Fórum témák
» Több friss téma |
Felderítendő, pufferkondi negatív ágában szokott lenni egy ellenállás, amin keresztül az IC-re csatlakozik. Ha az ic rossz, jellemzően az is szakadt. Aztán viszi az új IC-t is....
Ezt az alkatrészt hogyan kell kideríteni jó e? Ujjfent még rendelni sem tudok ilyet.
Leginkább ránézésre. Ha nem törött, akkor az optimizmus azt mondatja velem, hogy jó. ( én még rosszat nem láttam).
Az egy kapcsolóüzemű tápegység. A trafó meghibásodása a legvalószínűtlenebb!
Miből gondolod, hogy az a rossz?
Nem gondolom csak sok a munkám igy még nem tudok hozzáfogni összerakni ezért tapogatózom és amit lehet azt cserélek biztos ami biztos alapon. Ezért gondoltam mivel vásárolni nem tudok ilyet ezért megnézem multimeterel, hogy jo e.
A tekercsen az egymás mellet lévő lábakon 00.4 a masik labakon 03.4 értéket mérek egymással szemben nem mérek semmit vélemény? Már csak ez az 1 alkatrész ami kétes.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget Mindenkinek mentek a pontok.
A tekercs az ic és 1 kondenzátor volt a hibás. Müködik Whirlpool WFE2B19 X sipolással és villogó fényekkel leállSziasztok! Van egy 8 éves gép ami villogó fényekkel és sipolással leáll, a két szélső fény (főkapcsoló és programindító villog, középen az ECO és az 55 fokos "tányéros" program ledje világít. Kipumpálja magából a vizet és mást nem csinál. Kikapcsolás után újraindul. Eco-n rögtön elkezdi a panaszkodást, de 55 fokos programon rendesen feltölt, a szivattyú rendesen nyomja a mosást, megy vagy 20 percig, aztán ugyanúgy elkezd villogni és kipumpálja a vizet. Ami feltűnt hogy nem fűt fel akkor sem amikor működni látszik. Bemértem a fűtőszál ellenállást, az 25 ohm körül volt ami jónak tűnik. Megnéztük a relét a kontrol panelen, de kattog rendesen. A pumpát is megnéztem de nincs kikopva. Mi lehet még a baja? Meg tudja valaki fejteni a hibakód jelentését? Köszi!A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2025
Szia,mikor fűt akkor kellene mérni a fűtőszálra megkapja e a kraftot.
Még furcsább lett a probléma, mert a 65 fokos programon végigmegy, fűt is, szárít is, semmi gondja nincs. Arra gondolok esetleg az NTC lehet a ludas? Ami szépen fixen van hozzákötve a panelhoz...
Szia! Ezeknek a leggyakoribb hibája a keringetőszivattyú perselyeinek az kopása. Szedd ki és nézd meg kotyog e a tengely a perselyben. 99% az a gond.
Igy már valoszinű amit Dino is irt persely kopás..
Nem kotyog, viszont kicsit furcsa, elforog a szivattyú feje egy 120 fokot ellenállás nélkül, és utána érezni az ellenállást ahogy a forgótest(?) elforog a mágnes mellett. Nem tudom ennek így kell-e viselkednie?
Mosogatógép nem csinálja végig a programotSzép napot...Bosch mosogatógépen végig megy az öblités utánna E 24 hibakód vizcsap szimbólum is megjenik... Hol keresem a hibát...
Legelőször a vízcső csatlakozóban lévő szűrőt nézd meg.
Electrolux ESL64020 végig viszi a programot de nem fűti a vizetSziasztokElectrolux ESL64020 végig viszi a programot de nem fűti a vizet. Fűtőszál 23ohm, panelen egy relé volt látszólag beégett érintkezőkkel, cseréltem de a hiba továbbra is fent áll. Talált gép 90fokos hőtűrésű bekötő csővel. Létezhet, hogy eleve melegvízzel használták és van opció a fűtés kikapcsolására vagy valahol máshol nézelődjek benne? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |