Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A keresőszó: Copy. A találat első oldalán megleled a választ. Már nagyon sokszor le volt írva! Ne állandóan ugyanazt kérdezzétek.
Köszi és sorry
![]() Kerestem én, csak nem jól... a copy nem jutott eszembe ![]()
Sziasztok!
Hol találok az Eagle-ben és egyáltalán találok-e olyan címkét (nem tudom a nevét sem) amivel jelezhetem a programnak, schematic módban, hogy kettő vagy több vezeték összetartozik. Úgy értem az összetartozást, hogy ha a rajzot több darabban készítem el. Példa a mellékeltben, pirossal jelölve. Köszi!
NAME parancsal meg tudod adni a vezetékek nevét, a LABEL paranccsal pedig fel tudod rakni a vezetékekre a címkéket.
Oké, lehet nem egyről beszélünk. De ha ezt megcsinálom és átlépek PCB módba, akkor összeköti ezeket a vezetékeket?
Nem tudom két vezetéknek, sőt címkének sem ugyan azt a nevet adni.
Összeköti, és engedi ugyan azt a nevet, csak rákérdez, hogy összekösse-e.
Jajj igen, ha nem az INFO-val szerkesztem a nevet, hanem a NAME paranccsal. Köszi srácok!
Helló mindenkinek az lenne a kérdésem,hogy egyáltalán hogy működik az eagle?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hát ha most kapsz egy kéthetes kitiltást ne csodálkozz!
Olvass! Keress! Magyar nyelvű leírás, oktató videók az videó alatt!! Hihetetlen emberek vannak. Bemegyek egy Mercedes fórumba és megkérdezem hogy működik a kerék, biztos kivágnak mint macskát a dolgát végezni! ![]()
Duplát kattintasz az "eagle.exe" fájlra, vagy az arra mutató parancsikonra.
Általában jól.
Szép estét!
Lenne egy kérdésem eagle-ben amikor megcsináltam a kapcsrajzot és amikor nyomtatni akarom be kell pipálni a mirrort? Ha jól tudom azt jelenti hogy tűkrözni, de amikor kinyomtatom a kapcsirajzot a szöveg amit be lehet írni nyomtatás nem tükrözve jelenik meg. Előre is kössz a segítséget! Todi92
Gondolom vasaláshoz kell...
Akkor nem kell tükrözni az alsó réteget, mert az "felülnézetbe" jön ki, azaz alapból tükörképet kapsz. A felső réteget viszont tükrözni kell vasaláshoz.
100µF-es kondit kerestem, de sajnos "eltévedtem".
Ezt találtam, de valahogy nem az igazi. Nincs pontos tolómérőm, hogy megmérjem, na meg a gyakorlottabbak biztosan tudják pontosan melyiket is kell használni, hogy jó legyen majd a NYÁkom. POLARIZED CAPACITOR, European symbol Package: E2,5-7 ELECTROLYTIC CAPACITOR grid 2.54 mm, diameter 7 mm Erről az alkatrészről van szó: 100µF kondi Van még egy listám amit nem, vagy nem biztosra találtam meg, ha tudnátok segíteni feltenném ide talán másoknak is segít akik alkalomszerűen használják a programot.
Ehhez az alkatrészhez neked az RCL libraryben a CPOL_EU / CPOL-EUE3.5-8 (CPOL-EU) kell.
Ugyanis ez az ELCO RADIAL 8x11 RM3,5 8mm átmérőjú, 11mm magas, lábköz 3,5mm. Azért ne szorítsd oda más alkatrészekhez nagyon, ha véletlen kövérebbre lenne a későbbiekben lecserélve.
hello
valahogy sikerült kitörölni az alkatrész listából a jumpereket valaki tudja hogy kell viszarakni ? ![]()
Azt hiszem a tüskesorra gondolsz.
Akkor úgy, hogy bemásolod az alábbi fájlt az Eagle lib mappájába!
Köszönöm meg is találtam alakul a dolog
![]() Már az smd ellenállásokat is megleltem most a tantál kondikat keresem és a kristályokat, de szerintem az is meglesz. Még egy kérdés: Csináltam egy rajzot majd abból egy nyákot viszont most nem tudom módosítani az eredeti rajzot! Van erre valami megoldás?
Hanyas verziót használod?
Ha a sematikát módosítod lépj ki a panelrajzból. És nem árt minden módosítás után és kilépés előtt menteni, szerintem ez azért fordul elő sok embernél, mert szerkesztés után nem ment mindent, hanem csak kiugrál a programból. Volt nekem is ilyen bajom vele, bár az 5.6 már tutinak mondható, még nem ismerem egyetlen bugját sem...
Ha kilép a nyákrajzból és úgy módosítja a kapcsolási rajzot akkor elveszik a kettő konzisztenciája!!! Ahhoz, hogy a nyák is módosuljon a kapcsolási rajzzal együtt, ahhoz mindkettőnek megnyitva kell lennie! Egyébként valóban mindig együtt érdemes menteni a kettőt, mert később ha esetleg vissza kell tölteni egy biztonsági mentést, és a kettő, egyébként összetartozó fájlhoz két különböző sorszám és dátum tartozik igencsak sok munkát tud adni...
autorouteres tervezésnél a nyákvonal vastagságot hol lehet beállítani?
No igen, mi is az a nyákvonal...?
Ha nyák kontúrvonalára gondolsz (dimension), akkor azt ugyanúgy tudod vastagítani/vékonyítani, mint akármelyik vezetősávot... change/width...stb. Ha az autoroute huzalozásának vastagságát akarod állítani azt az autoroute ablak routing grid mezőjébe lehet megadni.
Szerintem a csíkszélességre gondolt koczka.
![]()
Parancsmezőbe beír: DRC
@MolnarG A routing grid az szvsz. nem vastagságot állít, hanem rácsot ami mentén huzaloz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |