Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos vízkőmentesítő
 
Témaindító: onorbert, idő: Jan 12, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 28
(#) smiler79 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Nekem elég lenne kb 50cm hosszon (az átfolyós melegítő előtt) ha működne! Egyébkémt nekem nem az a célom, hogy a csövet rázzam, hanem benne a "vizet", és nem kémiai átalakítást akarok végezni a vizen, csak a részecskék méretét csökkenteni, hogy minél kisebb legyen a kiválás! Egyébként lehet kapni műgyantás vízkőmentesítőt, 250000 környékén már elég jól használhatót, nálunk a cégnél van egy ilyen, a párásító berendezés előtt!
(#) Inhouse hozzászólása Dec 27, 2009 /
 
Amit én csináltam egy kollégámnak, már több, mint egy hete felszerelésre került általa. A múlt héten már szólt, hogy valami történik, mert nem kellett takarítani az eddigi helyeket. A feleségének nem szólt, várta az ő reakcióját is, és ő is szólt neki, hogy te nézd már itt most nem olyan vízköves, mint szokott...
Fúrott kútról van vizük, hidroforral.
Engem is meglepett az ilyen gyors és látható eredmény...

Üdv
Inhouse
(#) Tök Ödön válasza smiler79 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
"A sok hozzáértő, aki eddíg csak fikázott, mosz szólhatna hozzá!"

megszolitva érzem magam. szoval. az ultrahangos tisztitás, az egy bevált eljárás az iparban. nem mai találmány. elmélete ismert, és a gyakorlatban régota használt. mem kell feltalálni a spanyol viaszt.
az itt tárgyalt téma, és készülék, egy eddig ismeretlen fizikai elven kivánná a gyenge elektromos kölcsönhatást átalakitani vizkö levarázsolássá. javaslom inkább mindenki probálkozzon otthon az olom arannyá változtatásával. egyrészt annak az elmélete részben ismert, és rengeteg szakirodalmat lehet találni a régi alkimista irodalomban.
(#) Tök Ödön válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
én meg épitettem egy olyan készüléket, amit miután felszereltem, folyamatosan vörösbor folyik a csapbol. (kabernet savignon) azota aki velem iszik mindenki nagyon boldog.

remélem elhiszed. mert én minden szavad elhittem.
(#) tibibalogh520 válasza Tök Ödön hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Szia!
Milyen módon adagolja a szirupot?
Vagy tablettával működik?
(#) Moderátor hozzászólása Tök Ödön hozzászólására (») Dec 27, 2009
 
A viccelődés helyett, inkább megtanulhatnál már helyesen írni! "Ultragáz" amit művelsz! :bummafejbe:
(#) Moderátor hozzászólása Dec 27, 2009
 
Uraim!
Egyszer már szóltam, hogy ez a stílus itt nem elfogadott. Vagy beáll mindenki a sorba, vagy távozik. Ha nem megy önként, akkor megy majd másként, de a vélemény-nyilvánítás, és a másik ember ócsárolása nem ekvivalens fogalmak, ne keverje őket össze senki!
Lesz szíves, aki úgy érzi, hogy reá vonatkoznak a fentiek, megfogadni, vagy önként és mihamarabb távozni! Akire nem vonatkozik, az pedig vegye úgy, hogy nem olvasta jelen szösszenetemet.

Kieg.: Vicsys kolléga megelőzött...
(#) smiler79 válasza Tök Ödön hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Senki nem akarta feltalálni, csak alkalmazni! Ha ennyire vágod a témát, mostmár bizonyíthatnál is, hozzászólhatnál valami építőjellegűt! A tablettaáztatóhoz nem kell nagy tehetség!
Ha meg csak arról beszélsz, hogy ez így fizikai képtelenség, akkor iratkozz fel valami olyan helyre, ahol csak ezért jönnek össze a tagok!
Visszatérve a témára, megnéztem a tisztítómat, de abban nem úgy fest, hogy tekercs van, inkább valami piezzo kristály, egy tekercs képes ekkora frekvencián jó hatásfokkal teljesítményt leadni. Viszont abban a tál aljára hat a rezgés, nem pedig a vízre! A célom az lenne, hogy ne a csövet kelljen rázni! A Ca és Mg karbonátok vezetőképessége még kérdés, csak akkor működne, ha valamennyire mágnesezhetőek lennének!
(#) macera2 válasza smiler79 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Hi smiler79!
Végre valami ami egybevág az eddigi műszaki világképemmel. Az eddigiekben favorizált induktív, kapacitív meghajtás, inverz üzemű tranzisztor, stb. nekem kicsit misztikus. Az az elgondolás viszont, hogy a vizet kell megfelelő frekin "rázni, gerjeszteni", -és nem a vízvezeték csövet-, az szerintem egy reális ésszerű elgondolásnak tűnik. Állítólag, mostanában jelent meg a kereskedelmi forgalomba, valamiféle ultrahangos "háztartási" mosógép. Fogadásom van rá, hogy itt se a mosógépet rázzák, hanem a benne lévő vizet. Ez a rezgő víz aztán majd mechanikailag roncsolja vízkövet. Nem biztos, hogy érdemes ragaszkodni a vízkő vegyi lebontásához. Jó volna tudni, hogy abba az ultrahangos mosógépbe, ha igaz a hír, milyen rezgéskeltőt használnak.
(#) smiler79 válasza macera2 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Ha sikerül leírom a tapasztalataimat, de ezt tesztelni nem nagyon egyszerü, ezért lenne jó tudni a menetszámot, vadászom a netet, de eddíg még semmi!
(#) macera2 válasza smiler79 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Hi smiler79!
Én inkább a piezós rezgéskeltőkre fókuszálnék, meg a annak a becsatolására. Zseniális lenne, ha valamit csak úgy bele kellene lógatni a vízbe. A menetszámos induktivitásos, mágneses megoldásokba én valahogy nem bízok.
(#) foxi63 válasza macera2 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Hali!
Csak szösszenet...
Ha a "vízkő" már kő, akkor egy helyi kis kütyü csak a környékében képes hatni, mivel a víz összenyomhatatlan, ezért az ultrahang csak a csöveket fogja rázni.(A rázáshoz pedig a vízkő rezonanciafrekvenciája kell!) Az alpvető probléma, hogy a vízben nincs vízkő! Molekulák vannak, még kristály sincs, csak ahol már kicsapódott a kalciumkarbonat.
Tehát a vízkőmentesítő készülék nem csinál semmit!
Mi a fenét törne össze, amikor nincs is mit.
Gondold el, hogy 1 pohár vízben feloldasz 1 kanál sót, és ezt próbáld már meg valamivel eltávolítani.
Ha szabadlevegőn elforralod, akkor elkezd kikristályosodni, hasonló a vízkő is.
Na erre válaszoljon egy nálam okosabb ember!
üdv.: Foxi
(#) vicsys válasza foxi63 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Bocsánat! ... és a lerakódás? :hide:
Már annyiszor leírtuk, hogy nem von ki semmit!
(#) foxi63 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Főleg arra kérek választ, hogy a vízben NEM lévő vízkő mert atomi szinten oldva vagyon, hogyan vízkőmentesít?(A vízkőmentesítő készüléketek erre alapoz!)
HOGYAN ÜTKÖZIK ÖSSZE A NEM LÉTEZŐ VÍZKŐ a berendezés hatósugarában (10-15cm) és hogyan fejti ki hatását a már meglévő vízkőre 10m-re a csőben! (Annyira fel van gerjesztve?Akkora a sebessége? és mi van a körülötte lévő vízmolekulákkal? Félre állnak?)
Erre kérek választ!
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Tudod zoli3 barátom, a helyedben nem akarnék beleőrülni a működés mechanizmusának magyarázatába, egyszerűen csak megépiteném, lehetőleg több variációban, és ha netán működne, akkor halleluja!
Az elve meg le van sz....va.
Utána már ráérsz molyolni a dolgon.
(#) smiler79 válasza foxi63 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Megfelelő mennyiségűre állítva a teljesítményt, a kavitáció szabályozható! És igy a vízben keletkező rezgés, a vízmolekuláknál nagyobb Ca és Mg karbonátokat roncsolná, és nehezebben tapadnának meg, nyilván megtapadnának, csak kisebb mennyiségben, és lehet hogy évente, vagy kétévente elég lenne a vegyszeres tisztítás!
(#) macera2 válasza foxi63 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Hi foxi63!
Sajnos be kell látnom, hogy jó érveket hoztál. Ezek után, következőket kérdezném, azzal a hátsó gondolattal, hogy esetleg ott lehetne valahogy beavatkozni:
- A kalcium karbonát miért akar kicsapódni?
- Ha már kicsapódott miért akar lerakódni a cső falára, miért nem jó neki a vízbe való lebegés?
- Ha már lerakódott a cső falára, hogy lehetne onnét kulturáltan eltávolítani?

Az utolsó problémára szerintem az ultrahangos módszernek azért lehet esélye. Hogy a vízben a nyomás gyengítetlenül tovább terjed, ezt kifejezetten előnynek érzem. A rezonanciafrekis megjegyzéseddel is egyetértek. Így érhető el, hogy csak a lerakódott vízkövet bombázzuk. Ugyanis ez esetben nem leoldásról, hanem kifejezetten mechanikai eltávolításról lenne szó.
(#) zsema válasza foxi63 hozzászólására (») Jan 4, 2010 /
 
Sziasztok!

Amiket a témáról olvastam:

Nem vízkőmentesít! A vízkőnek kis "karmai" vannak, ezekkel faján össze tud kapaszkodni csővel, mosogatóval, másik vízkővel, mindennel, stb. Ez a holmi elvileg csak a kis karmokat töri le, így sokkal nehezebben tapad meg a felületen és nehezebben építenek telepet Tehát TOVÁBBRA is benne van a vízben!
Amikor a letört karmú nekiütközik a lerakódott rétegnek, akkor nem kapják el a többiek, hanem pl. levisz egyet a helyéről....

NEM REKLÁM:
Egyik ilyen készüléket gyártó honlapján van csomó írás és képek a kezeletlen (karmos) és a kezelt (karmatlan vízkőről.

Bővebben: Link

Saját vélemény:
Egy utánépített van fenn nálunk. Továbbra is kell takarítani fürdőben, konyhában, de sokkal könnyebben lejön.

Zs
(#) zsema válasza zsema hozzászólására (») Jan 4, 2010 /
 
Az elvadult állításokkal szemben én is szkeptikus vagyok. Nem is értek egyet mindennel. (marketingfogás: ha már a fele/negyede működik, nem hozzák vissza) Ellenőrizni mindnet lehetetlen egy átlagember számára.
DE: feltettem(!), kipróbáltam(!) és tényleg jobb a helyzet. Nem művel csodát, de az alkatrészek árát többszörösen is megéri!

Zs
(#) djlatino hozzászólása Jan 4, 2010 /
 
kedves irástudatlan barátaim. kérlek szépen benneteket olvastassátok fel ezt valakivel számotokra.

A versenytanács megállapítja, hogy az ORO-TEAM Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. 2007. októbertől 2008. augusztus 31-ig a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, illetőleg a 2008. szeptember 1-től 2008. december 15-ig terjedő időszakban a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor Vízkő-Ex Maxima termékéről

televíziós reklámokban, www.vizko-ex.hu internetes honlapján, továbbá szórólapján és a termék használati-kezelési útmutatójában azt állította, hogy

a. terméke a vizet lágyítja.

b. - az "vízkőmentesítő készülék",
a termék használatával
lágyhatású vizet kapunk, a már meglévő lerakódásokat feloldja, a vízrendszer teljesen vízkőmentes lesz, a termék használata esetén kevesebb lesz a mosópor és az áramfogyasztás, internetes honlapján, továbbá folyamatosan a szórólapon és a termék használati-kezelési útmutatójában

c. azt állította, hogy a készülékkel előállított víz "egészséges",

d. a termék árát akciós árként tüntette fel, noha a listaáron egyáltalán nem hozta forgalomba a Vízkő-Ex Maxima terméket, azt 2007 októbere óta folyamatosan az "akciós" áron értékesíti.

A versenytanács eltiltja az ORO-TEAM Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-t a magatartás további folytatásától.

persze ettöl még lehet hinni benne. istenben is rengetegen hisznek, meg a menyországban is. ja és az ufokban is.Bővebben: Link
(#) djlatino hozzászólása Jan 4, 2010 /
 
ja! ha nem lett volna teljessen világos.
a,b,c,d, pontokbol, a cég egyet sem tudott bizonyitani!
(#) zsema válasza djlatino hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Hi!

Ez azért várható volt. Mint említettem, kicsit elszaladt a ló az állításokkal.

Amúgy, ha megnézem a listát, kb. egyikről sem írtam a tapasztalatok között, hogy tudja a jószág, (#588708) csupán azt, hogy könyebb leszedni a szutykot. Erre nem tér ki a határozat, pedig végignéztem a 24 oldalt.

Zs
(#) zolika60 válasza djlatino hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Idézet:
„kedves irástudatlan barátaim. kérlek szépen benneteket olvastassátok fel ezt valakivel számotokra.

Talán te is mint "írástudó" elolvashattad volna a határozat indoklását is. Rájöttél volna tán, hogy a Versenyhivatal a vízlágyító hatást kifogásolta ami természetesen nincs, hiszen az összetört mészkő benne marad a vízben. De mivel így már nem tapad le a csövekben ez gyakorlatilag mindegy. Ettől még a készülék működik.
(#) dpeti válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
én még mindig nem értem, hogy nekem ez miért jó, hogy lokálisan pár apró helyen nem tapad le a vízvezetékre az a vízkő, hanem megy tovább...

ennyi erővel az egész nyomorult csőrendszert be kellene tekerni

---
annak meg örülj, hogy szólásszabadság van, mert ha nem lenne, akkor a kamuszakemberek sem tudnák lehúzni az embereket a használhatatlan kacatjaikkal...
(#) zolika60 válasza dpeti hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Nem lokálisan nem tapad le, hanem amíg ki nem folyik a csövön. A kér tekercs közt átfolyó vízben aprítja fel a "vízkőpelyheket".
(#) Moderátor hozzászólása djlatino hozzászólására (») Jan 5, 2010
 
Csiszolj a megfogalmazásodon, és add meg a tiszteletet a fórumozóknak, mert Te leszel írástudatlan a fórum keretein belül, ha erre még egyszer sor kerül!
(#) Vjoco5 hozzászólása Jan 13, 2010 /
 
Sziasztok!
Érdekelne elektromos vízkőmentesítő, ami hideg-meleg vízre köthető /négy tekercses/, és legalább 30kHz-en megy.
Ha valaki épített már jól működő példányt, kérem ossza meg velem.
(#) aakyboy hozzászólása Jan 25, 2010 /
 
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy én is építek egy ilyet.
Gondosan végigolvastam az összes hozzászólást, de már yo-yozik a szemem

Hálás lennék, ha valaki megörvendeztetne egy olyan rajzzal, nyáktervvel, beültetéssel, ami biztosan működik (működött).

Előre is nagyon köszönöm a segítséget a pákás kollégáknak.
(#) vicsys válasza aakyboy hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
Én ezt használom és a barátaimnak is tettszik.
Bővebben: Link

Vizko.zip
    
(#) aakyboy válasza vicsys hozzászólására (») Jan 25, 2010 /
 
Köszönöm szépen -> elmélyedek benne.
a *.lay kiterjesztésű fájt nem tudtam megnyitni, remélem nem pont a lényeg
Következő: »»   12 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem