Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HEED canopus, obelisk /HTA-30/
Lapozás: OK   8 / 59
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Aztán itt a B.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
végül bónuszként a C.
(#) vadasz válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
A B és a C terv között nincsen nagy különbség. Nekem ezek tetszenek elsősorban... ...jól elkülönül a táp az erősítőtől. Kérdésként felmerült bennem, hogy nem lenne e érdemes látvány és modularitási szempontból egy olyan kialakítást létrehozni, hogy a táp így egyben duálként külön nyákon, aztán a duál-mono végfok egy külön nyákon, illetve az előerősítő rész egy másikon. (egy csöves és egy tranzisztoros)
Érdemben ott látnám ennek lényegét, hogy lehetne egy olyan dobozolást csinálni, ahol a két eltérő előfok látszik, és választható. A táp rész "eldugásával" pedig fokozni lehetne a "szép hang ebből a kis semmiből" hatást.
(#) Alkotó válasza vadasz hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Óvatosnak kell lenni a külön nyákokkal, mert akkor kényszerűen rátévedünk egy nagyon ingoványos területre, úgymint huzalozás. Ez hibák és tévedések végeláthatatlan sorát indíthatja el.
Ellenben ha adott a panel, és azon (tegyük fel kellő hozzáértéssel) minden össze van kötve, akkor az utánépítés sikere sokkal inkább garantálható.
(#) vadasz válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Azért a tápot leválasztásában nem vélek huzalozási gondot felfedezni, bár nem értek annyira hozzá. Előfok-végfok már más tészta, de itt mindig az jut eszembe, amikor valakinek külön dobozban van eleve az előfok és a végfok, sokszor ezek tápjai is külön vannak, arról meg ne is beszéljünk, amikor valakinél van egy-két DSP a jelforrás és a végfok között. Na ott milyen kábelezési "izé" keletkezik? Más: Egy P2-P3-as hűtő elég az egyik mono-végfoknál a két BDW és egy BD139-nek? (ma akarnám indítani az egyik oldalt)
(#) Alkotó válasza vadasz hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
1. Úgy rémlik már péntek este élesztetted az erősítőt. Mikor elég, és mikor kevés egy hűtés, az elég sok mindentől függ. Jelen esetben a nyugalmi áramtól elsősorban. Van aki ezt szereti kicsit megemelni, ami jelentős hőtöbbletet okozhat. De akár így, akár úgy, nem hiszem, hogy elég lenne ide egy processzor hűtőbordája. Esetleg ha a ventilátort is hozod vele, de én ettől berzenkedek kissé. Sokkal inkább egy "normális" hűtőbordát javaslok. Amit nem kell túlzásba vinni, mert ha egy kicsit bemelegszik az erősítő (nálam kb. 50°C), akkor jobban szól.
2. A BD139 nem termel hőt. Azért heverészik a hűtőbordán, mert figyeli a többieket.
3. A huzalozás nem megoldhatatlan, csak nem könnyű jól csinálni. Általában kompromisszumokkal jár.
4. Mi az a DSP?
(#) vadasz válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
akartam volna éleszteni pénteken, de a motorbalesetem ügyintézése kicsit megzavarta a programot. Ez egy általam választott hűtő, ebből 2 kevés? http://www.hardwarecooling.com/images/slot-1-cpu-cooler.jpg
DSP az ilyen házimozi sok.1 okosság.
(#) Alkotó válasza vadasz hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Nem tudjuk mekkora a fotón lévő borda, az kimaradt a jellemzéséből.
Csatoltam annak a profilnak a szelvényrajzát, amit én használok. Ebből 6-7 cm magasság közel 1000cm2 felületet jelent. Véleményem szerint e körül van az ideális méret. Ezt próbáld közelíteni.
(#) hapro válasza vadasz hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Ez a borda 500cm2 körüli, egyet én már megméregettem, és ha pont akkora ez is mint az enyém, akkor ekkora a felülete. Az enyém majdnem pont 500.
(#) vadasz válasza hapro hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
akkor ebből 2 darab (1-1 oldalanként) kielégítő lehet ha jól értelmezem?!
(#) szamóca válasza vadasz hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Idézet:
„DSP az ilyen házimozi sok.1 okosság.”


A DSP a "Digital Sound Processor" rövidítése ami olyan berendezést takar, amivel különféle hangeffekteket lehet előállítani. Elsősorban parametrizálható visszhangosításra van kihegyezve. Volt ilyenem anno, egy Technics SH GE-90 típusban. Ma már sokféle hangtechnikai készülékben van valamilyen válfaja. (Szintikben, Recevier-ekben, HM. erősítőkben, stb.)
(#) Alkotó hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Keresek ilyen, vagy ehhez hasonló csatlakozókat. Néhány helyen már utánanéztem, de nem találtam semmit, ami alkalmas lenne hangszóró csatlakozónak.
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Szia! ezeket a Sándor P-nél vettem , és sajnos csak SAL vagyis kinai , kemény 1400 forint volt a 4 darab olyan műanyag lapra szerelt . De ha netán nagyobb tételt szeretnél akkor innen érdemesebb rendelni : Bővebben: Link Pont most gondolkoztam hogy kéne rendelni vagy 10 rarabot!
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 22, 2010 / 1
 
Kácsa audiónál, vagy kínai az atctrade-től.
(#) vadasz hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Egyik oldal élesztve és hallgatva! Nem bírtam folytatni a másik oldallal, mert belekönnyeztem a hangjába ennek is. Annyira szépen hajtja meg a HPM-60 hangszóróimat hogy szinte hihetetlen. Eddig minden erősítőn szétesett ez a hangfal, túl érzékeny. Itt pedig pont annyira részletező amennyire kell, és tökéletesen lineárisnak érzem a frekvenciagörbét is. Látszik, hogy ezeket a hangfalakat nem IC-s erősítőhöz tervezték, STK-n TDA-n magas sok volt, 20 Hz-t meg nem hallottam, egyáltalán, itt szépen hallom a 18 kHz-t és a 20 Hz is nagyon szépen szól. Azt viszont látom, hogy mennyire szutyok potit vennem, be kell invesztálni egy komolyabbra. A legolcsóbb és az Alps között nincsen valami ami elfogadható lenne?
(#) shalafi.66 válasza vadasz hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Az a 20Hz inkább 40 lesz.
(#) vadasz válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Az 20Hz. STK-s végfokomon a 20Hz csak látszik, de nem hallatszik, egy Yamaha AX-en dettó. Ezen most hallom is.
(#) vadasz hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
a 0R33-on 10mV-t állítottam be. Olyan hangerő mellett, hogy már inkább sok, mintsem, hogy elég (mono egyelőre) alig melegszik egy kicsit a hűtő (BDW-ket is megfogtam, hátha rossza a hőleadás, de azok se) Normális ez így? BDW84D és 83D-t használtam a C-helyett, ez lehet az oka, vagy ez így üzemszerű?
(#) Alkotó válasza vadasz hozzászólására (») Márc 23, 2010 / 1
 
Picit elakadtam. A nyugalmi áramot akármekkora kivezérlés mellett állítottad be?
(#) vadasz hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
Nem értek ám hozzá! Azt állítottam, hogy se bemenet se kimenet nem volt bekötve, rákötöttem a tápot, és a 220R potit úgy tekertem, hogy 10mV -t mérjek a 0R33 as ellenállásokon. Nem így kell?
(#) Alkotó válasza vadasz hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Idézet:
„a 0R33-on 10mV-t állítottam be. Olyan hangerő mellett, hogy már inkább sok, mintsem, hogy elég...”

Ez a mondat zavart engem. De a lényeg, kivezérlés nélkül, rövidrezárt vagy lagalább leterhelt bemenettel (a lényeg, hogy ne lebegjen) kell a nyugalmit beállítani, majd némi üzemelés után "megigazítani".
De a lényeg, hogy a végén a hang jó legyen. Ha neked tetszik, akkor innentől semmit ne változtass rajta.
(#) shalafi.66 válasza vadasz hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Valami mást hallasz. Maga a hangsugárzó zárja ki a dolgot, ha a Pio HPM-60-ról van szó. Az amit 20 Hz-nek vélsz inkább valami zörej, esetleg a kicsi Damping F. játszik veled, meg a hangszóróval.
(#) vadasz válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
ez könnyen lehet, mivel igazából 35 Hz nál kéne élednie, legalábbis az adatlapja szerint.
(#) vadasz válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
tehát akkor ráteszem a potit a 10K és a 12K-t a rajznak megfelelően, kimenetre is rákötöm a hangfalat, de a hangerőt minimumra állítom?[/color]
(#) Alkotó válasza vadasz hozzászólására (») Márc 23, 2010 / 1
 
Ne cifrázd! HA a potit lekered, azzal a bemenetet rövidre zártad. Innentől már mindegy mi van a poti előtt. Az említett két ellenállás az eredeti rajzról került oda, ne foglalkozz velük.
(#) vadasz válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Ma duál-monósítok, ha belegebedek is (mégegyszer, csak a korrektség kedvéért, sima 0R-el zárjam rövidre a bemenetet levegőben lógó kimenet mellett?)
(#) bakos13gab hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
Ez teljesen off , csak megkérdezném, hogy miért jelenik meg a szövegben néhányszor pár betű pirosan? Ez moderálási dolog?
(#) vadasz hozzászólása Márc 24, 2010 /
 
Sziasztok. Élesztve mind a két fele, nyugalmi beállítva, viszont problémák merültek föl. Olyan 40K potiellenállástól már jócskán hallgató egy "alapzaj", ha hangosítom ez szépen lineárisan emelkedik is. Azt vettem észre, hogy ha közel megyek a nyákhoz a kezemmel, akkor még több, de az se mindegy, hogy merre van a szobában a kütyü. Az üzemszerű, hogy ennyire érzékeny, illetve ezzel a sistergéssel kapcsolatban milyen irányba indulhatok el diagnosztizálási szándékkal? Az egyik oldal a sistergésen kívül még "ketyetel" is, olyan 0.5-1Hz-ritmusban ad ki valami zajt, ami egy picivel magasabb hangerőn jön mint az alapsistergés. Kérek mindenkit aki tud valami okosat mondani a témában, akármit is, csak mondja. Köszönöm.
(#) hapro válasza vadasz hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Ezért lett volna érdemes építened a csöves előfokost, és akkor ilyen probléma nincs.
(#) Alkotó válasza vadasz hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Az előfoknak jelentős erősítése van. Ez hozhat magával sistergést. Nem mértem, de kb. 100mV már kihajtja rendesen. Válogathatod a tranyókat, ami általában sokat segít, vagy valóban csinálhatod a csöves előfokot is, aminek töredéke az erősítése. Sőt, van aki teljesen előfok nélkül használja, mondván az ő jelforrása így is kihajtja a kívánt szintre.
Következő: »»   8 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem