|
|
|
|
|
Sziasztok!
Foglalkoztatok már a plazma gyújtással?
Állítólag 30%-os teljesítmény növekedést igér, és 20%-os üzemanyag megtakarítást.
Csináltatok már ilyet, hogy kell? |
|
|
szia!
mi az a plazma gyújtás? még nem hallottam róla.
mezőgazdasági gépész szakmám van, meg elektronikai műszerész, jelenleg ipari elektronikával foglalkozom, de még ilyen gyújtásról nem hallottam. |
|
|
| Hello, ez a belső égésű motorok egy hatékony gyújtásának egyik módja. Csekély kiegészítő elektronikával ilyenkor a gyertyán nem csupán szikra keletkezik, hanem egy nagyobb energiájú és kiterjedésű plazma, amely az üzemanyagot hatékonyabban gyújtja be, ami által a motor hatásfoka megnövekszik. |
|
|
Szia!
Szerinted ez egy mostani ECU-s autóban házilag átalakítható? |
|
|
Szerintem igen, a kérdés az az , hogy milyen kondit kellene a gyertya elé kötni.
Erről találtam egy amcsi oldalt : Bővebben: Link |
|
|
| Szerintem is kialakítható... |
|
|
szevasztok
valaki leírná bővebben hogyan is néz ki ez a gyújtás?
|
|
|
| Ez tök jó!! Ilyen kell nekem is! |
|
|
| Állítólag van egy olyan hátránya, hogy jóval hamarabb tönkre megy tőle a gyújtógyertya. Legalább is a csere periódus sokkal de sokkal rövidebb. |
|
|
Szia!
Ha még nem ismernéd az oldalt itt sok infó van róla:Link |
|
|
jah hogy erről van szó! így már ismerős..
gyertyát tuti jóval hamarabb szétküldi!
(gyertyákat melegpontról a hidegpontra kilépő elektronokra tervezik. ennek megfelelően csak a melegpontjuk van valami platinaszrű ötvözetből, ami jobban ellenáll az szikra anyagfogyasztó hatásának)
próbátam, a gyertyán tényleg vastagabbnak néz ki a szikra, motorra gyakorolt hatásáról viszont nem tudok semmit mondani.. |
|
|
Mit gondoltok, két ütemű motorral hogy működne ez a kondis dolog?
Nőne vajon a teljesítmény valamennyit? |
|
|
| Szerintem ha ez akkora forradalmilag jó dolog lenne, már a szériagyártású autókban is ezt alkalmaznák. |
|
|
| Sziasztok!Megmondom öszintén, hogy a gyakorlatban én még nemtalálkoztam ezzel a gyujtással!Ezért elnézést a tudatlanságomért!A csatolt mellékletben,ill. annak sematikus rajzán úgy nézem a nagyfesz.körben van ez a fekete doboz.Ez lehet egy több tiz KHz -es nagyfesz generátor aminek a feszültsége kissebb a gyujtószikra feszültségénél,de annak ionizáló hatására indul be a nagyteljesítményű iv,de,hogy a halmazállapotváltozás hogy jön létre és ehhez a milliószoros energia honnan van azt nem értem.A demó görgős teljesítmény mérés az elég meggyöző, de hát ilyet amúgy is lehet csinálni. Talán ha építenénk annyi generátort ahány gyertya van ,TV nagyfesz trafóval a végén,ill. hasonlót, modelezhető lenne,csak a gyujtásvégfokozatra ható önindukció hogyan hatna!Üdv! |
|
|
Jó dolog is ez, verseny és dragster autókba, motorokba ilyenek vannak. Lehet venni gyári a gyújtókábelbe épített verziót én ilyet akartam venni régen a 2 ütemű motoromba, van valami magyar oldala ahol forgalmaznak ilyet csak sehol nem találom, ha jól emlékszem akkor olyan 10-15e körül lehet az ára és ebből annyi kell ahány hengered van.
A gyertyát meg biztos eszi, de az irídiumos biztos jóval tovább bírja, igaz az árából már akár 3-4 normál gyertyát is vehetünk. |
|
|
|