Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   45 / 374
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Hehe, itt van szép nagy kép az ellenállásról!Bővebben: Link
És meglepő, de 0.15ohm az értéke, tehát 3.33A!
Át vagyunk verve, ami épp van, azt küldik!
(#) Libus válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
A figyelő ellenállást próbáltad már növelni?
(#) Sir-Nyeteg válasza Libus hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Van labortápom, és sok motorom van, kb 50db, sok féle, a kedvencem az Nema23, 0.9fokos Vextra. 0.85A ezt akartam meghajtani vele, De egy 1.2A-es astrosyn is izzik a vezérlő alatt...
(#) Sir-Nyeteg válasza Libus hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Még nem, mivel eredeti állapotában volt a lényeg a tesztelés. És nagyon úgy tűnik, hogy megbukott(nah jó, 100%-ot nem ért el, csak 90-et.)!
De látszik, hogy ki az, aki csak árul, és ki az aki ért is hozzá

Én mára befejeztem, jó éjt!
(#) gulasoft válasza Libus hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Miért is növelte volna. Az eredetit akarja arra használni amire nem való.
Ugyan le van írva, hogy 1.5-3A-ig jó, de csak nem bírja felfogni, hogy az ellenállás függvényében lehet az áramot 20 és 100% között állítani. Írtam hogy volt egy olyan verzió is ami kisebb áramokra való.
És az a legszebb az egészben, hogy be is linkleli, és ott van kerek perec leírva:
1 x 3 Axis TB6560 Stepper Motor Driver 1.5A-3A
Az a lényeg, hogy ért hozzá.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Te vagy átverve! Én nem! Én tudom, hogy 1.5-3A! Ha már belinkelted legalább olvasd el!
1 x 3 Axis TB6560 Stepper Motor Driver 1.5A-3A
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Ahha! És akkor ez mi volt?

Ez ipari dolgokat kíván! Megsúgom: Minden második ember fujjolja a Hcnc vezérlőit, mind a H1-et, mind a H2-t! Amiket látsz a fórumon eladót, mindhez oda van írva, hogy javított, cserélt IC-vel. Legyen az fet, vagy 6560-as IC. Mert sorra mennek tönkre… Csak éppen ezt te nem tudod jelezni az ebayen, így jó kérdés, hogy az eladott 1000db-ból mennyi bírja ki ipari használatban évekig.

Kicsit más amit magánban írsz, és amit ide a fórumra.
Két arca nem legyen az embernek.

Egyébként meg ezt a választ adtam rá:

Igen itt megint az ipari használat egy hobby vezérlőre. Vicces. Mondom újra. Valaki ipari cnc-t épít 2-300.000 forintból az ne 16.000-es vezérlőt vegyen hozzá és slussz.
Egyébként meg lehet hogy nem volt hűtve a 6560 ezek legalább hűtve vannak.

És ezt továbbra is tartom.

Lehet hogy nagyon értesz hozzá, de hogy a leírást nem tudod elolvasni az hétszentség. Az általad belinkelt terméken KÉT helyen is ki van emelve az 1.5A-3A ennek ellenére itt csinálod a hisztit, hogy minimum 1.5A jön ki belőle, és hogy át lettél verve!
Én már terveztem vezérlőt ennek a kistestvérével, és igen a kijövő áramot egy potival lehet szabályozni, akár csak a tartóáramot. Itt is leírtam, rakni kell rá egy potit, le lettem hurrogva általad, hogy ez dip kapcsolós. Persze kiderült, hogy van benne az is, de alapjában egy ellenállás szabályozza, hogy a dip-ektől függően mennyi menjen ki.
Tegyél rá egy potit, vagy cseréld ki az ellenállást, utána nézd meg mi történik, de főleg ne hajtogasd hogy át lettél verve, mert pontosan azt kapod ami a leírásban van.
Tehát ellentétben veled, Én már terveztem, nem pont ezzel, de nagyon hasonlóval meghajtót, a mai napig üzemel.
Egyébként meg 3 hét mire bejön, ha valakinek ennél sürgősebben kell, keressen meg privátban, mert az enyémek már úton vannak, Én ugyanis megbízom ezekben a vezérlőkben, mert ellentétben veled, használom is életszerűen, adtam is el 10 feletti darabot, és soha nem volt olyan visszajelzésem, hogy bármi baja lenne.
Egyébként meg 1000 számra árulják kiforrott termék.
Libussal egyet értek abban, hogy egyedül a feszstab része az amin lehetne javítani, egy nagyobb hűtőborda jó lenne rá, és azt is rögzíteni.
(#) gulasoft válasza Libus hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Én spec 24V-ról hajtom a nema 23-asaimat. Az egyik motorom egy nema23 1.7Nm-es a másik amit 3A-rel hajtok egy epsonból bontott nema23-as ha érdekel valakit a bekötése megosztom, bár a meghajtóból ki lehet találni, Én is abból fejtettem vissza, a Z-n meg egy két amperes ugyan csak bontott motor csücsül 50%-al hajtva, kézmeleg.
De az Én fagépem nagyobb mint A3.
(#) Stewe válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Lehet, hogy mindenkinek igaza van? Én el tudom képzelni, hogy a beépített ellenállással, a DIP sor tudja beállítani a kimenő áramot 1,5-3A között. A kisebb motorok esetében lehet cserélni az ellenállást (vagy potenciométert beültetni) hogy ugyanazzal a vezérlővel mehessen. (Eltolni a beállítási tartományt.) A kisebb áramon valóban tartósabb lehet az elektronika, mert gyanítom eléggé ki van hegyezve a lelkem, és a 3A már határterhelés, amit ha el is kérünk tőle, akkor nem hálálja meg. (A marketingben jól mutatnak a nagy áramok, de csak akkor lesz időtálló a megoldás, ha nem lépjük túl a megengedett értékeket.) Potival lehetséges túlhajtás is, de a tapasztalatok szerint ez biztos meghibásodást jelent. (Talán azért cserélik sokan alapból, mert a vezérlési megoldás jó, csak a kimenet gyenge az ipari jellegű hobbialkalmazáshoz.) A leadott teljesítmény nagyban függ a sebességtől is, ha tehát alumíniumot marunk kis előtolással, az nem bántja a vezérlőt, de egy nagy sebességű plotter esetén akkor is "kimelegszik" a kapcsoló FET, ha nem kell forgácsolóerőt legyőznie, a motor és a szerkezet inerciája miatt.
(#) gulasoft válasza Stewe hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
A meghajtó 3.5A-t tud. A 3A szerintem nincs kihegyezve. A 3A 36V az már necces. Nem ipari elektronika. Egy olcsó és könnyen installálható hobby cnc meghajtó. Lehet hogy pont ezért nincs rajta poti, hogy ne lehessen túlhajtani. Mondjuk olyat lehett volna berakni amivel alul lehet hajtani, de mivel két fajta volt, (van) piacon erre nem gondoltak. A kis áramú motorok kis nyomatékot adnak le, amiket én láttam neten cnc-t azon mind nagyobb motor volt. Egy 1A alatti motornak mekkora nyomatéka lehet?
Az epsonos motornak először én is a legkisebb áramot adtam tartás közben kézzel el tudtam forgatni a tengelyt.
Játszani jó egy ilyen, de cnc-t hajtani? Egy bordás kerekes tálcamozgatómon van ilyen, gondolkodtam, hogy csinálok abból mini cnc-t de utánagondoltam, hogy a marómotort el kell bírni, ráadásul kell a 16-os mikrostepp a bordáskerék miatt, és hamar elvetettem.
Komolytalan.
(#) Stewe válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Nem is a 36V a sok, hanem ami ebből a FETre jut.
P=I2R
A kis feszültségű (kis ellenállású) motorok esetében jut nagy látszólagos ellenállás a FET-re a teljesítmény jelentősebb része rajta alakul hővé. Ekkor valóban lehet segítség a tápfeszültség csökkentése, hadd nyisson ki rendesen szegény jószág.
(#) Libus hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Szerintem nagyban függ a léptető motortól is, hogy melegszik-e vagy sem.
Nekem a golyósorsós alu gépemen az X és Y-t egy-egy 2A/1ohmos motor rángatja, jelentősen túlhajtva sem melegedett egyik sem, megoldás kulcs szerintem a motor ohmikus ellenállása lesz, hiszen ha kicsi a belső ellenállása, akkor kevesebb hő termelődik. (P=I^2xR)

A Z-re kényszerűségből egy 1.1A/5.1V-os motor került, az melegszik 50%-on, 20% pedig elfogadhatóan meleg csak.
Ja és ez egy 6 kivezetéses moci, azaz a négyből csak 2 tekercs dolgozik. Míg a másik kettő 8 kivezetéses, ahol 2-2 tekercs párhuzamosan van kötve.

A gépet 30V-ról járatom, a nyugalmi áramfelvétel 0.98A (3 motor!!) kihajtva pedig max 2A. Ja és a vezérlőben 0.15ohmos a figyelő ellenállás.

Célszerű azt a változatot venni egyébként, ahol foglalatban vannak a DIP tokos IC-k. A piros változat már fejlesztett, pl. stabkockák terén, de mivel nem foglalatban vannak a dolgok, ezért nehezebb az esetleges javítás...
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Hogy mekkora badarságokat beszéltek! gulasofttal az élen
gulasoft: csak magadat járatod le azzal, hogy sületlenségeket beszélsz! Vidéki ember módjára keresed a tv-d távirányítóján a potit, hogy lehalkitsd, miközben plusz és minusz gombok vannak rajta.
Itt senki nem olvassa a fórumot? gulasoft még az adatlapba sem nézett bele egyszer sem! A hasára üt és elektronikai tudás nélkül szónokol, anélkül hogy megnézné, hogy nincs referencia feszültség a vezérlő IC-n! Meglepő, de azért van dip kapcsoló, mert digitális! Nincs hova kötni a potit
Látszik hogy ki ért hozzá, és ki nem. Nálam meghúztad a tudásod szintjét! De úgysem hisz nekem senki.
Stewe: nézz utána a tranzisztor kapcsolóként való alkalmazásának! És gondolj bele, hogy az általad megadott képletben sem szerepel feszültség. Így az IC melegedése nem függ a feszültségtől!
gulasoft: az eredetit akarom arra használni, amire való. Ha végre belenéznél az IC adatlapjába, akkor látnád, hogy a max áram 20%-át lehet a dip kapcsolókkal minimum kiszedni. Ezt céloztam meg. De ezek szerint a vezérlő ellent mond az alkalmazott IC-nek. Hiszen az adatlap és a vezérlő Sense ellenállása szerint 430mA szedhető ki minimálisan, ehhez képest a háromszorosát adja ki minimum...
Nem kell emlegetned azt hogy hamarosan jön, mert nem érdekel senkit. Miután kérésedre eladtam a vezérlődet, és utána emailban hitvallástól függetlenül az Urat káromoltad és engem hülyéztél, én letettem arról, hogy veled bizniszeljek, így megrendeltem a találkozón kért 6db vezérlőt az ebayről. 20% kedvezményt kaptam rá, és 17-én meg is érkeztek. Viszon két megrendelőnek 0.85-ös és 1.2A-es motorja van. Nem akarom cserben hagyni őket, így értük harcoltam eddig. De látom, hogy a fizika és az elektronika törvényei titeket nem érdekelnek. gulasoft nem foglalkozik ilyenekkel, hogy 2.17A-ra van beállítva a vezérlő, míg Libus legalább ennek utánaszámolt!
A Sense ellenállás értékének tudatában kérdezném, hogy akkor most hol is van a 1.5A-3A-es meghirdetett érték, miközben max 2.17A-t tud kiadni a vezérlő?
De téged ez nem érdekel, mert te csak a vásárlóidat húzod le, nem foglalkozol velük. Magyarán ugyanúgy átvered őket, mint az ebayes eladó, azzal a különbséggel, hogy te kézfogással, és szemükbenézéssel teszed ezt.
Elegem lett. Bocsi! Minden jót!
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Mondod mindezt azután, hogy lefikáztad a vezérlőt, amit be is idéztem!
Kétarcú vagy ezt nagyon utálom.

És persze el sem olvastad a hozzászólásokat, amiben az általad belinkelt termék leírásában benne volt hogy 1.5A-3A, és neked áll feljebb hogy nem tudom kívülről az adatlapot. Mit szólsz olvastam régebben, mert akartam ezzel is egy saját vezérlőt építeni, amit Te meg sem kísérelsz.
Mondjuk azzal a tudással ami arra sem elég, hogy az általad belinkelt hirdetésben két helyen is feltüntetett áramhatárokat sem sikerült felfognod, és árverést kiáltozol, nem is csodálom.
Én megmondtam, hogy az 1 amperes motor is melegedett.
Mivel van ugyan ebből a vezérlőből kisebb áramú míg az ic teljesen ugyan az, ezért ésszerű, hogy igen is valamit a kapcsoláson vagy az egyéb elemeken változtattak meg, erre jössz ilyen hülyeséggel, hogy az ic kínai hamisítvány.
Eladtad a vezérlőt úgy hogy, nem olvastad el a hirdetést, azt kaptad amit hirdettek. Miliméterre, és amperra.
És igen, a szemébe néztem, kezet fogtam azokkal akik személyesen eljöttek a vezérlőért, amit működés közben be is tudtam mutatni ellentétben veled aki meg nem nézte az adatlapot, tőlem próbáltál vezérlőt szerezni, hogy kísérletezz, és mikor mondtam, hogy nem kell neked eladnod semmit és nem tudok adni egyet arra, hogy életszerűtlen kísérletekkel halálra nyúzd, az tette be kaput nálad nem más, meg az 5000 forintos cnc vázad amire mikor az alkatrészbeszérzesek után érdeklődtem kilószámra nyomtad a 30.000 meg 15.000Ft-os linkeket egy egy elemre, de ez ,más történet.
Ennek ellenér berendeltél 6 darabot amiből most 2 ember nem tud profitálni, biztos megvan a véleményük.
Nekem az eladott kártyáimról azóta sincs visszajelzésem, hogy baj lenne vele, sőt az egyik ic helyett féláron szereztem annak az illetőnek egy full kártyát aki túlhajtotta és 3 napig forgácsolt vele folyamatosan max árammal és max fesszel, de csak azért mert nem törődöm velük.
Szereztél két elégedteln vevőt 6 eladásból, gratulálok.
Nekem 15ből nem sikerült egyet sem, pedig az elérhetőségem megvan mindegyiknek.
Az Énáltalam vásárolt vezérlők nem 20%-ot állítanak, mert írtam, bár nem olvasol (mert azt minek mikor te vagy ász), hogy 25%-on kézzel átforgattam a motort, 100%-on meg simán tartja. Ez nem 20%!
De tudod mit, nem vitatkozom, várjuk az olcsóbb vezérlőt amit csináltál és majd örülünk neki.
Senki nem kért rá, hogy vegyél ilyen vezérlőt, saját magad döntöttél így és ne gyere a max árammal, mert eddig az 1.5A-t akartad lefaragni nem a 3A-ert elérni, ez megint egy kétszínű hozzászólás volt mert az eredeti problémáról nem nyilatkoztál érdemben, de szerencsére ezt most mindenki megnézheti, eldöntheti kell e neki egy ilyen vezérlő, vagy épít egy sajátot.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Megint hazudozol össze vissza. Sajnálom. Ez vagy. Megismertünk. Nem foglalkozom veled. :no:
Benne van a 25% is mindegyik linkbe, de te ezt megint nem veszed észre. És ezen a mondaton is el fogsz siklani.
Mint ahogy azon is elsiklasz, hogy a 3A sem érhető el vele. Na meg ezen is.
Cső látású vagy. Megérdemled, hogy 2W-os potit rakj a vezérlőbe.
Inkább vagy kiáltnok, mint kereskedő, vagy segítő. Ahelyett, hogy segítettél volna, végig engem támadtál. Te nem vagy kétszínü. Mindenki megrendelheti a vezérlőt ebayről 10500ft-ért. De te nem vagy kétszínü...
Te már rég nem a vezérlőről beszélsz, hiszen évek óta bele sem néztél az adatlapjába. Úgyhogy ezt hagyjuk abba.
Ui: a vevőim meg kapnak nagyobb motort, vagy növelem sense értékét, így még választhatnak is
Ui2: lefikáztam a vezérlőt, mert kevesebbet tud, mint maga az IC, amit használ...
Ui3: nincs több...
(#) zsozso128 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Most már én is hozzászólók:
Olvasgatom, és jókat derülök a vitátokon, mókásak az érvek, de gulasoft kezd tényleg egyre rámenősebb lenni, hogy később is el tudja adni a vezérlőt. Nem foglalkozik se a vásárlóval, se a teljesen valótlan elektronikai tényekkel. Szerintem gulasoft egy fűnyírót is el tudna adni, mint elemes borotva
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Azért azt meséld még el hogy mérted ki a max áramot?
(#) Norberto válasza zsozso128 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Hú, ezt ki-PrintScreen-eltem magamnak, marha jó szöveg.
(#) Sir-Nyeteg válasza (») Nov 23, 2010 /
 
Én dolgoznék, de nem engedik :hide: Így nem lehet a rászorulókat segíteni... Pedig úgy indultam, hogy az amatőröket segítem, de úgy tűnik, egyeseknek ez nem tetszik... Minden, amibe lehet, beleköt, kezdve a fa-váztól az alu gépig, mindenbe...
(#) gulasoft hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Én ki fogom mérni csütörtökön. Várom a leírást hogy Te hogy mérted ki a max áramot amit kiad.
Rakok majd ki képet a vezérlőm beméréséről.
Ha kiad 3 ampert ha nem, mert az korrekt, és nem szócsata.

***
A magánjellegű "pár" szót kivettem !
(#) lui3 hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Fiuk miért veszekedtek amikor lehet verekedni is?Nekem ugy jön le hogy nem messze laktok egymástol,intézzétek el személyesen.
Milyen motort szeretnétek hajtani 0.6 vagy akárhány amperrel? nekem a tartoáramom 0.6 A a motor menet közben 2.2 A vesz fel (nem uj motor,bontott) és még igy is néha gyengusnak találom ha nagyobb sebességet szeretnék.Ez hobbi nem kell veszekedni rajta (hacsak nem ebböl szeretnétek megélni amit kétlek) de az ötleteitek miatt amit néha elöhuztok szeretem olvasni ezt a forumot mind a váz mind az elektronika terén.A vezérlésem én épitettem amit egy társforumon egy forumtárs mutattott meg és mind a motortartással mind a hajtással elégedett vagyok amit házilag ki lehet hozni ezekböl ki is probálom hozni ugyhogy veszekedés helyett irkáljátok tovább a jo ötleteiteket és beszerzési lehetöségeket!
Ez H O B B I ! ! !
Üdv
(#) Szebence válasza lui3 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Hali!

Csinálsz pár képet a vázadról, mechanikáról? Milyen elektronikát használtál? Belinkeled ide? Esetleg ha a képeket nem szívesen tennéd fel ide, email-re elküldenéd? Kíváncsi lennék rá, valamit én is szeretnék alkotni, de ahogy pár oldallal ezelőtt írtam én nem akarok most valami komoylat építeni, mert nem akarok ráköülteni, inkább csak úgy bohóckodnék 3 pár nyomtatóval.
(#) gulasoft válasza lui3 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Én 3A-el hajtom őket, úgy elég erősek. 0.8A-re írtam, hogy az mire való, mert cnc-hez igen kevés lehet, de úgy látszik van akinek annyi is elég.
Képeket tényleg várunk.
(#) lui3 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Mint irtam ez hobbi mindig fejlesztés alatt van a gép és ha nem rettent el titeket mindjárt csinálok pár képet.Van itt minden:flex hajtomüböl csapágyház telefonfártyábol pedig kuplung vagy hardy tárcsa féle valami a lényeg hogy müködik.Monduk most is szét van szedve az elektronika én is a 3 A gyurok most 2.7 A birok kivenni tartoáram 0,4 A-0,9 A.
(#) szabi83 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Megméri a sönt ellenálláson eső feszültséget és számolható, régóta létezik ez a módszer tudom, egy kicsit számolni is kell. Ez van.

Mellékesen, ha nem ismered a vezérlődet, akkor ne is próbáld szinte minden hozzászólásodban emlegetni, hogy így jön, meg úgy jön, meg ennyibe kerül, meg annyiba, hidd el, senkit nem érdekel!

Azt mondtad, hogy amit elpasszoltál vezérlőt, senkinek nem volt gondja! Amit te magad tettél tönkre IC-t (talán kettőt is) sőt még a fórumon is írtad valahol, hogy már cseréltél ilyen vezérlőben IC-t.. Akkor ez, hogy van ? Amit eladtál mind tökéletes, csak más vitte hozzád IC cserére, mindenki oda viszi, vissza ahonnan veszi, ha valami baj van, ez minden hol így működik.. Erre nem kell válaszolni. korábban ezeket leírtad, a tényekkel felesleges vitázni.

Még valami, mindenki ott fog venni ilyen vezérlőt, ahol megfelelő információval ellátják, vagy kellő információval bír a vevő, akkor az ár fog számítani nem az infó.

Múltkor már szóltam, Sir-nyeteg-gel, ha bajod van, privátban rendezd le. Hányszor írjam még le!!
(#) gulasoft válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Megint a felét olvasod el Te is, és utána jössz a hülyeségekkel.
Rövidre zártam a vezérlőt, mert az epson motoron mások a kivezetések, és megspóroltam egy mérést.
Soha többé. 2500Ft volt a chip. Kicseréltem és ment az is.
Ha már idézel idézz pontosan. Én is idéztem volna pár dolgot a magánból a tesztekkel kapcsolatban, de a modi úgy látszik csak azt engedi hogy Sir hazugnak nevezzen, az igazság Őt sem érdekli.

Megméri a söntellenálláson eső feszültséget egy pwm jelnél....... lehet hogy ezért jött ki a 2 amper körüli érték.
Az adatlapon benne van hogy lehet az oszcillátort konfigolni. Azzal szaggatja jelet, hogy ne égjen le a motor.
Ezt szkóppal lehet kimérni, de ez spekuláció, nem sürgetem, majd megírja hogy Ő hogy mérte meg.
Csütörtökön rátesszük egy digitális szkópra, és kimentjük a képeket. Fel fogom rakni.
Gondolom Ő is hasonlóan mérte ki, kíváncsi leszek mi a különbség a kettő között.
(#) lui3 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Probálom feltölteni a képeket de nem megy.
(#) szabi83 válasza lui3 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
A flex csapágyháza, nagyon ott van! Tetszik! Ügyes
(#) peti13 hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Sziasztok! Már egy jó ideje böngészem a fórumot, és a netet, de még nem találtam egy jó kis lpt-s 3 tengelyes vezérlőt ami kifejezetten Mach3-hoz való. Velem van gond? Ha valaki tud egy épkézláb projektet megosztaná, vagy megmutatná hol van megosztva? Nagyon köszönöm előre is! Üdv!
(#) Libus hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Térjünk vissza az eredeti mederbe:
Meg tudnátok irni, hogy milyen motor melegedett nektek, azon kívül, hogy 0.85A-es? Tehát vagy a tekercs ellenállása vagy a motor névleges feszültsége jól jönne még, no meg hány kivezetéses hogyan van bekötve és mit mozgat a motor, 10kg-os Z-t vagy pár kilós X-et. (orsó emelkedés is jó lenne) Hátha rájövünk valamire...

Ja és mi a helyzet a decay kapcsolókkal?
Következő: »»   45 / 374
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem