Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Intelligens lámpák/robotlámpák vezérlésére DMX512 nevű rendszer terjedt el, hivatalosan az 5pólusú XLR a csatija, fűzheted őket sorba, magán az eszközön állítod be a címeket, így nem akadnak össze. Egy sima intelligens lámpánál az alap vezérlő nélküli funkció, ha zenére váltogatja az alakzatokat, színeket és a mozgást variálja, vagy ezek felfűzhetők, és egy "master" vezérli őket. DMX pulttal a motorjaik vezérlésének mondod meg, hogy mit csináljanak - ezekhez persze PC-n előre fel lehet programozni egy koncertnyi fényjátékot (DMX-en keresztül mindenféle látványelem is vezérelhető, füst, konfettiágyú, bármi)
Szia! A fénypultok DMX protokollon keresztül csatlakoznak egy dimmer egységhez, fizikailag az vezérli a nagy teljesítményű izzós gépeket. Bővebben: Link
Köszönöm, hogy felkeltetted az érdeklődésem, előesett a szekrényből egy JVC KM-3000-es pult, s esélytelenek nyugalmával rákerestem, meglett az egész doksija. Sima soros protokol, akkor nekem csak (?) egy protokol-konvertert kell ácsolnom hozzá és mehet DMX-re. MIDI nincs, de nem pilótavizsgás egy konvertert írni. Végre (köszönhetően Önnek, Nagyuram), tudom valamire használni, ha más nem, DMX teszternek... éééés így kezdődik az űrsiklóépítés 2 év munkával
Gravírozásnál kapcsold ki az air assist-et, hogy ne fújja a betűk mellé az "árnyékot".
Kösü építésA talp már véglegesnek mondható.Köszönet dB_Thunder fórumtársunknak a zártszelvény maradékért. ![]() Most jön a fej. Remélem valamennyire belejövök a hegesztésbe, mert ez szerintem is hihetetlenül ronda lett.
Ez valóban nem lett csinos. A hegesztéssel az a baj, hogy ami feltűnően nem szép, az általában mechanikailag is vitatható kötést eredményez. Az ipari hegesztésnél szélsőségesen profi minőséget is el szoktak érni, ami azért otthon nem elvárás. Én alkalmanként szoktam hegeszteni, és eddig sikerült elérni a kívánt kötési erősséget (ezt a példát találtam). És mindezt csak azért említem, mert az ember képességein kívül, van jelentősége a berendezésnek is. Nálam a saját gyártású trafóm nagyon jól szolgált, majd aztán próbáltam gyári trafót is ami nem volt túl eredményes, végül vettem inverteres kis eszközt, ami viszont rendkívüli mértékben felhasználóbarát. Ezzel még az is tudhat normálisan dolgozni, aki egyébként a kérdés peremén lavíroz.
A hegesztés nekem is hasonló lett a garázskapumnál, ami vagy 25 éve készült és napi rendszerességgel van azóta használva, de még bírja. Én betudtam annak, hogy ez is egy szakma, amit tanítanak évekig, és sok gyakorlat kell hozzá, hogy igazán szép legyen. A szembetűnő helyeken kentem rá autó gittet. A módszert tudom javasolni. Néhány ujjbegynyi autógitt a varraton, ezt is gyönyörűvé varázsolja.
Mi az a "kösü"?
A gugli is ismeri:
Szíjgyártó varrószék / bőrvarró csikó / nyerges bőrvarró A hozzászólás módosítva: Pé, 12:15
Vagy:
"Fogó készülék, melyet a munkatárgy v. szerszám befogadására használnak. L. Szerszámok. Forrás: Pallas Nagylexikon" http://www.kislexikon.hu/kosu.html Így most hiába írnám, hogy a keresőben sem telik hosszabb időbe megtalálni valamit, mint itt feltenni ugyanazt a kérdést... A hozzászólás módosítva: Pé, 12:42
Szerintem életem első heggesztése szebb volt ettől, de ha tartós akkor oké
Ugyanaz, mint forrasztásnal a "harmadik kéz", csak más szakma.
Pont az a lényeg a megnevezésben, hogy érezd: nem tudod, mi az.
A hegesztő pálcától is függhet. Nekem van olyan pálcám amivel csak taknyolni tudok, és van amivel "sokkal jobban" tudok hegeszteni.
Nem tudom eldönteni, hogy Gafly munkáját minősíted rossznak, vagy az én linkemen lévő saját művemet. Ha ez utóbbit látod pocséknak, akkor elfogadom a kritikát. Biztosan meg lehet sokkal szebbre is csinálni, de a szerkezet állékonysága kifogástalan (sőt szerintem nem is csúnya).
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:52
Ne sértödjön meg senki, nem bántás , csak észrevétel. A linkeden lévő hegesztés jónak tünik.
Hegesztéskor az anyag cseppekben válik le amiket egymásra kell rétegezni. Nagyobb árammal szebb a varrat de nagyobb a megfolyás esélye is. Szóval türelem és gyakorlat kell hozzá.
Ha jól értem, akkor ez "harmadik kéz" szíjgyártáshoz, bőrvarráshoz. Még nem láttam ilyet, az biztos.
Bőven kovid előtt volt egyáltalán előszedve a flex és a trafó.
Akkor még valamennyivel szebb varratot is tudtam csinálni. Az elméletet én is tudom, hogy: Kocc-kocc, serc, BZSSSS. De más mondani, és más csinálni. ![]() Amennyire tudom, Neked van minősített hegesztő iskolád és vizsgád. Gyakorlatban meg, ha ezt mondom hogy kellene valamit csinálni, akkor mindig ez van.
Csak a papírom van meg. A minősítést nem csináltam meg.
Eszembe jut gyerekkoromból egy történet, ahol egy izmos szegény embert kérdeztek, hogy kovács-e. Azt válaszolta?: "papíron nem, de az üllőnél igen".
J.L.H.75W tervekÜdv. Egy J.L.H 75W erősítőt építek. Ágoston Lajos tervei alapján .Szeretném megmutatni mire jutottam . Minden féle kritikát szívesen fogadok . A hozzászólás módosítva: Vas, 11:36
Szia!
Sajnos nyákterveden nem látható a lényeg, az alkatrészek és a kivezetéseit összekötő fólia egy képen. Így nem zárhatjuk ki a kondik bekötésének hibáit.
Azt mondtad, hogy szívesen fogadsz kritikát. Na ez NEM kritika , csak vélemény. -> Úgy gondolom, hogy sokan inkább a kész beültetett nyákot, vagy komplett erősítőt szeretnének látni.
Köszi, valóban látható ami érdekelt. Elkok bekötése rendben, a C8 kicsit finomítható, R13 ne az R12 re csatlakozzon, C8+ kivezetésére. Így az elko jobban tudja teljesíteni feladatát. Mindig elkora és elkoról csatlakozás hozza a megfelelő fóliavezetést.
Természetesen így is van én is jobban szeretem látni a kész kapcsolást .
De így ha kapok valamilyen ötletet , még lehet javítani vagy kiegészíteni.
Jelgnd, P3 R1 C6 C7 C2 lábait én külön gnd sávon húznám be a jobb alsó sarki GND csomópontba. Ha gyártatod a panelt a felső réteg legyen teleföldes. Szerintem.
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:52
|
Bejelentkezés
Hirdetés |