Van egy régi Sokol 403 rádióm, de le van szakadva róla egy-két vezeték, pl. hangszóróé és nem tudom hogy hova kell bekötni, kerestem kapcsolási rajzot de azon nem tudom megtalálni hogy hogyan kell, valaki akinek van ilyen rádiója légyszíves segítsen vagy töltsön fel egy képet a panel hátuljáról ahol látszanak a vezetékek hogy mi hova van forrasztva!
A hangszóró vezetékei (piros) először a fülhalgató csatira mennek innen két zöld vezeték megy a rádió alsó részének közepén lévő trafó (kimenő) szekunderére (jobboldali két lábára).
Köszi, és még van egy "elszabadult" zöld vezetékem ami a hangerőszabályzó egyik lábárról jön ki, meg a hangszórón volt egy kék, nem látszik sajnos így sok dolog hogy hova megy
Az a potiba épített kapcsoló egyik lába. Nálam ez a vezeték kék. A forgókondi gombjához legközelebb eső vezeték, ugye? Az a vastag kék vezetékre megy a NYÁK sarkában. (telep -)
Szóval megnéztem a képet, a hátulján ha össze van rakva, van egy olyasmi mama dugalj, mint a modernebb rádiók hálózati csatlakozója, nos valaki, beledugta azt, ezért a rádió 230 V -ot kapott, a 9 V -os teleppótló helyett.. Ilyen a hálózati.. És egy hasonló volt, a 9 V -os trafója kimenetén is.
A lényeg .. ez szénné égett kissé mint a kép tanúsítja, ha megszagolod közelről érezi fogod.. Na megtaláltam az eredeti trafós csatiját, Bővebben: Link lent a jobb oldali kép.
Csak azért kérdeztem hol laksz, mert nekem van ilyen rádióm, amire nincs szükségem, nem tudom, jó-e, de elvileg jó. Ha szereted ezeket a retró cuccokat, akkor összebarkácsolhattál volna a kettőből egyet, vagy hasonló. Én sajnos budapesti vagyok. Ha Te is az lennél, akkor a börzére elvittem volna szívesen.