Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Horgászok elektronikája
Lapozás: OK   2 / 7
(#) gergooke válasza sprofan hozzászólására (») Máj 5, 2008 /
 
Hahó!

A gazdaságos kiskocsin kívül szinte semmit nem értek...
A rajz biztos sokat segítene
(#) sprofan válasza gergooke hozzászólására (») Máj 5, 2008 /
 
Bocsánat a rajzért, csak gyorsan összecsaptam.
Jólenne, ha valaki rápillantana, hogy nemrontottam-e el valamit. Mivel az SPlan tervező progiban nem találtam optokaput, ezért 1db led, és 1db bázis nélküli tranyó bekeretezve, na az lenne az optocsatoló.

Hát persze...
Az adónál a relének elfelejtettem odarajzolni a +12V-ot, azt képzeld oda
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 5, 2008 /
 
Üdv mindenkinek!
Hát ez nem semmi, giliszta macera hálózati fesszel, stb. -szóval nem semmi, ennél már csak az lenne jobb, ha valaki azt kérdezné, hogyan lehett belevezetni a vizbe az áramot ,hogy az összes hal feljöjjön, és egy processzoros áramkör összegyűjtse, kifilézzze, bepanírozza, és süsse meg! -
Viszont az édekelne, hogy van egy műcsali, ami alacsonyszíntű, impulzosokat ad ki magából, és az egész, egy szem gombelem segítségével működik!
Ennek hasznos, lenne a kapcsolása is, meg hogy ezt az impulzust, mint feszültséget vezeti a vízbe, vagy egy vasmagos tekercsel, egy elektromágneses impulzust, generál ami, nem egyenlő az előbb leírtal.
Az 555, lelőve mert az ugye 5V -os, de még nem is lenne akkora probléma, egy sep-up áramkört ráfabrikálni, ami 1,2V -ról már képes lenne meghajtani, na mindegy!
Akkora lenne a cucc hogy ólom nehezék helyett lehetne használni.
Igaz lehet SMD alkatrészekből is építeni, fogalmam nincsen úgy mekkora lenne, mert én még csak nyáron fogom beszerezni a forrasztóállomásomat, amivel már percízen, tudok majd bűvészkedni!
(Sajnos nem is lessz ólcsó mulatság, majdnem egy havi minimálbér)
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 5, 2008 /
 
Illetve, csak azért kérdezem, mert ennek köze is van az elektromossághoz, és a halásztoz is, és a tv-ben korábban láttam, hogy így meg úgy működik, + PUDER!
Megasztán lenne ismerősőm akinek megépíteném, meglepibe!
(#) zoly15 válasza gergooke hozzászólására (») Máj 5, 2008 /
 
szia!
No! ITT
van egy komplettebb rajz leírással meg mindennel remélem jó lesz

üdv!
(#) Bandi0123 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 5, 2008 /
 
Szerintetek ezt az elektromos műcsali rajzot működésre lehetne bírni?
Pár adat hiányzik róla és a HEP230 helyett lehetne valami mást használni?

Itt a rajz:
(#) idlob válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 7, 2008 /
 
Nana, humorkodunk-humorkodunk? Még egy ilyen obszcén verbális manifesztáció és zéróra redukállak!
(#) _ampervadasz_ válasza idlob hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Hol hallottam én ezt....
Na mindegy csak közlöm, másokat megsérteni, még véletlenül sem akarok/akartam !
(#) _ampervadasz_ válasza Bandi0123 hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Fogalmam nincsen hogy hogy mivel lehetne,helyettesíteni!
Ez a kapcsolás, hány Hz -es tartományban működik?

ildob már eszembe jutott honét származik a szöveg, csak egy kicsit hibádzik,... "zéró" helyett "zérus van". (Hevér József: Részlet a Besenyő család egyik hétköznapjából)
(#) Inhouse hozzászólása Máj 8, 2008 /
 
Berakom majd az én megoldásom erre az optokapus kapásjelzőre. Egérből bontott tárcsa és kapu, 4093 aminek nem a tápját kapcsoljuk , érzékenység állítás... Asztalon működik, valamint egy egyszerűbb, de dupla, 433MHz-es pageres változata, mint motorriasztó élesben.
Szerintem felesleges a tárcsa, amibe a damil fekszik és azt mozgatja, ha egyszer van úgyis kúszómajom előtte. Annak a szárának a tengelyét kell összekötni az optokapu tárcsájával. Mechanikailag ez a megoldás tetszik a legjobban:
Unifon a lap közepén

Ami érdekelne, hogy valaki látott már szétszedve vezetékes halradart? Pl. a múltkor volt olcsó Lidl-s, párezer Ft, 10m vezetékkel. A fej és a kijelző között egyirányú a kapcsolat? Milyen jel megy rajta?

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Ilyen nagy érdeklődés esetén ott fog száradni az ftp szerveren...

Üdv
Inhouse
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
az a helyzet, én úszózok, vagy feederezek, így a kapásjelzős dolog nagyon nem érdekel
(#) Atis57 válasza pet hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Szia!
A jelenség működik....!
ha nedves a föld 10--30V/m feszültségeséstől felfelé nem birják a giliszták kijönnek a földből....
DE MIVEL ÉLETVESZÉLYES ! ! ! ! az átlag megvalósitása ...
igy hagyjuk.! ! !
(#) Inhouse válasza Atis57 hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Így nem annyira gáz, egyszeri 24V/m és nagy gond nem lehet. Áramkorlátozás nem árt, de a 24V törpefesz, nem?

Üdv
Inhouse
(#) blackhawk1985 válasza Atis57 hozzászólására (») Máj 17, 2008 /
 
Hello
Na végre valaki. Nem tudnál konkrét ötletet is, vagyis kapcsolást vagy vmit? Mert nem aza baj hogy lusta vagyok ásni(najo kicsit) hanem az hogy valakinek itthon nem teccene, és jobb a békesség. Többek között. 24V-el meg kb olyan lenne mint amikor a hegesztőgép vág meg nemde?azis törpefesszel megy, ha jól emlékszem. Szóval nem életveszélyes.
(#) sprofan válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 17, 2008 /
 
Idézet:
„összehegesztek egy jeladót a kinti cuccokkal, s mondjuk egy vevő a zsebemben, kezemben pihen, s ha kapás van, rezeg, sípol, üt, vág?”
Csak ezért rajzoltam bele az adó-vevő párt. De az érzékelő rész egész ötletes. Melesleg nekem nagyon jól működik A LED-es kapásjelző is arról a mostmár !napelemről! (+aksi) megy, ami este villog mint az állat 3db van sorbakötve, így adja ki a 12,2V-ot amivel töltöm az aksit.
(#) Auth Zsigmond hozzászólása Jún 30, 2008 /
 
Vásárokban, zsibiken egy százasért hozzá lehet jutni egy mezei ébresztőórához, de talán otthon is akad "C" vágányon lévő, azaz már nem használt példány. Ezek a szerkentyük tartalmaznak szaggatott hangjelzést adó áramkört, piezóval, Másfál voltról működik, áramfelvétele minimális. Hangja, hangereje meg olyan, hogy aszőr is föláll annak a hátán, aki hallja. (Ébredés mély álomból...)
Nos, ha a kis panelt kibányásszuk az órából, a tápkontaktust megszakítjuk a damillal (pici fantáziával megoldható...), akkor kapás esetén (a damil megfeszülésekor) a tápfeszt ráadja a jelzőre, a bip-bip-eket hallva a horgász kikaphatja az aktuális cápát.

Olcsó, egyszerű, néhány perc alatt kivitelezhető megoldás.
(#) zokni86 hozzászólása Jún 30, 2008 /
 
Hali kapcsolások nélül áram nélkül is feljön a giliszta ha van elég a földben 1 dolog kell hozzá .........ásó és a kezelője.......viszont a szokásos módszertől eltérően nem forgatjuk fel a földet...........hanem csak leszúrunk és ide oda mozgatjuk a nyelet rezgéseket lüktetéseket imitálva...mivel a giliszta nemigazán csippantja a vakondot és jól becsapjuk az ásóval elindul felfelé..........
(#) FREDDI válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Jún 30, 2008 /
 
Helló mindenkinek!
Valóban jó ötlet ez az óra, de a kapcsolás részét nem holmi opto meg hasonló dolgokra kell bízni, hanem reed relére. Mivel zárt nem korrodálódik, megbízható a kapcsolása, nem szükséges fizikai kapcsolat a relével csupán mágneses, ezért ki is önthető a cucc vízhatlanra, és a piezzo is megoldható vízhatlanra. csupán az elem cseréjére kell vízhatlan megoldást találni, és akkor teljesen vízálló kapásjelző építhető ami hosszú távon is üzembiztos.

Vízhatlan elemtartóra ötleteket elfogadok! A vízhatlanság foka: tökéletes! Gányolással nem foglalkozom. Olyat lehet kapni készen is sokfélét.

Impulzusadó is készíthető reed-ből, ehhez a többpólusu kör alakú mágnest pld. videomagnó orsójáról (forgásérzékelő) vagy floppy fejmozgató léptetőmotor stb. helyekről be lehet szerezni. Előnyök: nem kell tápfesz, könnyen vízhatlanra építhető, nagy üzembiztosság, hosszú élettartam .[b][/b]
(#) kemenygolya hozzászólása Júl 13, 2008 /
 
sziasztok
érdekelne hogy halradarnak kapcsolási rajzot honnan lehetne szerezni?
vagy hogyan működik is egy ilyen?
(#) than válasza gg630504 hozzászólására (») Júl 14, 2008 /
 
szerinted a halászhajók és a tenyászálatokat nem igy kábitják pulzáló egyenfeszültség 400-600v inverterrel 12v-ról csak a csónakot szigeteli vagy fa a csónak és két mezei fa lapátnyél rajta 60cm alu hurok, a vezeték szigetelése 1kv volt cikk a magyarhorgászban néhány éve
(#) sound.man hozzászólása Júl 14, 2008 /
 
Engem az érdekel hogy hogy működik egy gyári elektormos kapásjelző. Tehát mi van benne és ezt hogy lehetne megoldani házilag. Olvastam már a topikot de nem teljesne értettem mit hogy kell. Valaki leírná nekem mert kellene egy ilyen a havernak és ezt hogy lehetne megoldani. Előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza sound.man hozzászólására (») Júl 14, 2008 / 1
 
Van egy nútos tárcsa a villában, ebbe kerül a damilod, ami megforgatja ha valamelyik irányba elindul a hal (húzás/ejtés), mivel egy kúszómajom van a villa felőled levő oldalán.
Vagy optikailag, vagy mágnesesen oldják meg a
forgásérzékelést. Persze leválasztva azt az állapotot, ha véletlenül pont ott állna meg, ahol kapcsol.
Az optikai megoldás egy lyuggatott tárcsa, valamint 1 infra LED és egy érzékelő elem ami ezt látja. A mágnesesnél pár db kis mágnes van a tárcsán és egy reed csövet, vagy hall elemet kapcsolnak.
A lényeg az impulzus képzés a forgásból, aztán ezt lehet feldolgozni... Ha van érzékenység állítás, akkor az impulzusokból méri, hogy épp mekkora elmozdulás történt , és le tudod butítani szeles időben, hogy ne vinnyogjon...

saját fejlesztésű kapásjelző, érzékenység állítási lehetőséggel

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza sound.man hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Esetleg írhatnál valamit...

Már írtam többször, hogy szerintem a fórum lényege a kérdésen és a rá adott válaszon kívül a visszajelzés. Legalábbis én igénylem, sőt kifejezetten elkedvetlenít, ha nem írnak rá semmit...


Üdv
Inhouse
(#) Thomy válasza zokni86 hozzászólására (») Júl 16, 2008 /
 
Ez tutira nagyon eredményesen működik!
Én is csak ezt tudom ajánlani, ha gyorsan kell sok girnyó és a bolt zárva
(#) bowdy válasza blackhawk1985 hozzászólására (») Jan 26, 2009 / 1
 
Helló mindenkinek. A szomszédomat láttam már ilyen áramos szerkezettel girnyót szedni, hát életveszélyes, de működik. **************

Akár működik, akár nem, életveszélyes "megoldásokat" poénból sem teszünk közzé a fórumban. Ki is töröltem.
-- kobold
(#) jerrybau hozzászólása Feb 26, 2009 /
 
Sziasztok.Segitségeteket kérném elektromos kapásjelzö ügyében.Adó-vevöset szeretnék késziteni a meglévö jelzökböl.Namár most a jelzökben benne van a gyári adó vmi brx433a kodjelü,ehhez kellene vmi vevö cucc.Segitségeteket elöre is köszönöm.
(#) googa válasza jerrybau hozzászólására (») Feb 26, 2009 /
 
Az oldal keresőjébe beírni: kapásjelző, vagy horgász kapcsolások... TRANYÓKA!
(#) jerrybau válasza googa hozzászólására (») Feb 26, 2009 /
 
Köszönöm a segitségedet.
(#) sprofan válasza jerrybau hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Az előző oldalon tettem fel kapcsolást, nézd meg.
Következő: »»   2 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem