Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv!
Nekem tetszik nagyon, szépen meg van csinálva!
Áh, egy 15 éves őskövület telefon csak nem melegszik fel annyira!
Ha bekötöd, még világít is!
Sziasztok, Vettem én is egyet, Viszont láttam valahol előrébb, hogy valaki nyomtatott hozzá dobozt 3D. Tudna valaki esetleg ebben segíteni?
Üdv.
Már régóta vártam erre a projectre, de volt elég sok ráfordítható szabadidőm, és kész lettem vele. Gyakorlatilag az Attila86 "féle" spektrum analizátor 2 sávszűrő panel "SMDsített'' változatáról van szó. Elsőre sikerült a nyák, persze van 1-2 hiba, de apró javításokkal orvosoltam őket, a nyákot én készítettem Eagle-ban. Úgy működik, ahogy kell, be is van hangolva a cikkben szereplő "beállító" mp3 segítségével. Egy fényorgonát szeretnék(3 színűt), de így lehet választani, hogy a 3 szín melyik-melyik frekvenciára villanjon. A KÉK LED-eket(az SMD tranzisztorok alatt.) a beállítás miatt, és a kijelzés miatt terveztem oda. Később felteszem a sima brd fájlt, csak javítok, finomítok még rajta.(Az 5V-os smd stab.kocka elé egyébként szűrést se terveztem, így egy zselés akksiról üzemel, hogy még véletlenül se tegye tönkre a hálózati zavar..) A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
Sziasztok!
Tervbe vettem egy keverő építését. Jelenleg itt tartok! Még szépítgetni fogok rajta, amik vannak rések az egész dobozon (a tolópoti konzol és doboz teteje között, a doboz eleje és a sima potik konzolja közt, illetve amin a kapcsoló van) A dobozt öntapadós tapétával fogom bevonni, így eltakarom a réseket. Kérdésem az, hogy mi az amin még javítgassak?A lógó vezetékeket majd a tolópotikhoz fogom forrasztani, illetve lesz még beépítve egy visszhangosító áramkör illetve ledek kivezérlésjelzés végett!
Csak összejött a dolog!
Bővebben: Link
16F628A! Futófény is több effektel 220-as izzők is mehetnek a kimenetre. Itt a link:
Bővebben: Link
Hmm...Futófényt még csak ledekkel láttam220as izzókkal még nem
Első 220V-os futófényt osztálytársammal hoztuk össze még az ipari suliban.
Ablaktörlő motor, nyáklap nyolc cikkelyre karcolva. Minden cikkelyre egy izzó foglalat vezetéke forrasztva. A motor tengelye leszigetelve és a nulla rávezetve izzókon a fázis. Persze a helyes polaritásra vigyázni kellett. Később persze fejlesztést kapott 4017-es ic, meg jó kis relékkel.
Öööö...Milyen polaritásra kellett vigyázni?
Szerintem a fázisra, meg a nullára. Nem épp veszélytelen dolog...
Egy leválasztó trafó, mindent megold!
Amíg meg nem fogja mindkét végét!
Szia!
Szerintem itt senki nem nyomtatott hozzá dobozt, csak mikor feltettem az én ragasztott dobozomat, felmerült, hogy lehetne nyomtani hozzá (megjegyzem biztos szebb lenne, mint a ragasztott). Üdv: Zsolt
Műhelyembe elkészült a kapcsolótábla mivel a pult mögötti falon lévő tíz dugaszoló aljzatot tudom külön kapcsolni. Nem kell ki be dugdosni így semmit,nem mennek feleslegesen a standby eszközök (főleg hidegben pára miatt nem jó ha minden indul egyből még nincs megfelelően meleg). A főkapcsoló egy öntartásos mágneskapcsoló mely bénítható egy kulcsal (kisfiam miatt,meg volt ilyen kapcsolóm a fiókban) Minden kapcsoló felett biztosíték is van melyeket a kapcsolóban lévő glimm kontrollál (ha nem világít bekapcsoláskor a biztosíték szakadt) A két kékben led lett belerakva mert azok gyárilag inkább sárgán világítottak .A nyákkal befedett részében majd szeretnék egy feszültség,áramerősség.teljesítmény mérő műszert beépíteni mivel egyik dugaljon tudnám mérni a rákapcsolt készülék paramétereit..
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015
Hasznos tud lenni, ha nem kell ki-be dugdosni tíz kábelt . Én is gondolkodtam ilyesmin, csak nem találtam kellő terhelhetőségű kapcsolókat mini méretben anno. Mindig bajban vagyok, hogy a működőképességet pirossal vagy zölddel kellene visszajelezni.A kismegszakítókon ha van rajt színjezés, a zöld a ki, piros a be, sok helyen ha valami áll az a piros, ha fut az a zöld...............
Szia, Nagyon jól néznek ki! Egyébként 2 tranyó + 2 ellenállás, és bármilyen értékű áramgenerátort tudsz csinálni, ledek számára.
Ezek a kapcsolók csak 6 Ampert bírnak (6A lomha van a biztikben) de ez elég bőven ott a műszerészasztalnál. Vannak 20A dugaljak is a műhely lakatolós részében és bent is egy ha kell.
Jó. Akkor innentől tudni fogom, hogy a fázis és a nulla az polaritás. Mindig van új a nap alatt!
Nagyon elmés és hasznos kapcsolótáblát készítettél,kicsit irigylem is.Remélem az egyes dugaszoló ajzatok kapcsolói kétsarkúak vagy legalább a fázist szakítják meg.Nekem volt kellemetlen élményem egy olyan hosszabbítóval ahol az egyes dugaszoló ajzatokat le lehet kapcsolni külön-külön,nem vettem figyelembe,hogy csak egysarkú kapcsolókat raktak be.
Ami nekem(is) hiányzik, az az izzóval sorbakötött aljzat. Legjobb ha mindkét sarkán van...
Ezek egysarkú kapcsolók de ez fixen be van kötve a fázisba nem egy hosszabbító mit be lehet fordítva is dugni. Amúgy a javítást mi feszültség alatt történik csak védőtrafóval végzem,ennek csupán szakaszolási szerepe van a műszerek,pákák,monitorok és egyéb készülékek miatt,hogy e menjenek ha nem kell..
Jó ötlet Használni szoktam egy 500W hallogént indítomotorok és egyéb készülékek "szigetelésvizsgálatára". Itt a műszerészasztalon a 100W-os próbalámpámat szoktam használni ilyesmire de azt védőtrafón keresztül ami a tábla után van (kb 1-1,5 KW-al bíró 20kg trafó)
Sziasztok!
Ma beültettem proli007 fórumtárs által közölt akkutöltőt 90%-ban. A sorkapcsok még hátra vannak, megrendeltem de még nem érkezett meg. A nyákterv proli007 munkája, a nyák Attila86 által tervezett nyáklaminálóval készült. A forrmaszkról most lemondtam mivel forrasztáskor a forrszemek környékén mindig beráncosodik. Lehet, hogy nem jó minőségűt kaptam. A fényképek telóval készültek sajnos nincs digitális fényképezőm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |