Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
mivel nem házilag készült meg nem egy helyről le vannak vakarva az értékek, maximum a lézermeghajtót, de azt megtalálod a lézeres témákban.
Ügyes barkácsolás!
Egy buliban senki sem nézi a dobozát. Megy nem is látni a sötétben. Alakzatot zenére vált, vagy időre? Tegyél fel egy képet a vetített alakzatról is. Csak hogy "kerek legyen a világ" szerk: látom, nem ütemre megy pedig az olyan cool
DjGeorge: grat, nekem már 2 ilyenem van, az eggyiket PC vel is lehet vezérelni (csak kinyiffant a lézer megint )
Viszont búcsús lézerből soha, ismétlem soha nem szabad csinálni lasershowt hosszútávra, mert megeszi az ember idegzetét
Elgondolkoztam hogy kéne csinálni a vezérlést, mivel a PIC-hez sík h*lye vagyok, igy marad a PC igen csak nincs mindenhol PC aztán kezembe akadt egy RT ujság abban irnak a chipcorder IC-ről nah most azon gondolkoztam hogy felteszek rá egy basszustesztet és az diktálná a frekit, Nah de nem részletezem mert ez a téma nem erről szól
Nah időközben készült egy pár kép füstben, nem a kivetített alakról, mert az szerintem nem érdekes.
Sziasztok!
Én ma építettem de javítás céljából... Az "áldozat" egy SAMSUNG Vitality Mikró (1997. 09. 05.-én gyártották) Neki az volt a problémája hogy a "fóliagombjai" meg voltak halva.... 3 Sor nem működött.. aztán még 3X is kihúzás és visszadugás után már egy sem ment.. No itt gyorsan cselekedni keltet (ugyebár közeledik a karácsony és ha nincs mikró anyám nem főz, sut és nézhetem a szomszédot hogy kajál ) Így következett 3.5 óra NYÁK tervezés :yes: Eddig ez volt a leghosszabb tervezésem.. Nyomógombokkal van megoldva ami videóból termeltem ki... Amíg én terveztem addig apám megcsinálta a távtartót a gombok köré (egy 3mm es műanyag lap amin ki van furkálva a helye a gomboknak és erre megy rá a gyári fólia). A nyák tervezés közepén ebédet fújtam de jött a kérdés.. a csirkecombot hogyan melegítsem? Lekövettem a be és kikapcsoló gombot majd 4 szál drót és egy dugaszolós próbapanel benne a 2 nyomógombbal.. Így a kaja is összejött.. Miután kész eltt a nyák azután következett a vasalás kb 6 percig (egyetlen hibája sem lett ) majd maratás (Hidrogénperoxiddal). Majd alakformálás és fúrás utána jött az izgalm,as rész.. Elnéztem-e vmit vagy nem? Jó lett Ennyi a történet... üdv!
Aztán kész lettem még a vezeték nélküli gyertyámmal is..
üdv!
Ügyes munka!
Melyik?
Amúgy köszi... Hát nem unatkoztam az tény..
Sziasztok, építettem egy Li-ion töltőt, mert már elég nagy szükségem volt rá a fényképezőmhöz, de sajnos úgy tűnik elkéstem vele, mert bár szuperül tölti az akkut, de az sajnos hamar lemerül, azért lefotóztam vele a kütyüt. Nem nagy szám de működik.
Mindkettő jó lett, de a mikrojavításra gondoltam, az tetszett, aki éhes, az szorgos is
Most gondolj bele milyen jó lenne nézni holnap az üres edényegek, tálcákat...
Na jó nem OFF olok tovább... üdv!
Szia!
Gratulálok a mikrójavításhoz! Olvastad az ehhez kapcsolódó cikkem, vagy spontán jött az ötlet?
Köszönöm!
Igen olvastuk apámmal, Én csináltam a nyákos részét ő pedig a távtartót míg én terveztem.. Jó hogy megírtad ezt a cikket! Esetleg érdekel valakit hogyan lett összeszerelve a mikró? üdv!
Tudod mit kérj karácsonyra?
Egy alkatrészláb hajtogatót. kb 250Ft.
Meg volt rendesen hajtogatva, csak a diódát és az ellenállást ki kellett szednem, ettől elgörbült. A többi az megvan hajtva.
Idézet: „Esetleg érdekel valakit hogyan lett összeszerelve a mikró?” Még jó hogy! Kicsit hiányoltam is.
Nos itt van az ígért dolog...
Az eredeti mérettől kb 6mm-el magasabb nem akartuk nagyon bonyolítani ezért fehér sziloplasztal körbenyomtuk el lett húzva és kész... üdv!
Egy fóliát ragassz rá! Fontos!
A papírból egy-két héten belül semmi nem lesz! Ezt garantálom.
Miféle papírból?
Ez a saját gyári fóliája! Ez volt rajta már 11 éve... üdv!
Jaahh!
Csak olyan papír kinézetűen volt gyűrött az oldalnézetnél és igen mattnak nézett ki a fotókon a felülete.
Most hogy a fotót jobban megnézem, Tényleg papírnak néz ki..
Azért van ott egy gyűrődés mert mikor fel lett húzva a "fóliagombokról" akkor ott nyúlt egy picikét... üdv!
Köszi..
Hát jobb mint újat venni.. Apám szerint a mostani mikrókat csak "összegorják" ez meg még rendesen össze van rakva..
Ezt csak megerősíteni tudom. Főleg ezeket a 10-15E alattiakat. Max fél évet bírnak ki... De esetek többségében hónapokra rúg az élettartama. Egy régi full digitális Samsung mikrónk kihúzta majdnem 10 évig. Azóta befürödtünk már kettővel ilyen 7-8 forintossal. Most egy megint 25E-et karcoló samsung van, legalább másfél éve, és sabil, jó, működik.
A nagy gyártók azért még megkövetelik a minőséget, és nem lyukad ki az oldala egy hónap múlva.
Igen én is hasonló véleményen vagyok...
Ez már 11 éves.. ha még kibír ennyit már jó.. Anno ez még 45.000 HUF körül volt...
Nekünk is a képen látható típus asszem legnagyobb testvére van és egyszer volt gari időn belül szervízben, mert az LCD kijelzőjén egyik állásban az egyik szám egyik karaktere nem látszódott csak gyengén, és ha 200-220 fokra melegítettünk belül valamit, akkora meleg hatására megjavult a kontraszt.
Azon kívül minden jó a mai napig rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |