Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a véleményed de ha nem haragszol itt nem írok összeget. A traktor meghajtásút még nem láttam de nem lehet nagy különbség köztük,vagy a hidraulikát csapolja meg vagy a kihajtást (csigáshoz).Azonban nem biztos, hogy gazdaságos az üzem. Másrészt a prés nagyon pontos beállítást igényel amit traktorral nagyon nehéz megtenni. Nem véletlen az elektromos gépek terjedtek el.
Ennek ellenére sok sikert hozzá. Üdv!
Sziasztok.most találtam az oldalt ,ugy látom itt épülnek olyan dolgok amik érdekelnének .szeretnék egy apritékos kazánt épiteni ,az apritom már majdnem kész most a meghajtással küzdöm..de egyébként szuper( szerintem)tudnátok esetleg ötleteket adni ?apritékoló és kazán témát is megköszönném.üdv mindenkinek
Sziasztok!
Nincs valakinek komplett rajza csigás brikettállóról? kb 50mm vagy feletti brikettet készítőről. Az árról meg tudunk egyezni. Előre is köszi
Én nem, de a kugli igen:Bővebben: Link
Szia peti60!
Készen van a géped? Hogy szuperál? Mennyiből hoztad össze? Tudnál feltenni képeket? Engem érdekelne. Köszi.
Szia phantomka!
Készen van a tömörítő géped? Engem nagyon érdekelne. Köszi.
Sziasztok! Segitségeteket kérem,kinek van működő Kinai pelletáló gépe?
Pelletálni szeretnék fürészport,és ehhez kellene 200mm es matrica +koller kerék tengellyel, a gép motorja 7.5kw-os. Minden segitségért hálás lennék /nem ingyen kérem/ tel 06-70-315-91-22 köszönettel S.JANOS
Ha jól gondolom, akkor dugattyús ? Engem inkább csigás érdekelne. Ugyanis van egy kétfejes növényolaj présem és azt szeretném átalakítani szalma brikettáláshoz. Valakinek van-e ilyen tapasztalata?
igen dugatyús nekem ez a gép megy már 3 éve és tökéletesen müködik! itt egy video http://www.youtube.com/watch?v=6faXgz38vBU&feature=related az enyém pont ilyen és majd én is teszek fel képeket ezeket lehet brikettáló gépnek hivni
Köszönöm a gyors választ, de engem továbbra is a csigás érdekel.
Sziasztok
új vagyok itt és lenne egy két kérdésem 1 Mtz nagy szivattyú 59 l/min 160 bár ezt szeretném meghajtani egy 4 kw 2800 1/min motorra. ruf féle gépet építek a munkahenger 145 mm átmérőjű és 750 mm hasznos mozgás a kérdés nem e lesz lassú a gép
A tömörítés leglényegesebb fázisa a gyorsaság.
Rövid pályán villámgyors mozgás sokszor egymás után. Ez a titka a préselésnek. A 25mm falú köpenycső a gyors löketek következtében nagyobb hőt vesz fel és ez a hő préselés közben szárít. A gyors löketnél még 15-17 % víztartalommal is lehet brikettet gyártani. Ezek a mi tapasztalataink. Máskülönben az aprítékégetővel sokkal tökéletesebb és problémamentes a fűtés. Már 3 éve működik. Minden ömlesztett anyagot kipróbáltunk vele. Legjobban kukorica törtszemmel érdemes vele tüzelni. Azzal érhető el a legnagyobb hatásfok.
szóval akkor most a hidraulika lassú lesz
ha van egy 59 l/min rendszer akkor a munkahengerbe kell egy ütem alatt kitolásnál 12 liter 60/59 1.01/sec 12másotperc alatt végbemegy a folyamat? vagyis percenként 5 db ami óránként 300db
Üdv mindenkinek.
Én új vagyok még ebben a témában,de szeretnék egy cső prést csinálni otthon.Egy 70-80mm-es csőre gondoltam amibe forgácsot szeretnék tölteni és egy emelő segítségével szeretném összepréselni benne az anyagot.Az emelő akár 5 tonnát is simán felemelt.Gondolom ekkora erővel össze lehet préselni a forgácsot. Kérdésem az lenne,hogy egyben maradna e a brikett mikor kiszedem a csőből vagy szétesne?Minden képen hő kéne hozzá,hogy egyben maradjon? Válaszotokat előre is köszönöm.
Hellóevribadi!
Falevelet érdemes brikettálni? És ha igen, vajon hogyan? Köszönöm ha válaszoltok! Üdv:Mikkencs
A fa levél engem is érdekelne! Próbálta már valaki össze préselni?És jól ég?
Ha bárki tudja hogyan kell a zbj II es brikettáló gépet átalakítani hogy tökéletesen működjön annak várom a válaszát.
Sziasztok! Bővebben: Link Én valami hasonlót fogok készíteni , csak tovább fejlesztem. Nem igen megy a hegesztés , úgy hogy nem nagyon haladok most vele. 2t-ás emelőm van. 70mm-es vascsőbe lesz préselve a papír, kihúzható lesz az alja, és fölül toldható a rúd így kifogja tolni az anyagot, és nem kell szétszedni.
Mennyit számít ha a papír közepébe van lyuk? Ha nem muszáj akkor nem építem bele a belső csövet.
Szerintem nem fontos benne a lyuk.Én csináltam papír brikettet hasonló módon lyuk nélkül és kitűnően égett.Szerintem a lyuk benne csak felgyorsítja az égést.
Kicsit macerásnak tűnik az eljárás. Az a négy kicsike brikett nem fűt addig mint amennyi idő az elkészítéséhez kell.
Nembaj azért megcsinálom aztán kiderül hogy ég , tapasztalatnak , tanulni mindenképpen jó. Én egybe szeretnék kinyomni kb. 15 cm hosszút és 6,5 cm széleset. Ha kész lesz csinálok képeket
Jól ég, vagyis inkább parázslik, mint a faszén
Viszont rengeteg hamu lesz, de kit érdekel, ha ingyé van Sok türelem kell, mire egy télre való összejön A végén már "sablonba" (zöldséges rekeszbe) öntöttem, mert sokkal gyorsabban haladtam, több volt belőle Hátránya ennek a megoldásnak, hogy nyáron is kellett 2 hét, mire kiszáradt, a préselt pár nap alatt csont száraz lett
Azt megtudnád kb mondani hogy hány cm volt a csőbe töltött papír (kézzel kicsit benyomkodva), és mekkora lett préselés után?
Szerintem egy ilyen megoldás sokkal jobb briketteket gyárt. A tégla forma az eltárolást is jobban segíti mint a henger. Nekem ez vált be és remekül fűt lyuk nélkül is. Ráadásul ismerősöm gyártja!Bővebben: Link
Szia! Először ilyet kezdtem el építeni de félbe hagytam, félek hogy szétesik mert gyenge lett, meg a 7cmes csőbe jobban összepréselődne mint a 20x8cmes téglába. Aztán lehet hogy rosszul gondolom.
5 mm-es anyagból jól megheggesztve, és amint látod a teteje is merevített. Nekem az 5 tonnás emelő nem tud benne kárt tenni.Ha csőben tömöríted akkor a tolólap és a támfal között nagyobb a távolság, így a közepe nedvesebb marad, ezért raknak bele lyukat, míg téglatestnél a nyomólap és támfal távolsága kisebb így a közepét is sokkal szárazabbra lehet préselni ezért nem kell bele lyuk. Nekem ez a személyes tapasztalatom.
5mmesből nem sok van itthon , 1,5-ösből van csinálva ezért is félek hogy széthullik nemsoká befejezem nyomok egyet rajta aztán kiderül mennyire bírja. bár ez nem 5 tonnás emelő.
Kipróbáltam. Háát nem az igazi, nagyon puha papír jött ki belőle, lehet hogy nagy a 20x8 cm a 2 tonnás emelőnek. A kinyomólap elhajlott (7mm), az oldala kicsit kinyomódott. Lehet hogy mégis csak a csövessel kéne próbálkoznom, vagy kisebb kockát csinálni
Én egy 80-as vastagfalú műanyag csővel próbáltam először ami simán kibírta.De most készülök egy vas csövet csinálni ami szintén 80-as lesz.30 centi hosszút csinálok,amiben kb 15 centisre tömörödik a papír.Nem akarok rövidebbet csinálni mert szerintem az hamarabb leég.
Arra gondoltam még,hogy fűrészport keverek a papírba.Hátha növeli az égést. |
Bejelentkezés
Hirdetés |