Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eloxálás
Nem muszáj eloxálni,lehet más felület kezelő módszer is .Pl szálra húzás
pikkelyezés polírozás Lap méretre szabása-furatok-kivágások-felület előkészítés-felirat-lakkozás.A négyszögletes lyukakat én lombfűrésszel szoktam kivágni,utána reszelni. Tény hogy a legszebb felületet az eloxálás adja.
Sziasztok!
Csiszolás helyett homokszórás lehetséges? Ha egy öntvény egy részét akarom csak eloxálni mivel kell a többi részt lekezelni hogy ne oxidálódjon? Köszönöm.
Ha sikerül valamivel tartósan letakarni, akkor ok.
A ragasztószalag elég hamar leválik, pláne a savas közegben. Esetleg valami festék, ami oldószerrel még száradás után is lejön? Én ma eloxáltam egy alu potméter gombot. Szerintem jól sikerült, a festés már kevésbé, le is szedtem róla. Érdekesség, hogy fél óra elteltével megjelent egy barna csík az anyagon... Másrészről, hiába főztem ki előtte trisós vízben, a közepe picit fényesebb maradt és elox után sem homogén. Ellenben a széle tökéletes. Egyenárammal, szénrúddal csináltam egyébként.
Térbeli testeknél ,mondjuk nitro lakk , lemezeknél (előlap) P20 vagy DRY fólia lehet a megoldás
Okés köszi bár most leállt a project szerelőaknát betonozok meg falat szigetelek
[qköbzoli írta:
Egyszerű ruhafesték, éjfekete, és ki kell főzni, vagy 2-3 örát. Szia! Te ezt úgy érted itt ,hogy trisó és sav nélkül csak ruhafestékben főzi és így tartós és ellenálló sötét szint kaptál ? Nekem lágy alu huzalt kellene sötét színre színeznem,de jó lenne a szín ki bírná a drót hajlítgatását is.A szín nem is fontos csak valami sötétes árnyalat legyen.Persze minél egyszerűben. Amúgy rákérdeztem nekem 1kg.drótot 5-ezerért akartak eloxálni, csak kíváncsiságból
Szia !
Nem csak úgy, előbb trisóban kell kifőzni és szinte rögtön bele a festékbe, hogy a pórusokat ne az oxid, hanem a festék tömje be . Azt sajnos nem tudom éjfekete lesz e, de elméletileg, minél több pórust tölt ki a festék, annál feketébb lesz . De itt a link, a leírásról .
Kösz a válasz /köbzoli/
Mindenesetre ki próbálom előbb ezt és ha nem jön be na csak akkor jöhet a teljes folyamat.Habár én nem sokat értek ezekhez az áram íll. feszültség ügyekhez,így nekem egy 12V 3A aksi töltöm van csak.Arra gondoltam két kisebb alu drotót spirálba tekerek(anod-katod),rákapcsolom kb.1L akkusavba és reménykedem.De azt még nem is sejtem miből fogom sejteni hogy elég vastag már az oxid réteg a festéshez. Várok Úgy 30-50 percet persze ha nem lesz valami gebasz közben(melegedés,zárlat,stb)Már megvettem mindent(na hőméröt azt nem) igy elindul a kísérletezgetés.Majd mindenről beszámolok itt ha nem csinálok valami nagy gázt.hm...
Ti milyen trafót használtok?
Kellene nekem egy kapcsolás vagy valami 5let ehhez.
Csináltam egy tervezetet a galvanizáláshoz . Ha egyen, akkor a kimeneti fesz magasabb, úgy 1.38-al szorozva .
Eltávolítás: itt olvastam a Nátriumhidroxidos módszert: Link
Tudom régi a hsz amire válaszolok, de hátha másnak még hasznos (itt a fórumon nem akadtam bele így konkrétan ebbe a válaszba): Nekem bevált a 40-50 fokos vízben oldott lefolyótisztító granulátum. Mivel sok bemélyedéssel volt a tárgy így áztatás alatt is többször kivettem és pucoltam a már feloldódott eloxréteget. Itt ott foltosodást okozhat a dolog, ezt úgy lehet eltüntetni, hogy amikor már eloxmentes (és akár közben is) ott ezeket a kifoltosodásokat dörzsivel lepucolod. Amikor teljesen tiszta a fém utána még egy rövid fürdő és tiszta vízzel átöblíted végül száraz ronggyal áttörölgeted. Érdemes lehet egy rongykoronggal átpolírozni a végén, de alapvetően szép, fényes a végeredmény. A folyamat 10 perc lehet. Kb 100g granulátum/2-3l víz volt az oldatot használtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Máj, 23. Csü
10:29:29 Jelenleg 385 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

csak kíváncsiságból 
Hírek.xml