|
|
|
| Uniscan / Euroscan- Visa diagnosztikai illesztő |
|
|
|
Látom többeket is érdekel ez a téma, ezért új topicot nyitottam neki, hogy minden vele kapcsolatos dolog egy helyen legyen.
Igaz nem a legmodernebb a DOS-os felülrtű programja (VISA), de mint a nevében is benne van ez egy univerzális adapter, rengeteg 2000 előtti európai vezérlőt ismer.
De nem kell megijedni, szerencsére számos windows-os program ami nem harverkulcsos tökéletesen megy vele akár USB-RS232 átalakítóval is!
Itt egy magyar nyelvű vátozat a programról, a kicsomagoláshoz szükséges jelszó : hobbielektronika.
A setup menü jelszava : tec.
Bővebben: Link
Ha esetleg az ékezetekkel lenne gondja valakinek, akkor felteszek egy másik, szintén magyar verziót.
És itt a hardwer is. Max 3000ft-ból meg lehet építeni.
Raktam mellé egy forráskódot ami a gyári LCD-s mobil műszeré. Hátha mond vkinek vmit...
Sok sikert a megépítéshez!
|
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Ha valaki erre teved akinek sikerulti Citroen BX/Peugeot405 Magneti Marelli G6 rendszerrel diagolni az surgosen jelezze nekem, mert en megepitettem es minden autoval mukodik kiveve az enyemmel
Ha valakinek kerdese van a megepitessel kapcsolatosan akkor szivesen segitek.
Par tipp:
A 24C32 eepromot kar meginri, nelkule is ugyanugy mukodik 
AT90s2313 mar nem kaphato, de helyetesitheto ATTINY2313-al(olcsobb is), van nagyon egyszeru mukodo kapcsirajzom es szoftom az irashoz - ha valakinek kell kozzeteszem...
|
|
|
Engem érdeklene!Esetleg nemdod el a tiedet, hogy építhess egy másikat ami hátha működik a citroennel? |
|
|
| Szia még 1 olyan kérdésem lenne, hogy én rendeltem chiptuningos dvd-t amihez kwp 2000 flashert kéne használni elvileg de ezzel is elképzelhet h menni fognak a dolgok? |
|
|
Annak ehez semmi koze. Az arra jo, hogy a motorvezerlodben levo adatokat ami a keverekkepzesre/gyujtasra vonatkozik lecsereled egy optimizalt valtozatra, amitol jobban megy es/vagy kevesebbet fogyaszt az auto.
Az Euroscan az diagnosztizalasra valo. elo adatokat latni a motoron mukodes kozben, hibakodot olvasni, torolni, adott esetben kevereket elogyujtast allitani(ha olyan a vezerlod).
Ha arra gondolsz hogy az attiny2313 chip-et ami kell az euroscanhez meg lehet-e irni a kwp 2000 flasherrel azt nem tudom, utana kell nezni hogy mivel kompatibilis... |
|
|
Nem adom el mert alkalom adtan mas autokoz is hasznalom, es most nincs lelki erom ujat epiteni.....
Mar 5odikszer probalom feltolteni a suritett fajlot az attiny2313-al kapcsolatosan de nem megy  |
|
|
| Küld át nekem ha kell csak egyenként és megprobálom énis feltölteni: alex89@napnet.hu |
|
|
Mit nem tudsz feltölteni? Sürített fájl? Az mi?
Én stk200-al programozom a tinny-t és nem is a bufferelt változattal. Ponnyprog és bascom simán megy, igaz nem minden alaplappal ment, de az enyémmel tökéletesen. A fuse biteket íráskor 1szer kell rosszul beállítani, azt dobhatod a kukába... |
|
|
Bocs, lehet félreértettelek.
Itt egy kép hogy a Ponyprogba hogyan kell belőni a fuse biteket STK200-al külső oszcillátorral programozva... |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Suritett fajl=csomagolt fajl, mint pl zip, rar, stb...
|
|
|
Sziasztok
Nekem olyan kérdésem lenne, hoyg ezt lehet e használni Fiat Bravo 1.6 16v-hez és mi lesz a bekötés az autó csatlakozójánál
Előre isköszi a segítséget |
|
|
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem,használja-e valaki a Visa interface-t laptopról,PCMCIA-soros port átalakítóval?(azt tudom,hogy az USB-RS232 átalakítóval nem megy)
Előre is a segítséget |
|
|
Szeretném megépíteni az uniscan autódiag illesztőt
ezért megköszönnék minden segítséget és informá-
ciót ezzel kapcsolatban. Kérdés/kérés: Ha nem fontos
a 24C32 IC akkor bizonyára módosul a kapcsolás
és a uc. programja is. Szeretnék kérni erre a módosult
verzióra segítséget. |
|
|
| Miért akarsz egy 100ft-os alkatrész miatt módosítani? |
|
|
| A www.fiatbravo.hu fórumán ezzel kapcsolatba kapsz segítséget. Egyébként működik. |
|
|
|