A JDM viszont abszolut gépfüggő, nem érdemes vele szórakozni...saját tapasztalat...megépíteni se érdemes, olyan hulladék. Sokat szívtam vele, mire legyártottam a gyönyörű panelt hozzá, stb, stb, és a végén kiderült, nem is megy a jobb gépemen. Fölösleges időpazarlás megépíteni.
2 gép van itthon...egy régi 366-os Celeron-os gép, azon működött rendesen. A "nagy"-gépen (AMD 2200+) viszont meg se nyikkan, úgyhogy fölöslegesen csináltam neki szép dobozt, stb, stb, mert a jobb gépen szart se tudok vele kezdeni. Egy külső tápos égető mindig sokkal jobb és biztosabb megoldás.
hi!
nekem nem megy!
Ez már vagy a harmadik.
mostmár vagy:
- a PIC 16F628A-m rossz
- a számítógépemmel nem stimmel valami.
Már próbáltam 20 programmal (Pony;Ic prog 105c;105d;picsimulatoride...)
Profiknak ajanlom az ICD2-ot. Programozas es debuggolas mplab alo egy kattintasra. Szerintem ez verhetetlen!
Haladonknak: valamilyen PIC programozo es bootloader. JDM is lehet, egyszer kell csak beleszevedni a bootloadert es utana SOROS vagy USB-rol lehet kuldeni a programot.
Kezdoknek: JDM vagy barmi mas.
JDM: tenyleg szar, de egyszeru megepiteni. Ha lehet inkabb olyan programozot epits meg aminek van sajat tapfeszultsege es parhuzamos portrol megy.
nemtudom mér nem megy senkinek a jdm. nekem elsőre sikerült, megy leptopon is. www.olimex.com féle jdm.
Egyébként a jdm csak egy alapkapcsolást jelent, tehát hogy mit hova, és azt nem hogy hogyan. Tehát lehet jdm-et csinálni 5 cuccból is meg 15-ből is.
Itt az én jdmem:
2.képen szétkapva is, figyeljétek a mechanikát!
(a textool foglalat túl drága, főleg a 40lábas )
Hali!
Nem akartam új témát nyitni, az a gondom, hogy nekem is az a kapcsolás van amit itt boncolgatnak, csak szeretném trafo helyett adapterről működtetni a cuccost, milyen elemeket kell kiműteni az áramkörből? Mert gondolom egy-két kondi a pufferelésért küzd! Ezt szeretném elkerülni! (azért mellékelem az én verziómat)
Előre is köszönöm!
A PIC mászter clírjére (MCLR) 13 - 13,5V-ot kell adni égetés közben. A kapcsolás csodákra nem képes, hogy adjon le 13V-ot, ha 12-őt küldesz be neki?! A 12V váltóáram egyenirányítva nem 12V egyenáram!
De mivel ezek az adapterek ilyen csekély terhelésnél akár a 12V-on 2-3V-al is többet adnak le, meg lehet próbálni vele. Úgy kb. 20-25V-ig semmi nem történik vele, de a fölé ne menjetek, elszállhatnak a stabIC-k!
Az elektrolit kondenzátort hagyd benn, és én tanácsolom, hogy még az egyenirányító hidat is, ha nem vagy biztos az adapter polaritásában, illetve néha-néha átkapcsolod!
a csatolt, HE füzet alapján megépített égetővel próbálkoztam meg, mind WINPIC, minc pedig ICProg szoftverekkel felprogramozni 16F628a -t, de nem sikerült. rámértem a lábakra MCLR első alatt éppen 12V, második progi alatt majd 16Vot adott, a +5V viszont mindkettőnél felcsúszott 7Vra.
kérdésem, mi lehet a baj? vagy ha tudtok mondani egy atombiztos égető kapcsolást, azt is nagyon szívesen veszem.
Látatlanban is nagyösszegű fogadást mertem volna rá kötni, hogy JDM klón lesz... Dehát úriember biztosra nem fogad!
Építs meg egy rendes ICD2 programozót (watt, vagy potyo oldalán találsz rá kapcsolást), azokkal fog működni!
A JDM nem mindig, nem mindenkinél működik jól.
16 ill. 7 volt már veszélyes!
Egy ilyen táp nélküli egyszerű égetővel nem garantálható elsőre a siker. Nagyban függ a soros porton kijövő feszültség mértékétől a sikeres égetés, de ezt nyilván Te is tudod.
Ha a feszültségértékek nagyjából jók, és nincs szkópod, hogy megnézd a jelszinteket, szerintem nézd meg hardware-check-kel a Clock-ot és mérjél a 6-os és 8-as lábakon és figyeld meg mi van a PIC RB7-es lábán.
Láttam már jópár fajta égetőt, de ilyet még nem. De ettől függetlenül, lehet hogy nagyon jól működik, csak épp egy másik alaplapon.