Fórum témák
» Több friss téma |
http://www.josepino.com/pic_projects/index?tachometer2.jpc
Ezt a kapcsolást valaki nem akarja úgy átírni, hogy ne kelljen tízzel szorozni, hanem pontosan jelezze a fordulatot 0-9999-ig?
Én csak HEXA filet találtam ott, abból meg elég nehéz lesz kibogarászni hogy hol oszt Visszakell asm-be csinálni ott meg vacak lesz az egész... esetleh ha írsz a honlap tulajdonosának bizti elküldi a progit, vagy egy módosított hex filet. Szerintem azért így csinálta mert az alsó számjegy nagyon sokat változik és csak egy 8-ast lácc....
Hali!
Vszinüleg nem erre gondoltál, de tegyél a végére fixen bekötve egy kijelzőt ami nullát mutat! VIC
Azt nem tudjatok hogy lehet hex-et asm-be átkonvertálni vagy lehet egyáltalán??
A csákó nem akarja lküldeni.
Lehet azzal nem is volt gondom, csak elég vacak a visszaalakítás.... mert ugye sorszámozza a változókat meg a cimkéket... pl. az ICPROG nevü progi megcsinálja.
Hát nem tudom nem valami értelmesdolog jött ki: A szokásos kezdés
list P=16f84 (16f628 hasznal) F=inhx8m include "p16fxx.inc" org 0x0000 org 0x2100 data 0xFF vagy százszor end
Nekem ennél azért értelmesebbet hozott ki...
Az hogy mit használ nincs benne a hex-be
Na az jó, eludnád küldeni vagy esetleg áttudnád úgy írni a progit hogy ne keljen megszorozni 10 -zel hanme pontosan jelezze a fordulatot??
Ime az én eredményem (csatolva), de ez még nincs átírva...csak az eredeti disassembled változata...
Szerintem csak a számláló előosztóját kell megbuzerálni jobban átnézve...mindjárt kibogarászom!
Hát ne haragudj, most nem van rá időm, de elviszem magammal és megcsinálom valamikorra a héten...
Köszi
Akkor máris kezdem panelt megcsinálni
figy, ráfeküdtem a dologra... de iszonyat dzsúsz... nem tom mi lesz belőle...
Te figy, ez tényleg nagyon vacak... szal arra gondoltam, inkább újra kéne írni... mit gondolsz ?
hali mspike Csak egy gond van vele, hogy én nem igazán tudok pic nyelven programozni max pascalban kezdőszinten
Hali
Nem akarlak sürgetni de hogy állsz vele????
Lenne egy nagyon hülye kérdésem 4MHz PIC-el menni fog ????
hali mspike
szerinted a pontoknak van szerepe, ha csak 4 MHZ PIC et használok (22 pF kondival) az baj tönkre fog menni a PIC ???? vagy csak a méréshatár lesz kevesebb???
milyen pontok ? Csak annyi a szerepe, hogy meghatározza a maximális és a minimális fordulatot amit még tud mérni. De elég kell legyen !
ja bocs elírtam
a pontok szerepe az külön kérdés, 4MHZ PICET használok 4 MHZ kvarcal akkor mi fog történni ha úgyis csak 0-6000 ezerig kell mérnie, tönkre megy ???
Neeem, semmi kép nem megy tönkre, maximum, olyan nagy lesz a bejövő jel frekije, hogy nem tudja mérni (kiszámolom majd mennyi lesz a max fordulat...) és fals értéket dob ki, remélem nem csináltál még panelt.. mert lehet változtatok rajta... persze ha már igen akkor nem .)
Van már egy, de ez túl nagy lett mert 7 szegmenses kijelzőt használt 4db, de most találtam egy multiplexelt 7szegmenses kijelzőt egy micróban és azt fogom használni, most felejztem be panelt, 5,5 * 3,5 cm lett, de akkor még nem csinálom meg (a régi 8* 4,5 cm)
Kiszámoltad hogy 4MHz PIccel meddig fog számolni ??? (az új progi hogy áll)??
Hello!
Kipróbáltam autóban Vicsys fordulatszámmérőjét, de az volt a gond, hogy a szikra átcsapott a testre, és az autó el sem indult, csak ha lekötöttem a kábelt a trafóról! Hogyan tudom megcsinálni, hogy ne csapjon át a szikra és ne testelődjön le, és működjön rendesen a fordulatszámmérő?
Szikra???? Ugye nem a nagyfesz kábelra raktad? Ezt a megszakítóra kell kötni.
Igen, szikre, azt mondtátok, hogy a gyújtótrafóra kell kötni, és azon nagyfesz van!
Egy hagyományos gytrafónak 3 kivezetése van:
-amit a megszakító testre zárogat -ami a +12V-os kapja (gyújtáskor) -nagyfesz kimenet. Ebből neked az elsőre kell rákötni, tehát nem a nagyfeszre! (kész csoda ha a PIC ezt túlélte...) :eek2:
Szóval akkor a testre menő kábelre kell kötni az érzékelőt! Szerencsére nem lett semmi baja az áramkörnek, azon is meglepődtem, hogy egyszer véletlenül fordítva dugtam be a PIC-et, és attól sem lett semmi baja! Jól bírja a strapát!
Hali
Szerintem nem néztél szét rendesen. Ott van az is ami neked kell. http://www.josepino.com/pic_projects/index.pl?tachometer2.jpc üdv.: Termi |
Bejelentkezés
Hirdetés |