Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Karácsonyi fényfüzérek
Lapozás: OK   11 / 29
(#) K_Bela válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Sima fázisceruzám illetve egy multiméterem van, semmi több, úgyhogy akkor lehet beruházok egy uniteszter fázisceruzára.
(#) nedudgi válasza K_Bela hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Ha van multimétered, akkor miről beszélünk? Elindulsz a villásdugón, oda az ellenállásmérő egyik vezetéke. Végig a zöldek mentén, amíg el nem érsz a dobozkáig. Ha jók az izzólámpák, akkor mindig találsz valamekkora ellenállást. Ahol megszűnik (végtelen), ott van a gond.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
(#) proba válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

A mechanika eléggé behatárolja ezt a fajta vizsgálatot. Ugyan tűvel át lehet szúrni a vezeték szigetelését, de azt gondolom ez nem igazán egészséges. A javítást is csak max egy két helyen érdemes csinálni, ha több helyen hibás, lehet már kellően ronda lesz javítás után.
Ha meg roncsolás nélkül kivehetők az égők, akkor valóban a műszer is elég gyors, főleg a felezős módszerrel.
(#) nedudgi válasza proba hozzászólására (») Dec 26, 2013 1 /

A gombostűnél kevés olcsóbb megoldás létezik. A karácsonyfa világítása meg nem olyan, amit üzem közben tapizni lehet, a tűlevelek megvédenek az áramütéstől - szúrnak.
(#) kaqkk válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Te szívesen vonulnál börtönbe az év második felétől ??? Ennél okosabb dolgot már nem is javasolhattál volna ! A gyerekek akiknek a fa készült rendkívűl találékonyak ha a szaloncukor megszerzése a cél , és emellett ki lát egy kilógó gombostűt , ami ráadásul 230v al van turbózva ??? Ugye te nem engednéd a fa környékere a saját gyermekeidet ha az áramütés veszélyének csak a lehetőségét látnád , mert én nem ! És nem is mernék ilyet javasolni sem senkinek !
(#) nedudgi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Mikor írtam olyat, hogy gombostűvel kell a fára rögzíteni a vezetéket?

Idézet:
„A gombostűnél kevés olcsóbb megoldás létezik. A karácsonyfa világítása meg nem olyan, amit üzem közben tapizni lehet, a tűlevelek megvédenek az áramütéstől - szúrnak.”
Azt írtad gombostűvel szúrja át a vezetéket...... Egyébként én azért a 2-3000Ft ért nem állnék neki kókányolni a 230v os égősort. inkább vennék újat , ennyit megér a család biztonsága, szerintem .

Nem a vezetéket. A szigetelést. Felnőtt embernek, aki a hálózati feszültséggel üzemelő készüléket javítja, - gondolom - nem kell külön leírni, hogy mérés után el kell távolítani a mérő és segédeszközöket, a szigetelést helyre kell állítani.
A gyerekeim megértették, hogy a karácsonyfa világítását nem szabad bedugni. Ilyen alapon a hálózati karácsonyfa világítást is be kellene tiltani, mert ha eltör egy izzót, azon megjelenik a teljes hálózati feszültség.

Azt nem írtad le hogy csak a mérés idejére. De ha átszúrtad ott illene újraszigetelni , szigszalag vagy zsugorcső segítségével (a rossz izzó cseréje után?) de nagyon ügyesen ezt sem írtad le , ezért volt a "kirohanásom" ..És ezért volt félreérthető amit leírtál...
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Mi értelme lenne, egy másik hasonlóan ócska égősort venni? Az sem biztonságosabb, mint a meglévő. Szerintem ha már nem maga gyártotta, inkább javítsa meg, minthogy újat vegyen.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Erre most mit válaszolhatok? Tegye amit jónak lát...

A kolléga már leírta, hogy az égősort megbontotta. Ezek után hol romlik a biztonság?

Igen , én ha lehetséges maximum izzót cserélnék egy izzósorban , semmi mást ! Ha az izzó nem cserélhető egyszerűen és javítás után nem lesz olyan biztonságos mint előtte, inkább vennék másikat. Szaküzletben , nem a piacon......
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 26, 2013 / 1

Ha valóban minden kiégett izzó miatt új izzósort veszel szaküzletben akkor te az ideális fogyasztó vagy. Itt az oldalon nem mindenki van így ezzel.

Idézet:
„én ha lehetséges maximum izzót cserélnék egy izzósorban , semmi mást”
Kb 8 éve volt utoljára izzósor a fenyőfánkon , azóta vettem 2db ledes sort és ők dolgoznak minden évben kemény egy órát a fán ,és igen én vagyok az ideális fogyasztó! Még mindig fenttartom a véleményem hogy 3000Ft ot megér a biztonság
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Nem gondolnám, hogy amit megjavítok kevésbé biztonságos, mint eredetileg volt.

Tetudod..De ha nekem valami 8 évet lehúz nyugodt szívvel cserélem ,főleg ha párezer Ft
(#) proba válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Azt persze távolról elég nehéz eldönteni, valaki mennyire szépen/biztonságosan tudja megjavítani, mennyi időt hajlandó áldozni rá, hol talál hozzá pótégőt mennyiért ...
A tanácsadásnál elég nehéz eldönteni az adott esetben mi a legjobb. Lehet gagyi égősort profin javítani, és lehet jó minőségű sort is hanyagul javítani. Magam részéről én is azt gondolom kellően veszélyesek önmagukban is, nagygenerált nem érdemes rajtuk csinálni.
(#) zolika60 válasza proba hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Amit nem érdemes javítani, azt megvenni is kár volt.
(#) sany válasza proba hozzászólására (») Dec 26, 2013 / 2

Én is azt mondom, hogy ki kell dobni a kukába azt füzért, amelyik megsérült. Az a néhány ezer forint tényleg megéri a biztonságot nem éri meg javítani a rossz füzéreket.
Most már lehet kapni a boltokban (nem a piacon, kínai boltban, 100 Ft-os boltban) , olyan füzéreket, amelyek tényleg biztonságososak és 230 V -osak. De én azt gondolom, hogy a 24V -ról üzemelő biztonsági trafós kültéri és egyben beltéri füzérek a legbiztonságosabbak, akár izzósat akár LED -esről legyen szó.
(#) VIM válasza sany hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

..... hát ezt nem gondoltam még kidobni, pedig most szembesültem a szomorú ténnyel, hogy a tavalyi hideg és hólé több helyen megtépázta a négy füzéremet az akkori javítás ellenére. A közel 200db kék ledet nem dobom csak úgy ki, hogy ne adnék még egy esélyt a feltámasztásra, mert hát olyan szép a színe és kapcsolási sorrendje. Most fog debütálni egy 24V-os tesós kültéri, amire már esik is az eső, tehát vallatva van.
(#) proba válasza VIM hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Végül is az alkatrészek megvannak, már csak újra kell csinálni az egészet.Lehet kár benne hibát keresni, gyorsabb újra összerakni, így nem érnek meglepetések.
(#) laszlo raduj válasza K_Bela hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Idézet:
„Köszi a tippet, de nincs valami pénztárcakímélőbb megoldás?”

Ugye nem gondoltad komolyan mikor ezt írtad, annak a ceruzának bar mikor hasznát veszed , akkar egy szeget kell beverj a falba kábelgyanús helyen, ha nem akarsz minőségit venni egy kínai boltban sor aráért megveheted.
(#) sany válasza VIM hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Tényleg nagyon szép a kék szín .
Épp a napokban bontottam ki 100 db kék LED -et egy 230 V -os füzérből. A füzért 100 Ft -os boltban vettem kíváncsiságból,de elég hamar kiszakadt egy vezetéke a vékony vezeték miatt. (Kézzel is erőlködés nélkül kijött.) Én ilyen füzért bizony nem teszek a karácsonyfára.
Egy érdekesen szerelt LED-et is találtam. A zsugorcső nem a fél LED-re és a lábára volt téve, hanem csak magára a LED -re volt ráhúzva, csupaszon voltak a lábai.
A piacon sajnos kültérinek is árulják a gagyi 230 V -os füzéreket, bele sem merek gondolni, abba ha valaki kiteszi milyen következménye lehet...
(#) K_Bela válasza laszlo raduj hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Nyilván nem azért írtam mert nem akarok venni egy ceruzát, csak megkérdeztem, hogy nincs-e valami más esetleg olcsóbb megoldás, de valószínűleg veszek egy ilyen "szerkezetet", mert hamarabb megtalálom vele a problémát mintha a multiméteres-tűszúrkálós módszert választanám és jóval biztonságosabbnak hangzik.
(#) VIM válasza sany hozzászólására (») Dec 27, 2013 / 1

Ha ki akarod dobni, akkor a posta felé dobd és írd rá a címemet is, majd kifizetem utánvéttel!
(#) sany válasza VIM hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Majd talán két év múlva.
(#) lacy88 válasza VIM hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Szia VIM!

70 db ilyen mini izzó müködik 230 ról csak simán sorosan kötve?
(#) yuden hozzászólása Nov 10, 2014 /

Sziasztok!

Javításra kaptam egy meleg fehér ledes fényfüzért (20m, kb 200led) az irányító dobozkája nélkül. Az első néhány led-del ellenállások vannak sorba kötve. 230V-ra kötve a füzér bár világít, de szemirritálóan vibrál (50Hz?). Ha jól sejtem, ~230V egyenáram kellene, hogy folyamatosan égjen. Mi a legegyszerűbb, legbiztosabb módja, hogy működésre bírjam? Nem igazán látok DC dugasztápokat 48V felett, gondolom nem véletlen..
(#) zolika60 válasza yuden hozzászólására (») Nov 10, 2014 /

Használj ilyet. Kapcsolás az adatlapján.
Következő: »»   11 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem