Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Legegyszerűbb távirányító
Lapozás: OK   2 / 2
(#) edgar válasza dolfin hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
Na mind egy, a kezedben van a rendszer, most mar tolled fugg, hogy mit csinalsz vele.
(#) Becuka hozzászólása Szept 19, 2008 /
 
Tiszteletem! Elolvastam Topi cikkeit a 434 MHzes modulokkal történő távirányítással kapcsolatban. Mindjárt a 2-ik oldalon volt egy megjegyzése az egyirányú kommunikációval kapcsolatban, vagyis egy játékautó távirányítása. A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e ezekkel a modulokkal az ilyenfajta távirányítás, és ha igen, csinált-e már valaki ilyet? Ha igen, lenne szíves rajzot, infót, bármit küldeni nekem? Akár magánba is! Előre is köszönöm szépen! Viszlát!
(#) Cöcö válasza dolfin hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
Sziasztok!

Én egy ugyanilyen ajtócsengőt vettem 960 Ft-ért a Praktikerben. Ebben már a 12 V-os elem is benne van. Tetszik, hogy a hanggenerátor rész külön kis nyákon van, így könnyű levágni.

Amit nem értek, hogy miért van a 8 Ohmos hangszórón 4 forrasztási hely. Úgy tűnik, hogy páronként össze vannak kötve. Csak kényelmi okokat szolgál a 4 forrpont?

Nem egészen értem, hogy a hangszóróról miért megy vissza vezeték a vevőt tartalmazó nyákra. Arra gondoltam, hogy talán azért, hogy ha már szól a dallam, akkor hagyja figyelmenkívül, ha megnyomták a gombot.

Mi a véleményetek?

Köszi!
(#) titi válasza Cöcö hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
Hali!
Idézet:
„Úgy tűnik, hogy páronként össze vannak kötve.”
- Így igaz, de semmi különösre ne gondolj.
Idézet:
„Nem egészen értem, hogy a hangszóróról miért megy vissza vezeték a vevőt tartalmazó nyákra. Arra gondoltam, hogy talán azért, hogy ha már szól a dallam, akkor hagyja figyelmenkívül, ha megnyomták a gombot.”

Nem. A hangszórón tul.képpa nem úgy van bekötve, mint a hagyomásos, negatív testelésnél. Itt a + tápra van felötve, és - jelet kap. És innen van a + táp átkötve a vevőnek.
(Na nem a legtudományosabb megfogalmazás lett, de remélem érted...)
(#) vologya hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
üdvözlet mindenkinek!

A kérdésem nem uj,mert valahol már volt taglalva ezen a fórumon,de mivel képtelen vagyok megtalálni,ezért kérek segítséget: Milyen egyszerü módja lenne annak,hogy egy dc-motort(potmétermotor) tudjak ide-oda forgatni egy távírányító segítségével? Egy erősítő hangerőszabályzásáról lenne szó...
(#) Laciveszp hozzászólása Aug 24, 2009 /
 
Sziasztok. Én egy elektromos darts táblához szeretnék távirányítót készíteni, hogy ne kelljen minden egyes dobás után odalépni a táblához, és megnyomni a megfelelő gombot. Magán a táblán 3 gomb van, ezeket szeretném távirányítással vezérelni, maximum 10 méter távolságból. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném, még elég kezdő vagyok. Előre is köszi.
(#) Cöcö válasza Laciveszp hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
Szia! Előre bocsátom, hogy nem vagyok egy nagy májer. Én vennék egy 1500 Ft-os távirányítós kisautót a tecsóban és azt berhelném szét. Az minimum 4 dolgot tud (előre, hátra, jobbra, balra). Kiforrasztod a motort és helyette tranzisztorokat, vagy reléket teszel be.

Ha kis szerencséd van, akkor olyan IC van benne, aminek megtalálod a leírását a neten. Akkor közvetlen a lábakról tudod meghajtani a nyomógombok helyét.

Én hasonló feladatot így oldottam meg...

Remélem tudtam segíteni...
(#) Inhouse válasza Laciveszp hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
10m nem vészes, lehet, hogy kivezetékelheted. 3 gomb az max 6 vezeték, de lehet, hogy csak 4. UTP kábel jó lesz, akár RJ-45 dugókkal és akkor bontható is...

Üdv
Inhouse
(#) Laciveszp válasza Cöcö hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Hát én nem szeretném ezért szétszedni a távirányítós autómat. Inkább építenék valamit, ha lehetséges. Azért köszi szépen, ha nem lesz megoldás, akkor megpróbálom úgy.
(#) gerry válasza Laciveszp hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Ha érdekel én infrával megoldom neked!
(#) Laciveszp válasza gerry hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Hát, ha működik 5-6 méter távolságból? Megköszönném.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Legalább köhögd el pár szóban, hogy miért is nem jó legegyszerűbb távirányítónak a vezetékes....

Üdv
Inhouse
(#) gerry válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
Lehet hogy mégsem egyszerű távirányító kell neki. Túrom túrom a kapcsolást mindjárt meglesz. Egyébként tényleg igazad van Inhouse kolléga, a vezetékesnél nincs egyszerűbb.
(#) gerry válasza Laciveszp hozzászólására (») Aug 27, 2009 /
 
Itt van a kapcsolás! Remélhetőleg a darts gombjai negatívot kapcsolnak, ha nem akkor relével is meg lehet oldani a kapcsolást, ezt rád bízom. A tiny13-hoz a programot mellékelem. Ez az infra vevő az RC5 szabványt kezeli. Egy használaton kívüli philips távirányítóval lehet vezérelni. Az "1", "2", "3" -as gombokkal a tranyókat kacsolgatja. A shematic és board fájlok Eagle-ben készültek a tiny13 program próbanyákra telepített alkatrészekből összetákolt kapcsolással tesztelve, működik, kép mellékelve! Sok sikert hozzá!!!

UI: A tesco value labortápomat nem ér kinevetni!
(#) Laciveszp válasza gerry hozzászólására (») Aug 28, 2009 /
 
Köszi szépen, hamarosan nekiállok. A vezetékes nem rossz, de a szekrényem oldalán lenne a távirányító, és ott nehézkes a vezetékezés.
(#) kislac66 hozzászólása Jan 24, 2010 /
 
Üdv!
Tudom hogy ezt a témát már csontig lerágtátok, de nem találtam választ a kérdésemre.
Nos én egy kis távírányítós autó adó és vevő elektronikáját szeretném megépíteni, ami lehetőleg négy vagy annál több funkciót tud kezelni. A kérdésem hogy melyik IC párossal lehetne megoldani, amit lehetőleg lehet Magyaroszágon, lehetőség szeint Budapesten kapi, pl Hestore.hu (a frekvenciája mindegy de azért 27mhz-nél legyen több ). Tudom hogy most mindenki a tx-2b/rx2-b párost ajánlaná, de mint mondtam olyan IC páros kéne amit viszonylag olcsó és kapható ithhon.
Lehetőség szerint a modulokat is kerülném, mert többet is építenék ebből az elektronikából és a modulok elég húzós árban vannak.
Ha van rá lehetőség akkor a IC páros leírását is megnézém, de már azzal is megelékszem ha valaki mond egy jó párost
Kislac
(#) ferencz istván hozzászólása Jún 5, 2010 /
 
Sziasztok.
Van egy Hörmann HSM4-868-as 4 gombos távirányítóm.Kérdésem,hogy " A Hestoréban kapható rf modulokkal " működőképes e?
Üdv István
(#) Csimpifon válasza titi hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
hello!

Én arra lennék kíváncsi, hogy honnan szerezhetném meg azt a feszültséget amit a dallamgenerátor kap mert nekem csak egy kis 1,5V-os motort kéne meghajtanom amikor megnyomom a gombot.

Tudtok segíteni?
(#) Lecsókaa hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Tiszteletem!

A fél fórumot körbejártam, de sehol nem találtam értelmes választ ( bár sokan kérdezték már ), mindenki csak küldött mindenkit ide meg oda, ahol nem volt konkrét leírás...

Távirányítós kisautót szeretnék csinálni, a semmiből
Az én problémám nem csak azo, hogy foggalmam sincs, hogy honnan szüljek egy adót és egy vevőt, hanem az is, hogy külön szeretném vezérelni a világítást, azon belül is lenne tompított, távolsági és ködlámpa. Lenne még rajta 1-2 ilyen távirányítású dolog.

Topi írt egy cikket, RF modulokról, az jó lenne, csak 2 ugyanolyat nem rakhatok be, ha jól tudom, mert ugyanazon a frekin működik, illetve azok tartósan nem tudnak jelet küldeni ( bár a vevőre egy ilyet pakolva jó lenne :EZ

De az is baj, hogy a motor vezérlés ezzel nem oldható meg. Arra valami tipp, azt potméterrel lehetne megoldani? meg milyen adó/vevő modul kellene hozzá? ( konkrét link kellene, ha tudtok adni a termékekről, vagy kapcsolást ).

Hogy oldjam meg, hogy a jelek ne zavarják be egymást?

Egyébként a kasznit is én csinálnám meg, egy 1967-es Ford Mustang Fastback készítése van tervbe véve.

Köszi, ha tudtok értelmes segítséget adni, még ha nem minden kérdésre is.
(#) gerenk válasza Lecsókaa hozzászólására (») Feb 17, 2011 / 1
 
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a PT8A977-978 ic. párost
speciel modelautók irányítására fejlesztették, 5
funkcióval.
Válassz két kvarcvezérelt adó vevő frekit a 27 vagy
40 MHz-es sávban és két pár ic-vel 10 funkciót
megoldhhatsz, vagy marad a mikrokontroller megoldás.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem