Szia.Mindent megcsináltam és kicseréltem szinte az összes kondit.Viszont még így is ugyanazt a jelenséget produkálja.Viszont a 6-os kis tranyót nem jelölted a rajzon.
Sziasztok nekem olyan gondom van hogy van egy technika tv model lcd32-107ce .És a napokban a képernyő közepén fűgólegesen megjelent egy színes csík .Mi lehet a probléma ez komoly baj a tévénél vagy kisebb hiba .Ez szervizben javítható s ha igen akkor kB menyi lehet az anyagi vonzata?
Nagyfrekis magasfeszultseget allit elo (halozati valtot egyeniranyitja, szaggatja magasabb frekivel, letranszformalja aztan egyeniranyitja, utana ezt a feszt szaggatja magasabb frekivel - kb. 48-70kHz -, trafora ravezeti), ezt atfolyatja a csoveken, amik ettol vilagitanak. Aramgeneratoros uzemmodban mukodik. A fogyasztas kb 80%-aert felelos.
A ledeseknel csak aramgenerator van, ott nincs inverter, egyenaram van es a feszultseg is joval alacsonyabb.
Az inverter fuggetlen az LCD-tol, de lehet elvileg visszajelentes, hogy sikerult-e bekapcsolni es ha nem, akkor az LCD-t sem kapcsolja be (bar ennek sok ertelme nincs, hiszen backlight nelkul ugysem latszik).
Ha van meg kerdesed, folytathatjuk.
Ez jó volt, köszi.
Tehát akkor ki is lőhetem az inverter hibát.
A probléma a tv-vel annyi, hogy túlsúlyosak a színek benne, mintha hiányozna "valami", túl kék-zöld-piros a kép (hőmérséklet beállítástól függően).
A tv menüje hibátlanul megjelenik.