Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Dehát ki lehet fúrni a bordának is külön likat szerinte és ezzel föl van fogatva, nem?
Memosolyagtam. elsö nyáknak elmegy.
De viccen kívül ugy ís lehet csinálni hogy csak a forpontokat haggya meg az ember a többit lemaratja. A forpontok megtartjék a lábakat és utánna az alkatrész lábakkal kell behuzalozni a kapcsolást. Persze ez pontos tervezést és kivitelezést igyényel de cserébe kiváltjuk a csúnya nyákfoliát. Audiófil-ek előszeretettel használják. Szerintem jó móka a légszerelés is.Pl. Ez egy Aleph (persze nem saját )Isa
Sziasztok.
En szinten vasalok egyelore,de foliarol es ujsagpapiron at. Nehanyszor jol atvasalom,aztan tobbretegu papirral -nem nagyon odanyomva- 'rahengerelem', ranyomkodom a foliat a nyakra. Mielott teljesen kihulne a nyak,azelott ovatosan lehuzom a foliat. Gyakorlatilag semmi nem marad a folian.A nyak tokeletes lesz!Igaz csak 0.3 net vastagsaggal csinaltam eddig.Vekonyabbnal nem tudom mennyire mukodik a dolog.
Hellotok!
Az a problémám, hogy még nem csináltam NYÁKlemezt. Van otthon egy üres (nincs maratva) lemez, de nem tudom maratni. Ha valaki leírná: -mivel kell a lemezre írni a tervet -jó-e a sima sósav, vagy csak a hidrogén peroxidos Nagyon megköszönném:yes: , ha elküldené erre a címre: j.dancsi@citromail.hu Ja és azt is megírná, hogy ezek mik, és mire jók (ezt is az e-mailre):
Szia ! a "nemtom-ok" rádióba való hangolható tekercsek ,így külön nem igazán használhatók semmire ,főleg ha nemtunni az értékét, az AWR-es topicban most írtam le ,én ,hogy csinálom a nyák-ot ha segít .kb.(31-32. oldal)
Üdv fórumtagok!
Régi elektronikás létemre még csak most kísérletezgetek egy levilágításos NYÁK-készítéssel. Ezzel kapcsolatos kérdésem: Lehet-e kvarclámpával is levilágítani NYÁK-ot? Van e téren valakinek valamilyen tapasztalata? (Leltem itthon egy "ezeréves" orvosi kvarclámpát. Van benne két, sima fénycsőre hasonlító cső, meg egy olyan, ami rénézésre olyan, mintha higanygőzzel lenne megtöltve. A buráján még apró fémcseppeket is látni vélek. Bekapcsolva erős, kékes árnyalatú fényt áraszt, egy-két perc alatt teljesen "bemelegszik", akkor még erősebb és egyenletesebb a fénye.)
Igen ,én mindígis egy arcbarnítóval csináltam a mai napig, tökéletes !!!
Akkor az időzítő is meg van oldva
! (Mert kell, h. legyen benne.) Szerintem tudod használni :yes: , mert annak is hasonló (lehet, h. ugyanaz) a paramétere mint a higanygőzlámpa kisülőcsövének. Persze ezt sem kell nézegetni :guluszem1: :buck:
Mindkettőtöknek köszönöm!
Igen, az időzítő is rajta van a szerkezeten, csenget is, de nem kapcsolja ki a lámpá(ka)t, sajnos. (Mint írtam, eléggé régi készülék... De műxik, ez a fő! )
sziasztok!
lehet, hpgy ez nem ponr nyák készítés kérdés (de valamennyire az). hogy lehet tök átlátszóvá tenni egy papírlapot hogy csajók a tinta látszódjon rajta. a segítséget előre is köszönöm
Sima háztartási étolajjal átlátszóvá tehető. Pontosabban áttetszővé. Kb. olyan lesz, mint a pausz. Fotózásos eljáráshoz alkalmas így is, bár szerintem beszennyezi a NYÁK felületét, és nem lehet simán lemosni, hisz akkor viszi a fényérzékeny lakkot is.
Javaslom, használj inkább pausz-papírt. Igaz, valamivel drágább, de nincs vele kínlódás, mocsok... És próbálj picit figyelni légyszi a helyesírásra is, mert alig bírtam kiböngészni, hogy mit is szeretnél kérdezni. Köszi!
hello
szeretném a véleményeteket kikérni? Most akarok átállni az UV tehnológiás nyákgyártásra csak azt nem tudom hogy milyen UV lámpát vegyek , a lényeg hogy minnél ocsobban megusszam. Mézergettem a conrad 2006 os katalogusát és van is benne egy uv lámpa majdnem fekete 75W os 800ft (330 oldal) szerintetek az jo lehet?
Ajánlom figyelmedbe ezt a hozzászólást.
Én is mostanság akarok átállni a fotózásos eljárásra, és az itt (^) említett lámpát akarom megvenni. (_JANI_! Sajnos a kvarclámpa - úgy tűnik - mégsem jön be. Melegnek meleg, de nem ment át a minta... :no: )
:sir: Kár érte...
Akkor... Marad a higanygőz vagy germicidlámpa.
Sajnos.
HMLI lámpa lesz belőle. Mármint azt veszek. Hamarosan!:yes:
Beidézem a hozzászólásomat:
"Sziasztok! Mivel ebben a topicban nyákokkal foglalkozunk. Elárulom én hogy csinálom: A neve: MFMNY: vagyis: Müszi Féle MűNYák: Fox egy kis laminált padlólap darabkát (vékony deszka is jó), aztán méretre vágod, felrajzolod a nyák rajzolatát alkoholos filccel, kifurkálod a likakat, beülteted a cuccokat végül rézvezetékkel összekötöd az alkatrészek lábait a rajzolat alapján és készen vagyunk! Én eddig egyet csináltam így és rendesen műxött. Szerintem előnyösebb, mert nem kell mérgező kotyvalékokba keverni azokat a szerencsétlen nyákokat. Aki először csinálna nyákot szerintem próbálja ki ezt (profiknak is ajánlom) " Ezt a módszert kicsit továbbfejlesztettem: A lényeg ugyanaz mint a többinél csak van egy kis változtatás: rájöttem gogy az ic-k lábai nem igazán mennek bele laminált padlólapdarabkába... , ezértúgy csináltam, ahogy a rendes nyákon is van: részhuzallal csináltam: 1. felrajzoltam a beültetési! rajzot, 2. kifúrkáltam a likakat (itt lehet nagy villanyfúrót is használni 3. részhuzallal behuzaloztam, és ahol nincs átkötés ott "szinteket" csináltam a fetes végfokom (vf3) pl. 3 szintes lett... beültettem az alkatrészeket és KÉÉSSZZ!!!!!!!! És ha a Kivezetés nagy távolságú lett akkor fogóval méretre húztam! Na asszem ennyi. :nemtudom:Holnap lesznek képek! Üdv.: Müszi Az ígért képek
A csatolmányban a pirossal bekarikázott helyeken nincsenek egész véletlenül TÚL KÖZEL egymáshoz a drótok?
Egyébként meg nem RÉSZhuzal van a NYÁK-okon, hanem RÉZhuzal, mivel réz nevű anyagból van
Azért azokat a vezetékeket jobban be kéne hajlítgatni.
És ha nem megy szépen a rajzolás kézzel, fogj egy vonalzót és úgy rajzold fel a lapra. Mert rontja az öszeképet. Azért kiváncsi vagyok hogyan fogod odaforrasztani. Nem lett volna egyszerübb ha a kifurt lyukakba beülteted az alkatrészeket és úgy huzalozod össze?? Persze nem fa lappal.. A kész nyák alapján tök jól meg lehetett volna igy is csinálni... Isa
Lehet-e a boltotokban felületszerelhető alkatrészeket kapni?
SMD-re gondolsz??
Van ahol igen van ahol nem.
A kezdők számára egy aranyos kis film ami megmutatja hogy hogyan is kell nyákot készíteni Klikk ide
Elég látványos film. Érdemes megnézni!
Köszönet érte.
Az oldalán pedig olvasható az eszközeiről meg ugyan ez szóban is...
A szintek között 1 cm távolságvan ahogy itt is!:yes:
Egyszer ezt is el kell kezdeni igazán nincs mit a kezdőknek meg sok szerencsét és erősen ajánlom h nézzék meg a filmet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szerintem jó móka a légszerelés is.
)
! (Mert kell, h. legyen benne.)
:guluszem1: :buck:
(Mint írtam, eléggé régi készülék... De műxik, ez a fő!
)
) Olvass egy kicsit vissza! ->