Fórum témák
» Több friss téma |
Sima fázisceruzám illetve egy multiméterem van, semmi több, úgyhogy akkor lehet beruházok egy uniteszter fázisceruzára.
Ha van multimétered, akkor miről beszélünk? Elindulsz a villásdugón, oda az ellenállásmérő egyik vezetéke. Végig a zöldek mentén, amíg el nem érsz a dobozkáig. Ha jók az izzólámpák, akkor mindig találsz valamekkora ellenállást. Ahol megszűnik (végtelen), ott van a gond.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
A mechanika eléggé behatárolja ezt a fajta vizsgálatot. Ugyan tűvel át lehet szúrni a vezeték szigetelését, de azt gondolom ez nem igazán egészséges. A javítást is csak max egy két helyen érdemes csinálni, ha több helyen hibás, lehet már kellően ronda lesz javítás után.
Ha meg roncsolás nélkül kivehetők az égők, akkor valóban a műszer is elég gyors, főleg a felezős módszerrel.
A gombostűnél kevés olcsóbb megoldás létezik. A karácsonyfa világítása meg nem olyan, amit üzem közben tapizni lehet, a tűlevelek megvédenek az áramütéstől - szúrnak.
Te szívesen vonulnál börtönbe az év második felétől ??? Ennél okosabb dolgot már nem is javasolhattál volna ! A gyerekek akiknek a fa készült rendkívűl találékonyak ha a szaloncukor megszerzése a cél , és emellett ki lát egy kilógó gombostűt , ami ráadásul 230v al van turbózva ??? Ugye te nem engednéd a fa környékere a saját gyermekeidet ha az áramütés veszélyének csak a lehetőségét látnád , mert én nem ! És nem is mernék ilyet javasolni sem senkinek !
Mikor írtam olyat, hogy gombostűvel kell a fára rögzíteni a vezetéket?
Idézet: Azt írtad gombostűvel szúrja át a vezetéket...... Egyébként én azért a 2-3000Ft ért nem állnék neki kókányolni a 230v os égősort. inkább vennék újat , ennyit megér a család biztonsága, szerintem . „A gombostűnél kevés olcsóbb megoldás létezik. A karácsonyfa világítása meg nem olyan, amit üzem közben tapizni lehet, a tűlevelek megvédenek az áramütéstől - szúrnak.” A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Nem a vezetéket. A szigetelést. Felnőtt embernek, aki a hálózati feszültséggel üzemelő készüléket javítja, - gondolom - nem kell külön leírni, hogy mérés után el kell távolítani a mérő és segédeszközöket, a szigetelést helyre kell állítani.
A gyerekeim megértették, hogy a karácsonyfa világítását nem szabad bedugni. Ilyen alapon a hálózati karácsonyfa világítást is be kellene tiltani, mert ha eltör egy izzót, azon megjelenik a teljes hálózati feszültség.
Azt nem írtad le hogy csak a mérés idejére. De ha átszúrtad ott illene újraszigetelni , szigszalag vagy zsugorcső segítségével (a rossz izzó cseréje után?) de nagyon ügyesen ezt sem írtad le , ezért volt a "kirohanásom" ..És ezért volt félreérthető amit leírtál...
Mi értelme lenne, egy másik hasonlóan ócska égősort venni? Az sem biztonságosabb, mint a meglévő. Szerintem ha már nem maga gyártotta, inkább javítsa meg, minthogy újat vegyen.
Erre most mit válaszolhatok? Tegye amit jónak lát...
A kolléga már leírta, hogy az égősort megbontotta. Ezek után hol romlik a biztonság?
Igen , én ha lehetséges maximum izzót cserélnék egy izzósorban , semmi mást ! Ha az izzó nem cserélhető egyszerűen és javítás után nem lesz olyan biztonságos mint előtte, inkább vennék másikat. Szaküzletben , nem a piacon......
Ha valóban minden kiégett izzó miatt új izzósort veszel szaküzletben akkor te az ideális fogyasztó vagy. Itt az oldalon nem mindenki van így ezzel.
Idézet: Kb 8 éve volt utoljára izzósor a fenyőfánkon , azóta vettem 2db ledes sort és ők dolgoznak minden évben kemény egy órát a fán ,és igen én vagyok az ideális fogyasztó! Még mindig fenttartom a véleményem hogy 3000Ft ot megér a biztonság „én ha lehetséges maximum izzót cserélnék egy izzósorban , semmi mást” A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Nem gondolnám, hogy amit megjavítok kevésbé biztonságos, mint eredetileg volt.
Tetudod..De ha nekem valami 8 évet lehúz nyugodt szívvel cserélem ,főleg ha párezer Ft
Azt persze távolról elég nehéz eldönteni, valaki mennyire szépen/biztonságosan tudja megjavítani, mennyi időt hajlandó áldozni rá, hol talál hozzá pótégőt mennyiért ...
A tanácsadásnál elég nehéz eldönteni az adott esetben mi a legjobb. Lehet gagyi égősort profin javítani, és lehet jó minőségű sort is hanyagul javítani. Magam részéről én is azt gondolom kellően veszélyesek önmagukban is, nagygenerált nem érdemes rajtuk csinálni.
Amit nem érdemes javítani, azt megvenni is kár volt.
Én is azt mondom, hogy ki kell dobni a kukába azt füzért, amelyik megsérült. Az a néhány ezer forint tényleg megéri a biztonságot nem éri meg javítani a rossz füzéreket.
Most már lehet kapni a boltokban (nem a piacon, kínai boltban, 100 Ft-os boltban) , olyan füzéreket, amelyek tényleg biztonságososak és 230 V -osak. De én azt gondolom, hogy a 24V -ról üzemelő biztonsági trafós kültéri és egyben beltéri füzérek a legbiztonságosabbak, akár izzósat akár LED -esről legyen szó. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
..... hát ezt nem gondoltam még kidobni, pedig most szembesültem a szomorú ténnyel, hogy a tavalyi hideg és hólé több helyen megtépázta a négy füzéremet az akkori javítás ellenére. A közel 200db kék ledet nem dobom csak úgy ki, hogy ne adnék még egy esélyt a feltámasztásra, mert hát olyan szép a színe és kapcsolási sorrendje. Most fog debütálni egy 24V-os tesós kültéri, amire már esik is az eső, tehát vallatva van.
Végül is az alkatrészek megvannak, már csak újra kell csinálni az egészet.Lehet kár benne hibát keresni, gyorsabb újra összerakni, így nem érnek meglepetések.
Idézet: „Köszi a tippet, de nincs valami pénztárcakímélőbb megoldás?” Ugye nem gondoltad komolyan mikor ezt írtad, annak a ceruzának bar mikor hasznát veszed , akkar egy szeget kell beverj a falba kábelgyanús helyen, ha nem akarsz minőségit venni egy kínai boltban sor aráért megveheted.
Tényleg nagyon szép a kék szín .
Épp a napokban bontottam ki 100 db kék LED -et egy 230 V -os füzérből. A füzért 100 Ft -os boltban vettem kíváncsiságból,de elég hamar kiszakadt egy vezetéke a vékony vezeték miatt. (Kézzel is erőlködés nélkül kijött.) Én ilyen füzért bizony nem teszek a karácsonyfára. Egy érdekesen szerelt LED-et is találtam. A zsugorcső nem a fél LED-re és a lábára volt téve, hanem csak magára a LED -re volt ráhúzva, csupaszon voltak a lábai. A piacon sajnos kültérinek is árulják a gagyi 230 V -os füzéreket, bele sem merek gondolni, abba ha valaki kiteszi milyen következménye lehet... A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Nyilván nem azért írtam mert nem akarok venni egy ceruzát, csak megkérdeztem, hogy nincs-e valami más esetleg olcsóbb megoldás, de valószínűleg veszek egy ilyen "szerkezetet", mert hamarabb megtalálom vele a problémát mintha a multiméteres-tűszúrkálós módszert választanám és jóval biztonságosabbnak hangzik.
Ha ki akarod dobni, akkor a posta felé dobd és írd rá a címemet is, majd kifizetem utánvéttel!
Szia VIM!
70 db ilyen mini izzó müködik 230 ról csak simán sorosan kötve?
Sziasztok!
Javításra kaptam egy meleg fehér ledes fényfüzért (20m, kb 200led) az irányító dobozkája nélkül. Az első néhány led-del ellenállások vannak sorba kötve. 230V-ra kötve a füzér bár világít, de szemirritálóan vibrál (50Hz?). Ha jól sejtem, ~230V egyenáram kellene, hogy folyamatosan égjen. Mi a legegyszerűbb, legbiztosabb módja, hogy működésre bírjam? Nem igazán látok DC dugasztápokat 48V felett, gondolom nem véletlen.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |