Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Az élettartam címenként értelmezendő, tehát amelyik bájtot gyakrabban írod, az előbb megy tönkre. De ezt ne úgy képzeld el, hogy a százezredik írás után valami bekattan, és dobhatod is ki az IC-t. Ez a százezres szám egy ökölszabály, ennyi újraírást gyakorlatilag biztosan elvisel a memória, de jó eséllyel ennek a többszörösét is. Ráadásul az öregedő cella első tünete nem az, hogy "beragad" a bit, hanem hogy nem lesz már képes olyan hosszú ideig megtartani az értékét (mondjuk a frissen garantált 20 év helyett csak 5-ig). De nehezen tudom elképzelni, hogy egy célszerűen használt EEPROM-nál akár csak megközelítse az újraírások száma a százezret.
Próbáltam úgy is, hogy csak a definiálásnál vsn 0x, próbáltam úgy is, hogy a case utáni hex is kapott egy 0x, de mindehogy leáll.
Ésrebetem, hogy több féle képpen lehet definiálni dolgokat. Kicsit ez is zavaró még. Nem csak ösdzeollózni akarom a programokat, érteni is mi miért úgy van. Vannak elég ösdzetett ir programjaim, vagy is igazából egy, ami egy 5.1 rendszer vezérlésének forrádkódjában van. De még azt sem tudom, hogy hogy lehetötsgolni a programot? A void loop után írok minden változó dolgot, vagy lehet több loop is. Akkor látom, hogy ebben a progiban van break. Ez volna a megszakítás? Arduinóforever mondta, hogy a megszakítások száma hardver függő. Egy blőm példa: van egy 100 gombos tasztatúrám, akkor mind a 100 gombhoz nem tudok megszakítást rendelni, vagy ez nem ilyen egyszerű?
Csak ennyit mondok: Bővebben: Link. Kezdd el már holnap!
CodeBlocks nevű programban tudod próbálgatni a C programjaidat Arduino nélkül. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
Ha hexadecimális számot adsz meg, mindig kell a 0x előtag, függetlenül attól, hogy milyen helyen és milyen céllal teszed.
A #define célja, hogy egy kifejezést (jelen esetben egy hexadecimális számot) egy másikkal helyettesíts. Ha a program elején ez szerepel #define code1 0xFFA25D, utána már elegendő a code1 kifejezést használni a program további részében. Egy programban csak egy void loop() lehet, de felesleges is lenne több. A break kilép az aktuális {} blokkból, jelen esetben a switvh-ből, így nem hajtja végre az összes többi case: pontot. A megszakítás teljesen más téma. Ott arról van szó, ha egy adott esemény bekövetkezik, megszakad a program futása, lefut a megszakítási szubrutin, majd folytatódik tovább a program. Nem kell minden gombhoz külön megszakítás, az esetek többségében egyetlen megszakítás is elegendő az összes gomb kezeléséhez. Ekkor megszakítási szubrutin dolga megállapítani, hogy melyik gomb lett lenyomva, és megtenni az ennek megfelelő intézkedést.
Ezt probald ki (csatolva a library is).
Nem probaltam elesbe, de szerintem kell hogy mukodjon. Esetleg ha valaki valami hibat lat benne szoljon. UI: de aztan innen mar a te dolgod. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
Ez " else { }", a 28 es 38 sor, azt hiszem nem is kell, mert kulomben nincs mas lehetoseg mar.
Köszönöm Balázs, igy már érthető számomra is. Habár az a 100.000 (garantált), az nagyon sok.
Egy 0,5 pontos kerdesem lenne, a szervo, peldaul ez, csak PWM kivezetesen mukodik, vagy a masikon is ? A neten tobbnyire PWM kivezetesre lattam rakotve. Koszonom.
Köszönöm! Mindenképpen neki fogok látni!
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy a time library általi óra siet? A "kínaiságtól"? Lehet ezzel valamit kezdeni?
Köszönöm neked is! A hex kódok tuti jók, mert előzőleg olvastam ki, és a ki/be kapcsoló programban is ez van, ahol működik is.
varttina: szintén köszönöm neked is, a kimerítő választ! Kicsit nagyot ugrottam előre, még sokat kell tanulnom! Ha valaki tud jó olvasmányokat magyarul, szivesen fogadnám! Sajnos az email leckék csak csepp a tengerben, épp hogy ízelítőnek elég. De jó dolog, hogy valaki ezt is legalább felvállalta, mert az nélkül még hozzáfogni sem mertem volna. Csak mostmár a lendület meg van, és kellene a további mozgató erő! ![]()
Üdv!
Arduino + ds1307-el készítettem LCD órát. Egy problémám van vele, amikor a másodperc 59-re vált rendesen vált a perc mutató is, de a másodperc így számol tovább: 09,19,29,39,49,59,69,79,89,99,10,11... innentől rendesen. Ezt a hibát hogyan lehetne kiküszöbölni?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
Amikor az ertek 10 alatti, akkor eleje be kell iktatni egy nullat, amikor viszont elerte mar a 10-et, akkor mar nincs szukseged erre a nullara es akkor lessz ..., 59, 00, 01, ...09, 10 ....
Egyszeru, mindig megvizsgalod hogy az adott kiirando ertek kissebb mint 10 vagy sem es ennek megfeleloen irod a 0 szamjegyet a kettospont utan es az ertek ele, vagy sem. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
Rendben, megpróbálom.
Egyébként nem írja ki a 60-at, lehet rosszul fogalmaztam.
Sziasztok,
Itt találtam egy érdekes alkalmazást androidos telefonra. Sikerült kiolvasni néhány karaktert amit az arduinonak küld és összehozni egy egyszerü sketcht. Sajnos csak az alap BE/KI kapcsolás műkődik. Az időzítés meg a fényerőszabályozás már nem. Az időzítést gondolom a telefon végzi és csak egyszerűen küld egy ki/be kapcsoló karaktert, a fényerőszabályozás meg egy 0-255 közti karaterláncot küldhet, de ezeket már nem tudom kiolvasni. Tipp, ötlet hogyan lehetne összehozni egy sketcht ami teljesen ki tudja használni az applikációt ?
Na arra már rájöttem, hogy nem siet, hanem az rtc siet, viszont az arduinó órája meg késik. Mit lehet ezzel kezdeni? Előre is köszi!
Eddig is túl vállaltam magam, és sokszor helyettem dolgoztatok amit köszönök is, de most a szükség úgy hozta, hogy ismét ezt kell kérnem!
![]() Úgy fest bekrepált a nyomtatóm usb portja, de láttam van usb<-ltp kábel. Kissé gyanús volt, hogy csak simán össze lenne drótozva, és be is igazolódott. Egy atmega 8-cal működő kapcsolást találtam is. Kérdésem, hogy ezt át lehet ültetni arduinóra? Vettem nem rég egy minit, ez klasszul bele is férne az ltp csatlakozóba.
Én ezt rendelném a helyedbe: Bővebben: Link
Kapásból 2 ok miatt. Az első, ez nem a kínai usb illesztővel szerelt (CH) a másik meg, ha ellövöd benne az unot, tudsz avr-t cserélni. Progival működnek.
Én az elsőből már rendeltem 5 db-ot, azok mind hibátlanok azóta.
Én is ilyent meg a nano-t használom. Pikk-pakk cserélhető, de eddig nem volt gond egyikkel sem (kop-kop)
![]()
Sziasztok!
Az alábbi kódban mit módosítsak, hogy ne "0" legyen az eltárolt első mérés?
Gabó: itt erre a CH340G chipre gondolsz,hogy drivert nem ismeri fel azonnal,es manualissan kell majd beallitani? - ha ezt sikerul feltelepiteni akkor viszont mar ugyan az lenne mint amit te ajanlottal - (2-3€ sporolnak vele
![]()
Hogy hogy ne 0 legyen? A 0 az nem mérés, hanem egy kezdőérték, ahhoz a 36. sorban a 0-t írd át.
Átírtam, de így kevesebb az átlag a valósnál. "Lehúzza"a módosítás...
Viszont ha a 35. sor nulláját írom át, akkor működik ![]() Még egy olyan kérdésem lenne, hogy azt hogyan lehet megvalósítani, ha pl.: egy
átvált 0-ról 1-re, akkor azt milyen operatorral lehet követni? A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
Ezt nem értem, mit akarsz követni? a gazkazán állapot változót? vagy a kimenet állípotát?
Sziasztok,
Van arra lehetőség, hogy miután egy androidos telefon kapcsolódik bluetoothon keresztül egy arduinoval, és a távolság miatt megszakad a kapcsolat, mikor megint visszakerül az arduinó hatósugarába a kapcsolat automatikusan létrejöjjön? Például a hozzászólásban említett applikáció. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2015
Az állapot változását szeretném követni.
„Az állapot változását szeretném követni.” - vizualisan ?, ra kotsz egy LED-et, szoftveresen ?, szerintem mar megoldottad ezzel „gazkaz_allapot=1;”.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |