Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Beszerzési forrást nem találtam én sem.Talán bontott panelt ha tudnál venni, ami nem trafó hibás... Ha mégis helyettesítés mellett döntenél, akkor egy 2X9V/3VA,(galvanikusan elválasztott szekunderekkel,) és egy 12V/2VA-es trafóval megoldható.A 10V-ot (mivel nem "standard" érték)soros ellenállás beiktatásával állítanám elő.Mindkét trafó biztonsági trafó legyen, ha az eredeti is az.
Sziasztok.
Sikerült megjavítanom a termomaxot. Sokat beszéltünk a trafóról. Gyári trafót valóban nem sikerült beszereznem. Viszont sikerült vennem 1 db 2x10V 1.8 VA és 1 db 2x 9V 1.8 VA trafót. Ezek beépítésével most működik a kazán. Fotót is ígértem de sajnos most kábel hiány miatt ez nem megy. Amúgy is ronda egy mekkelés lett belőle. A lényeg-működik. Az egész 2500 Ft-ba került.
Gratulálok, ez a kitartás!
Azért tedd közzé a beszerzési lehetőséget (is).
Kicsit telefonálgattam, végül Békéscsabán a Phoneix elektronikai szakboltban kaptam. Mj. csak személyesen megy a vásárlás nincs web bolt.
Szerencsémre ismerős ott járt és elhozta, így az utazási költséget megúsztam.
Örülök hogy jó lett!
Nem akarok most meg én okoskodni, de azért ellenőrizd a trafókat, nem melegszenek-e mert az eredeti 9V-os szekunderek egyenként tudják az 1,5VA-t, a 10V-os meg a 2VA-t.(igaz azt nem írtad, hogy kötötted a 10V-os tekercseket, remélem párhuzamosan, ha így akkor jó)
Értem a figyelmeztetést.
Valójában a 2x9-essel nem lehet baj mert az inkább túl méretezett ( gyári 1.5 VA hoz képest). Viszont a 10-es amiből csak az egyik szekundert használom már necces lehet mert itt a gyári 2 VA. Az általam beépített viszont szintén 1.8 VA. A 10 v-osoknál a párhuzamos kötés lehetősége még csak eszembe sem jutott. Érthető, 5 napja nem volt fűtésem és hát, eligyekeztem. De ha jobb megoldásnak látod, akkor ezt még megoldhatom.
Nem úgy van az eredetin,hogy 2X9V/2X1,5VA?
Kapcsolási rajzot nehéz lesz beszerezni, sanszos, hogy nem is lehet. Inkább írd le milyen hibajelenséggel állt meg a kazán, abból talán lehet következtetni a vezérlő hibájára.
Sziasztok!
A cég ahol dolgozom van egy CONCORDE 093 típusú napra, órára, hőfokra programozható gázkazánt vezérlő fűtés szabályzó. Fenti típushoz szükségem lenne egy kezelési és használati utasításra - újra programozás miatt. Goooooogle a legjobb barátom sajna nem tudott segíteni, ezért fordulok hozzátok. Előre is köszi minden segítséget.
Many thanks.
Hogy az állam leesett az kevés. Esetleg outlet áron egy mázsa 100 dolláros valakinél???
Sziasztok!
Egy tíz év feletti Junkers ZWR 18-3 KE készülékem van, mely most konzekvensen nem ad szikrát, hallani, hogy megnyitja a gázszelepet, de nem képződik szikra. Szétszedtem a készüléket és főpanel megmozdításakor hallottam egy kis szikrázást. Ezután sikerült - nyitott elektronikát tartalmazó dobozzal - működésre bírni, mármint hogy adott szikrát. A dobozt összeszerelve a hiba újra előjött. Tapasztalt szerelők ne kíméljenek, mit keressek, forrasztási hibát, hibás alkatrészt, más egyebet? Csatoltam egy fotót a nyákokról. A két nyák 9 tüskével csatlakozik egymáshoz. 2. Korábbi problémája a készüléknek, hogy 15-20 perces folyamatos teljes lángos üzem után A4-es hibát adott, majd percekkel később folytatta az űzemet.
Én legelőször megnézném a gyújtás trafó lábait. Utána a nagyobb, vagy melegedő alkatrészek forrasztásait. Aztán megvizsgálnám a csatlakozókat. Legvégül venném szemügyre a vezetékeket mivel az a legkevésbé valószínű hogy szakadtak vagy kidörzsölődtek.
Legelőször az elektródát nézd meg! Nem törött (repedt-e) a porcelán? Gyújtókábel nem húz-e le testre?
Utána a többi javaslat!
Köszönöm Zolika!
Márcsak a cím meg kulcs kellene, esetleg nálad van a pincében? Felesbe szívesen segítek felhordani
Sziasztok!
Egy Quadriga uno 24 mffi kazánhoz kérnék segítséget. A konkrét hiba: beindul a szivattyú és a ventillátor, de utána nem gyújtja be, hanem pár másodperc elteltével világítani kezd a piros "vízcsepp" led és le is áll utána. Ezt menet közben is szokta csinálni, engedem a meleg vizet/megy a fűtés, és egyszer csak piros led és leáll. Viszont! Amit észre vettem: ha nem gyújt be, akkor mielőtt beadja a piros ledet, egy kicsit megütöm oldalról a kazánt, csak úgy érzéssel, szinte biztos hogy begyullad azonnal. Lehet ez valami érintkezési hiba? A csatlakozásokat amiket tudtam átnéztem, de nem javult meg tőle. Mivel a ventillátor és a szivattyú megy, gondolom vagy a gázt nem nyitja meg, vagy megnyitja de nem ad rá szikrát. Most legutóbb amikor próbálgattam és nem indult, egy csavarhúzóval megkoccantottam a gáz reléjét a vezérlőpanelen, és egyből begyújtott. Mondjuk lehet más is megmozdult vele, mondom, éppcsak egy kis ütés a kazánra és már gyújt is. Ha valakinek van bármi ötlete, mit nézzek meg, mit ellenőrizzek, stb, azt megköszönném. Már 3 szerelő volt kinn, mindegyik mást mondott de megcsinálni egyik sem tudta. Negyediket meg már nem akarok hívni... (7 éves a kazán, kb másfél éve szenvedünk ezzel a hibával, hol gyakrabban hol ritkábban jön elő.)
Úgy ahogy írod, kontakt hibás.
Javítása hosszú-tüzetes ellenőrzés után. Valamelyik forrasztás a panelen "hideg"!
Szia!
Én sürgősen szabadulnék az enyémtől. Sok hibája van, és drágán adom!
Lézeres hőmérő is tökéletes.
Adnak hozzá táblázatot, reflexiós szorzókkal. Kb 1-2 fok a pontossága.
Sziasztok!
A termomax felső fokon fárasztja az agyamat. A 10V 1.8 VA trafó 5 napig bírta és szép lassan elhalt. Persze a gyári 2 VA, de ilyen trafót nem sikerült beszereznem. Sebaj, leltem a sok lom közt egy 12V 1.8Va-ost. Beépítem 12 voltal és a kazán működik, de olyan hülye amilyen csak lehet. A váltó motor nem működik, a helyiségtermosztát nem kapcsol stb. Tehát meleg-vizet termel de amikor fűtésre vált nem áll le. Szerkesztek rá egy feszültség osztót, gondoltam most aztán jó lesz. De- 100 ohm és 20 ohm kellene ellenállásból, nekem pedig csak 100-as és 22-es van, eredmény 9.8V gondolom az a 2 tized? ugyan már. Hiba sorba rakva F5 F7 F9 bravó. De meleg-vizet még így is csinál- rejtély. Fogom a 22-est és zárom erre a kazán tökéletesen működik. Na itt a logika részemről meghalt. Ez egy termomax "SAGA" még szerintem lesz folytatás. Ezt az állapotot nem tudom meddig fogadja el.
Szia Andris!
Olvasom, hogy "túlórázol"! Amiért meghalt, valószínű, hogy átvezet-zárlatos. Vidd el a régi trafót egy tekercselőhöz, ugyanilyet gyárt neked s nem kell szívnod! (egy okvetetlenkedő tanácsa)
Szia! István
Ez lenne a jó megoldás, de tél van én meg szerelő, a család meg fázik. Sok gondolat fér ebbe bele, szerintem ezt te is ismered. Annak örülnék, ha valaki itt feldobná, hogy tud ilyen trafót csinálni. Nekem sem anyagom sem időm nincs erre. Üdvözöllek.
Hát igen!
Az a baj, hogy nem egy kommersz alkatrész, ami minden sarki boltban leledzik! De ha a Termomaxnál (is) tudják, miért nem tartanak. A Junker'snél a trafó cserélhető, igaz aranyárban.
Írtam egy E-mailt. A termomaxnak. Nem leszólót, nem bántót. Ismered a stílusom. Leírni csak szépen. Választ sajnos nem kaptam. Jó lett volna akár tájékoztatás - bármi.
Lesz itt még egy pár kőr futva. Majd tájékoztatlak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |