalataikat.
Köszönöm a figyelmet. |
|
|
Hello.
Van egy veterán ellenállásmérőm 0,09ohm-tól 110kilohm-ig mér. Híd alapú. Itt van róla egy kép. Sajnos csak telóval tudtam lefényképezni és a mutató és a skála nem látszik a fényvisszaverősés miatt. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Szerintem méltán híres magyar mérőkészülék volt az Orivohm. Jelenleg is rendelkezem egy ilyennel, és használom is. No, ezzel bártan méricskélhetünk mindent, ugyanis a bemeneti kapcsokkal semmilyen kapcsolatban nincs az alapműszer. 15MOhm-os bemenőellenállása jobb, mint a DMM-é. |
|
|
|
| Egyet kell értenem veled jobb mit a DMM, (nekem is van)de ne feledkezzünk meg a többi jó Orion müszerröl sem. |
|
|
|
Csak most kapcsolok, hogy milyen jó is ez a topik. ORIPONS 1432-höz kellene nekem kapcsolási rajz. |
|
|
|
Bővebben: Link Itt megtalálod a kis drágád,adatait! Sajna nem tudok,fényképezni,nekem van két szépséges régi,rádióm! |
|
|
Köszi |
|
|
hello
nekem van 1 régi-régi nem is tudom mikori Balaton csöves rádióm...a közelmultbannéztem bele...
és szépen szól.. bár a rádió állomások nem tisztán jönnek be. (képet majd késöbb pakolok fel) |
|
|
| ő lenne az... |
|
|
|
Nekem egy teljesen működő Videoton RA4902 rádióm és egy UNITRA Artur-stereo lemezjátszóm is van.
Természetesen csöves a rádió
Én is rajongok a régi dolgokért |
|
|
|
Na itt van az én kis drágám,teljesen felújítva,átlakkozva,és új hangszóróselyem. ha lesz,fényképezőm,azt is berakom. |
|
|
|
Idézet: „Én is rajongok a régi dolgokért” Akkor ez biztos tetszeni fog. |
|
|
|
| És ehhez mit szóltok ? |
|
|
|
| Az az érdekes, hogy a barátoméknak ugyanez a rádiójuk, és ugyanúgy Artur-Sztereójuk volt, mint Neked. |
|
|
|