Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Indukciós főzőlap javítása

Témaindító: csiperke, idő: Okt 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 40
(#) erbe válasza Tibikomu hozzászólására (») Okt 5, 2025 /

A kisebb lapot biztos bírni fogja.
(#) gyurkoca hozzászólása Nov 24, 2025 /

Silver Crest SDI 3500 E1 indukciós főző

Sziasztok !

Szomszédom megkeresett, hogy a Silver Crest SDI 3500 E1 kétlapos indukciós főzőt okos fejjel vízsugárral tisztította. Ezt követően a készüléket bekapcsolható ,ezután bármelyik oldalt elindítva a BS automatát lenyomja .az áramvédő fi relét nem.Úgy néz ki a dolog, mintha egy nagy tranziens áramlökés lenne, a készülékben lévő 16 A-s olvadó betét kifogástalan.Szétszedtem a készüléket, a CTW-F17 panelen égés, áthúzás nyomokat nem találtam, az indukciós lapok is épek /habár a hőpaszta már elporladt a hőérzékelőn, de az pótolható/ .A Hűtőbordák alatt találtam 1-1 Graetz hidat és 1-1 aktív elemet .Megköszönném, ha tudnátok javaslatot adni a további munkához, valamint ha lehetséges kapcsolási rajzot küldeni .Arról értesültem, hogy az Ali eszpressen viszonylag olcsón lehet pótalkatrészt rendelni, de a típus számukat nem tudom rajz nélkül.

Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel gyurkoca
(#) lipovari válasza gyurkoca hozzászólására (») Nov 24, 2025 /

Szia

Először is: Teljesen ki kell szárítani a készüléket. Utána tisztítás alkohollal, főleg az IGBT-k lábai között.
Ha van műszered nézd meg az IGBT C-E lába közt nincs-e zárlat. Ha sípol zárlatos az IGBT--->CSERE.
Rajzot (hasonlóval el tudsz indulni) az elektrotanyán találsz.
Általában ilyen IGBT van benne:

https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/397293/INFINEON/H15...3.html

Ha nem zárlatos a GRAETZ is ellenőrizendő dióda állásban.

Méréshez kösd ki a tekercset. TERMÉSZETESEN MINDENEK ELŐTT A VILLÁSDUGÓT A FALBÓL!
(#) Zsolt 73 válasza gyurkoca hozzászólására (») Nov 24, 2025 /

https://toparuk.hu/SilverCrest-SDI-3500-D4-Ketlapos-2-zonas-uvegker...Lw_wcB

Az új ára 42 Ezer. Van értelme a javítási kísérletnek ?
(#) gyurkoca válasza lipovari hozzászólására (») Nov 25, 2025 /

Köszönöm az infót, így fogok eljárni.
(#) gyurkoca válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Nov 25, 2025 / 1

Köszönöm az infót, azért megpróbálom megjavítani egy kis sikerélmény reményében
(#) tothgyula válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Nov 30, 2025 / 1

T! Zsolt73!
Már csak azért is van értelme a javításnak,mert tanulhatsz belőle. Sőt még siker élményed is lehet.
Azért a VILLAMOS BOZTONSÁGTECHNIKÁRA is felhívnám a figyelmet!!!
Legutóbb egy 30perces videot láttam LED IZZÓKRÓL,MELYBEN AZ ELŐADÓ BEMUTATTA,HOGYAN KERÜL KI A LED izzó paneljére a fázis!
(#) otvenkilenc válasza lipovari hozzászólására (») Dec 1, 2025 /

"az IGBT C-E lába közt nincs-e zárlat" A G és E között sem árt megmérni...
(#) gyurkoca hozzászólása Jan 5, 2026 /

Indukciós főzőlap nem érzékeli az edényt

Sziasztok !
Lecseréltem a Silver Crest SDI 3500 E1 kétlapos indukciós főzőn a zárlatos tranyót és a hozzá tartozó greatz-t.Most már nem veri le a biztit, csak kiítja, hogy nem érzékeli az edényt, pedig a másik oldalon ugyanazzal az edénnyel gyönyörűen üzemel. a nem működő oldal a 2000 W-os rész , a működő 1500 W-os.Bevallom, hogy a beforrasztás előtt nem teszteltem a vadi új tranzisztort.
Tudnátok segíteni ??? előre is köszönöm gyurkoca.
(#) gyurkoca válasza gyurkoca hozzászólására (») Hé, 7:32 /

Megoldódott,, az IGBT-t vezérlő zener is hibás volt, lecseréltem /18 V /, működik .
(#) taposdani hozzászólása Kedd, 18:20 /

Siemens indukciós főzőlap javítása, hiba keresés

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Siemens indukciós főzőlap javításával? F0F0 hibát dob, működőképes állapotban lett eltéve dobozba, majd mikor újra előkerült már így indult. Kondenzátorokat átnéztem, cseréltem ami gyanús volt. ULN2003 környékén találtam egy zarlatos smd kondenzátort, azt is és az ic-t is cseréltem, de továbbra is ez ugyanez a hiba. A hőmérséklet érzékelők mind a négy kb egyforma értékű. Hibás kábelt vagy szakadást sem találok. Van valakinek ötlete vagy tapasztalata? Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   40 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem