|
|
|
| Mercury Pc Tv Tuner probléma |
|
|
|
Nekem van egy mercury tv tunerem.Több éve nem használtam már.Mert egy alkalommal a gép bekapcsoláskor sipolt mint álat.A bünos az a tv tuner volt.Kiszedve le volt törve az egyik smd .Utána egy másikat is sikerult letörnöm.Érdekessége.Hogy egyik alatt sem volt műanyagtalp amik letörtek.Mig a többi épségben van a nyákon.Valoszinu hogy már javitott sz@rt raktak a gépbe.Próbáltam ilyen smd filléres hozzávalot szerezni.De a környéken egy elektronikai boltban sem lehetett ilyet kapni.Válasz az volt egy két helyen, hogy rendeljek.Ok de mit kezdjek több ezer darabbal? SMD Próbáltam ilyennel Kondi helyettesíteni.De nem muködött a gép az elindult de nem írt új hardvert. Vélemény?Vagy mehet a kukába a kari? |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Szia!
Én többnyire csak olvasgatok errefelé, de sztem itt érdemes érdeklődnöd.
Bővebben: Link
Én ide fogom most vinni a telómat, mert letört a tápcsatija, 1000 Huf-ért beforrasszák a vitt alkatrészt, és sztem van is nekik raktáron SMD cucc, ha kell. |
|
|
Ha a kártya típusszáma megvan ,és találsz az interneten képet róla,(esetleg tudod hogy nézett ki ami rajta volt) egy akármilyen bontott asztali telefonban ,vagy egyébb más elektronikai hulladékban találhatsz hozzá alkatrészt.
De ha ezt csak úgy le tudtad lökni a panelról akkor érdemes átnézni a forrasztásokat, mert a többire sem vet jó fényt.(valószínű a nem indulásért sem ez a két alkatrész ludas.) Különösen a modul lábai lazulnak ki előszeretettel. |
|
|
| Üdv! Ránézésre ugyanilyen kártya van a gépemben, egy típusszámot ha írsz, ránézek, de csak csütörtökön este, mert akkor leszek otthon. |
|
|
| Ugyanolyanok hiányoznak mint a 2 es számú.De ez az alú smd spec kondi.És akkor mással nem is hellyettesíthetőek? |
|
|
Szerintem csak a tokozása spec,sima kondi is biztos jó helyette (esetleg ha van low ESR változat azzal próbáld)
|
|
|
(Ha a kártya típusszáma megvan ,és találsz az interneten képet róla,(esetleg tudod hogy nézett ki ami rajta volt) egy akármilyen bontott asztali telefonban ,vagy egyébb más elektronikai hulladékban találhatsz hozzá alkatrészt.
De ha ezt csak úgy le tudtad lökni a panelról akkor érdemes átnézni a forrasztásokat, mert a többire sem vet jó fényt.(valószínű a nem indulásért sem ez a két alkatrész ludas.) Különösen a modul lábai lazulnak ki előszeretettel.)
Érdekes egy kártya meg kell hagyni.Ugyanilyen több felépitéssel.Egyforma csomagolásban.Távirányito is szoftver minden ugyanolyan csak a kari lapka kinézete más.Enyimhez hasonlot nem találtam. |
|
|
| Volt ilyen kártyám, szabadultam tőle. Nem talált csatornát hanem az ini fileba kézzel kellett beírni a csatornákat. Bontottal próbálkoznék, csak azétz mert lutri a dolog. |
|
|
| Nekem nem volt vele problémám.Eddig csak ennyi.Jó kártya alapjábavéve.Leszámitva azt hogy nagyon forrósodik.Tud FM rádiot.Teletextet.Letett vele jól felvenni is. |
|
|
Helló!
A képet elnézve az innenső kondi egy xxx1117 (pl. AMC1117) típusú stabilizátor IC kimenetéhez kapcsolódik (egy kis induktivitáson keresztül). Az adatlap alapján legalább 100µF -os elkót javasolnak a kellő stabilitás érdekében.
A másik elkót nem látom, hogy mihez kapcsolódik ( vonal pont eltakarja az IC-t) de szerintem az is egy stab IC.
Ha nem ragaszkodsz az SMD-hez, szerintem forrassz be normál elkókat. (a lábait egyszerűen a PAD-ekre forrasztod, polaritásra ügyelni! )
Nem szükséges, hogy low ESR legyen, de ártani nem árt.
üdv |
|
|
| Ráforrasztottam.Beraktam de a gép nem látja a hardvert. |
|
|
|
| Találtam a vaterán is kártyát.Ugyan az az is de máshogy vannak rajta a cuccok. |
|
|
|
| Szerintetek miért nem látja a kártyát?Csak smd el lenne jó vagy akkor meg van dögölve az egész? |
|
|
| Mindegy, hogy SMD vagy furatszerelt kondenzátort teszel bele ha rossz a tunerkártya akkor egyiktől se fog megjavulni.Szerintem tönkrement a kártya. |
|
|
|