Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kerítés, kültéri védelem
 
Témaindító: Ksanyi, idő: Máj 30, 2009
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Ksanyi hozzászólása Máj 30, 2009 /
 
Kerítés védelmét szeretném megoldani (drótkerítés),és kültér védelemre keresek megoldást.Talán ismer valaki kerítésre szerelhatő szenzorokat,amiket talán otthon is meg lehet csinálni,mert a gyári szenzoroknak horror áruk van.Esetleg valamilyen kerítésre szerelhető induktív kábeles megoldás is érdekelne.Az udvar védelménél azt is figyelembe kell venni,hogy van kutyus.Kérem azokat ,akik ismerik az erre alkalmas ezközöket,segítsenek.
(#) 925 válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Hello
nem tudom mekkora távon szeretnéd figyelni a kerítést, de szerintem a legjobb megoldás egy optikai (laser, infra) sorosmpó, igaz hogy boltba horror ára van, de nézd meg pl: Vaterán is, mint laser sorompó, vagy infra sorompó.
(#) Cavalier válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
létezik olyan megoldás amit ipari kerítéseken használnak, egy üvegszálas kábel megy végig a dróton, amin lézert nyomnak át, a végén pedig van valamilyen optika, és egy CCD-vel vizsgálják az interferenciát valami gyors videófeldolgozóval. Na, ilyet házilag nem lehet csinálni. Lehetne esetleg valami piezos rezgésérzékelőt feltenni.
Szoktak olyat is, hogy két drót van, egyk a kerítésen, másik a földben, és a kerítésen lévőt megtáplálják rádiófrekis jellel, a másikon meg mérnek. Ezeket sem lehet egyszerű megcsinálni normálisan, hogy ne jelezzen folyton mindenre.
Szóval tényleg a legjobb megoldás az infrakapu, lézerpointerrel házilag is kivitelezhető, tereptárgyakba el is rejthető. Készen sem drága relatíve, távolságtól függően pár 10e.
(#) Ksanyi válasza Cavalier hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Találtam ilyen rendszereket:Bővebben: Link
Valószinű,hogy valamilyen piezzó lehet a drótkerítésen.
Egyébként én is gondoltam a lézerpointerre,de mi van akkor,ha hullik a levél,vagy esik valami.
Felénk mostanában úgy visznek el mindenféle dolgot,hogy átmásznak a kerítésen és kiadogatják a cuccot.
(#) Remci válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Szia!

Én egyszer csináltam egy érzékelőt /lsd. alul/ , aminél a szakadó szálat befűztem a drótkerítés vezér drótja mellé. De mondjuk ezt akárhova be lehet fűzni, lényeg hogy szigetelt vezeték legyen. 1x0,75-öst használtam. Ha átvágják, akkor megszólaltat relén keresztül szirénát, vagy amit akarsz. Az infra sorompó is jó, van 2-4 sugaras is,ami azért jó mert csak akkor riaszt ha mind a 2 vagy 4 sugarat megszakítják,így pl levél vagy lehulló faág nem szokott riasztást eredményezni. De ha nagyobb testű kutya van, az már beleugorhat a sugárba. Az is igaz hogy aki ezeket ismeri az tudja hogy alatta- fölötte bármit át lehet adni, de pl autót vagy nagyobb tárgyat nem lehet elvinni. Riasztó hatású lehet még a ház különböző pontjaira kitett álkamera, amit pl hipermarketekben lehet kapni, de a lényeg hogy kültéri kameraházba legyen beépítve. Onnan senki sem tudja hogy ez most igazi-e vagy sem.Akár igazi kamera rendszert is ki lehet építeni rögzítővel, de ezt mindenki döntse el hogy mennyit szán a védelemre.Sajnos kültéren nem lehet 100% -os biztonságú védelmet kialakítani úgy, mint pl egy lakásban
(#) Ksanyi hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
Olvastam valahol egy kiegyenlített hangfrekvenciás kábelről, amit szintén kerítésekhez használnak.Ezt a rendszert nem ismeri valaki?
(#) Ksanyi válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Egyébként gondolkozok egy olyan rendszeren ami a kültéri mozgásérzékelős lámpákon alapul.Eleve a fénynek nem örülnek a rosszban sántikálók,másrészt lehet tudni,hogy hol van mozgás,abból,hogy melyik lámpa aktív.Felszerelnék 2db forgatható kamerát,amiket egy PIC vezérelne,magyarán mindig az aktív lámpa érzékelési területére fordítana.
Vélemény?
(#) inborn válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Igazi megoldás az olyan figyelőrendszer, amin be tudod állítani, hogy mekkora „tárgyra” és a látómezeje mely részében tapasztalható mozgásra riasszon.
Nálam ilyen rendszer van.
Nyolc infra kamera egy számítógép, az infrák fogadásához kártyák, szoftver meg ilyesmi.
Hogy mennyire biztonságos?
Nem tudom.

Az egyik haverom nyolcvan éves kovácsoltvas kerítését vitték el mindenestől.
Mikor a kutyák ki tudtak szabadulni, mert nem volt kerítés a fémmentesítők nemes egyszerűséggel lelőtték őket.
A biztonsági rendszer tökéletes felvételt készített a teljes akcióról.
A tetteseket, természetesen, még „keresik”.
Szerintem, bontsd le a kerítésed és add el. Minek?
(#) Ksanyi válasza inborn hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Ebben van valami.Amíg a rablóknak vannak személyiségi jogaik a tulajjal szemben,addig tök mindegy,hogy szirénával,vagy az nélkül lopnak!
Különben van videókártyám,ez 4 bemenetű,és itt is kijelölhető a terület amit figyelni kell,ilyen kártya a vaterán 3000 Ft,és jól is működik,de a felvétel haszna sajna megkérdőjelezhető.
(#) inborn válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Hogy érted, hogy megkérdőjelezhető?
Rosszminőségű?
(#) Ksanyi válasza inborn hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Nem a minőségére gondoltam azzal nem lenne gond.
Csináltam egy kamerát panelkamera és egy régi motoros zoomos optika összeépítésével,akár a szomszéd biciklijéről le tudom vele olvasni az alvázszámot.Azért írtam,hogy megkérdőjelezhető,mert bár a rendőrségen valószínleg ismerik a sorozatbetörés elkövetőit,a felvétel mégsem segít a megtalálásukban.Az egyik kollégám utcájába rendszeresen végigjárják a házakat ugyan azok,és azt mondták a rendőrök,hogy nem tudnak velük mit csinálni.
(#) Kevin válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Üdv!

Szerintem kültéri védelemre a legmegfelelőbb a fényfüggöny (kültéri fénykerítés). Ilyet gyárt például a Cerberus is. Az átviteli távolsága: kültéren 100m, beltéren 160m.
Házilag gondolom 50-75 m-ig össze lehet hozni, de fölötte biztos nagyon macerás lenne az adót meg a vevőt belőni egymással szemben. ( Valószínűleg a legolcsóbb megoldás.)
Nagyobb távolság figyelésére inkább használnék lézeres sorompót.

PIR-t, Mikrohullámú érzékelt semmiképp nem tennék kültéri betőrésjelzőnek ( a kisállatok miatt legfőképp).

Mekkora távolságot akarsz ellenőrizni konkrétan?

T.: Márk
(#) Ksanyi válasza Kevin hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Van egy telek,ami minden oldalán 30m hosszú,az utca felől nézve 6m-re a kerítéstől,nagyjából középen van egy 10X9m-es ház.Fénysorompóra én is gondoltam,de ez érzékeny esőre,hóra,meg ilyesmire,a kutyát ki tudnám úgy védeni,hogy mellmagasságban elhelyezni,alatta elfér a kutya.
Milyen ez a fényfüggöny?
(#) Kevin válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
A fényfüggöny általában 4db egymás felett lévő infravörös sorompó pár.
Az oszlopokban felváltva helyezkednek el az adó és a vevő egységek pl: 1. oszlop: Adó, Vevő, A, V 2.oszlop: Vevő, Adó, V, A.
(#) Kevin válasza Ksanyi hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Esetleg még használható a nyomáskapcsolós kontakt szönyeg, vagy nyomáskapcsoló tömlő, de ezekhez fel kell szedni a gyepet/földet majd vissza rakni.

( Az essőcseppeket, falevelekte ki tudod védeni a fénysorompónál a késleltetés változtatásával. pl:1,5 sec-ra állítva)
(#) punkkazy hozzászólása Feb 11, 2011 /
 
Üdv!
Történ nálunk egy betörés. ***
A kérdésem az, hogy van-e olyan megoldás, ami nem öl embert, mégis elriasztja a betörőt??

Moderálva .
(#) tomat5 válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Szia

Ittnézd meg.
Üdv
(#) Tom-ee hozzászólása Júl 30, 2011 /
 
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a Ferihegyi Repülőtér körüli "belső" kerítés milyen elven működik? (úgy tudom, ha valaki bemászik a külső, fém kerítésen, már akkor jelez, nem kell hozzáérni, gondolom valami induktív elvű rendszer lehet; de ha ilyen, hogy oldják meg a zavaró tényezők kiszűrését; pl. jégeső, vagy madarak...)
Nekem is szükségem lenne egy otthon kivitelezhető, megbízható kültéri rendszerre, mert gyakoriak a lopások. (eszméletlen, hogy már a kerítés is kevés egyes emberek ellen) A PIR nem szimpatikus megoldás, szerintem nem hatásos a faágak, macskák, madarak miatt, de javítson ki valaki, ha van tapasztalata.
(#) Laci169 hozzászólása Jan 9, 2014 /
 
Sziasztok ismerösömnek van egy olyan kerítése, ami ugy működik mint egy villanypásztor, de ha elvágod arra is jelez ha megfogod arra is jelez. hogy tudom ezt házilag megcsinálni? mert ez a fejegység 180.000 Druid 15 a tipusa.

Szerintetek megoldható olcsobban?
(#) pittyu2 hozzászólása Jan 9, 2014 /
 
Hali. Mennyi lehet egy lézerpointer üzem ideje ? Persze normális áram generátoros beállításban ?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem