Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   276 / 276
(#) palko0125 válasza Sinike hozzászólására (») Jún 12, 2026 / 1

Szia!
Ha van benne (és gyanítom, hogy van) reed csöves áramlásmérő, akkor azt a reed csövet érdemes cserélni, de lehet, hogy egy kis mágnesezés a kereken megoldja a dolgot. Én ilyenkor mindkettőt megcsinálom és tuti a siker
Üdv, Palkó.
(#) Dino71 válasza Sinike hozzászólására (») Jún 14, 2026 /

Szia! Ellenőrizd a keringetőszivattyú kondenzátorát is és, hogy nem e vízköves a labirintus.
(#) Sinike válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

Szia. Sajnos ez bele van öntve a labirintusba, csak komplett csere lehetséges
De az áramlásmérőt a víz beeresztésnél figyeli, nem magyarázza meg a mondjuk 8. percben kiírt F5 hibát...

Dino71: megnézem majd a kondit (bár nem értem az összefüggést), a labirintus tiszta.
(#) uniman válasza Sinike hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

"hisz bele is megy"...de lehet, nem mindegy neki, hogy mennyi idő alatt éri el a vízszintet.
A vízszintérzékelőjét megnézted?
(#) Sinike válasza uniman hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

Azt nem tudom, hol van, nem találtam. Azt is olvastam, hogy egy kapilláris-szerű csőben lévő nyomásból állapítja meg némelyik mosogatógép.. (Ez nem az én asztalom, de saját a gép.) Az, hogy random jön a hibaüzenet, megnehezíti a hibakeresést... Pl. amikor már 15-20 perce mosogat, akkor mitől? Ezért gondoltam, hogy program-hiba lehet. Ha lesz időm, kibányászom a panelt, hátha kontakt.
(#) zenetom hozzászólása Csü, 21:47 /

Hiba felderítés

Sziasztok!
Adott ez a mosogatógép, amiről nem tudok semmit, csak hogy elvileg valami baja van (ha jól emlékszem talán azt az infót kaptam, hogy nem ereszti le a vizet).
Be van kötve, itt van nálam.
Hogyan kezdjek neki kideríteni hogy mi a baja? Soha nem volt még dolgom mosogatógéppel, nem is használtam még. Egyszer bekötöttem egy vadiújat, de az könnyű volt.
Előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Csü, 21:57 /

[off]Először próbáld ki. Csak hogy tudd valóban mi baja.[/off]
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Csü, 23:07 /

Na így este 11 fele megpróbáltam a leeresztés dolgot.
Az aljába öntöttem 2-3 liter vizet. Becsuktam az ajtót. Elvileg a Cancel/Off gomb megnyomására le kéne engednie a vizet. Hát nem csinált semmit.
Aztán, ezt a doksit olvasva kipróbáltam azt hogy először kinyitottam az ajtaját, megnyomtam a Cancel/Off gombot, majd becsuktam az ajtót. És láss csodát, leeresztette a vizet!
Utána már csukott ajtónál ha nyomtam is leeresztette.
Na most nem tudom hogy ez volt-e az eredeti baja. Mindenesetre, előrelépés.
Így este 11 fele már nem nyomogatom tovább, holnap próbálok valami mosás programot rajta.

A sótartály kupakját letekerve azt látom tele van vízzel, az gondolom normális. Illetve ha jól értelmezem a user manualt, jelez a gép, ha nincs benne elég só (Salt indicator on the control panel).
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Pé, 17:15 /

Látod csak próbálkozni kell. Tán nincs is baja.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Pé, 17:58 /

De sajnos van.
Indítottam egy rapid mosás (45°C) programot. Szivattyúzott be vizet, kattogtak a relék, de nem történt semmi. Kb fél órája "megy", néha kattan egy relé, viszont látszólag nem jelez hibát.
A vizet se melegítette fel, mert hideg az aljában a víz. Bár lehet csak azért, mert nem indul el a karok felé a víz. Szóval lehet annak a szivattyúja halt meg, vagy akadt be?
Még amúgy fut a program, kíváncsi vagyok a végén mit jelez.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Pé, 18:46 /

Lefutott a program, közben még szivattyúzott be meg ki vizet meg kattogtak a relék. A végén kiszivattyúzta a vizet, majd befejezte a programot. A Cancel/Off LED viszont 4-et villan, majd szünet, majd megint villog: Bővebben: Link.
(#) proli007 válasza zenetom hozzászólására (») Pé, 18:46 /

"Indítottam egy rapid mosás "
Hát ez a baj! Mosogatógéppel akarsz mosni..
Következő: »»   276 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem