Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Vízzel működő számológép - Mosógép-távfelügyelő
Vízzel működő számológép - Mosógép-távfelügyelő
Beküldte: Topi, idő: Feb 22, 2006, forrás: [origo]

Mosógép-távfelügyelő

Az LG által gyártott RLM20K Remote Monitoring Laundry System elnevezésű szerkezet arra szolgál, hogy mosógépünket, illetve magát a mosás folyamatát figyelemmel kísérhessük abban az esetben is, ha éppen távol vagyunk a mosógéptől. Az ötlet annyira jó (legalábbis a CES2006 expo szervezői szerint), hogy máris felkerült a CES2006 - legjobb innováció díjazottainak listájára.

A szerkezet természetesen teljesen vezeték nélküli, és nem tesz mást, csak a mosógép "munkafázisait" tudatja velünk apró kijelzője segítségével (vezérelni tehát még nem tudjuk vele a gépet). A találmány valóban könnyebbé teheti az életünket, hiszen például leszaladhatunk a boltba, amíg a mosás tart, nem kell többé "őrködnünk" a mosógép felett.

Sajnos nem sikerült kideríteni, hogy mennyibe fog kerülni, és mikortól lesz kapható. Esetleg nem ártana valamit kezdeni az RLM20K névvel is: a ketyere jóval kelendőbb lenne, ha mondjuk "washer-watchernek" vagy valami hasonlónak neveznék...

 

Gyártja: LG
Ára: még nincs




Mobiltelefon-kivetítő

Napjainkban a mobiltelefon a világ legjobban elterjedt és leggyakrabban használt elektronikai eszköze (a televíziót leszámítva). Éppen ezért a mobilokhoz már minden kapható: pandamacit formázó szőrös mobiltartó, elő- és hátlapok, letölthető csengőhangok, játékok, headsetek és így tovább. Ennek ellenére még mindig ki tudnak találni valami újat a mobilokhoz; a legfrissebb innováció most éppen a mobiltelefon-kivetítő, fantázianevén a Project-A-Phone.


Az ötlet (és maga a megvalósítás is) rém egyszerű: egy speciális kamerát helyezve a mobil kijelzője fölé, majd azt egy számítógépre, tévére vagy kivetítőre kapcsolva máris megkapjuk mobilunk képét nagyban és színesben, azaz "prezentálható" változatban. Mivel az újabb mobilok már szoftverek futtatására is alkalmasak, az ötlet használhatónak tűnik - minek cipeljük magunkkal a notebookot, amikor "közvetlenül a mobilról" is tarthatunk prezentációt? Az eszköz ráadásul fotónézegetésre is tökéletes. Egy monitorra vagy projektorra persze szükségünk lesz, pedig az igazi az lenne, ha maga a szerkentyű tudna a falra vetíteni - talán majd egy következő verzióban...

Gyártja: Project-a-Phone, Inc.
 Ára:

199 dollár (kb 42 ezer forint)



Tévé-kikapcsoló

Elég a sok "hasznos" találmányból, nézzünk valami mást. Vegyük például a TV-B-Gone elnevezésű, első ránézésre slusszkulcsot formázó eszközt. Egyetlen gomb található rajta, amelyet megnyomva elméletileg bármilyen típusú tévékészüléket kikapcsolhatunk pár méteren belül.

Ez tehát egy univerzális tévé-kikapcsoló - hogy mennyire korrekt mások tévéjét kikapcsolgatni, most hagyjuk. Hasznos lehet viszont, ha egy-egy bárban vagy étteremben zavar bennünket az ordító focimeccs-közvetítés (a zsebünkből is működik a szerkezet, így észrevétlenül elnémíthatjuk az idegesítő tévéket).

Az eszköz hatótávolsága 7-17 méter, működése pedig egyszerű: irányítsuk nagyjából az áldozatnak kiszemelt tévé felé, és nyomogassuk bőszen a gombot - a tévé típusától függően 20-60 másodperc múlva garantált a hatás. 209-féle úgynevezett "turn-off" kódot tartalmaz, így szinte mindig működik. Európai verzió is kapható belőle.

Gyártja: Cornfield Electronics
 Ára:

18 dollár - kb 4 000 forint, (Európában 25 dollár - kb 5 300 Ft)



Vízzel hajtott számológép

Hát... Első ránézésre ez bizony egy mindennapi számológép, abból is a nagyobb, otrombább (retró) kivitelű. Mi lehet benne mégis olyan különleges, hogy rovatunkban is helyet kapott? Nos funkcióit tekintve semmi: mindent tud, amit manapság egy számológépnek tudnia kell, sem többet, sem kevesebbet. Amitől a Serene Calculator érdekes, az az energiaellátása: ez a számológép ugyanis vízzel működik. (A napelemes dolgokban semmi különleges nincsen, node vízzel?) Egyszeri feltöltéssel (a gépben található kis "elemet" kell megtöltenünk vízzel) három hónapig működik.

A vízenergia előnyeit talán felesleges is ecsetelni, hiszen jóval gyakrabban találhatunk vizet, mint egy éjjel-nappal nyitva tartó boltot, ahol hagyományos elemet vásárolhatunk. A napenergiánál is jobb, hiszen nincs szükségünk közvetlen napfényre a működtetéshez. Kirándulásokhoz pedig egyenesen ideális (de miért akar valaki számológépet magával vinni egy kirándulásra?). Persze ha sivatagi túrára megyünk, akkor inkább napelemes verziót válasszunk.

Gyártja: ThinkGeek
 Ára:

19 dollár (kb 4 000 forint)



Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: Bukovszki, Idő: Ápr 2, 2006
Valaki írja már le nekem hogy csinál áramot a vízböl ez a gyönyörűség!
 
Írta: Sof, Idő: Ápr 3, 2006
Ez engem is érdekelne ...
Talán a víz egy kicsit savas ? :P
 
Írta: _JANI_, Idő: Ápr 22, 2006
Gondolom, hogy az elve az üzemagnyag cellákéhoz hasonló.
De az üzemag cellák hidrogénból és oxigénből termelnek energiát, és ott a végtermék a H2O azaz a tiszta viz.

Elgondolkodtató az, hogy ezt megforditani hogyan lehet!?
 
Írta: Pörje, Idő: Szept 25, 2006
Hogy a fenébe csinálja?
Írja le valaki!
 
Írta: kolyra, Idő: Jan 19, 2011
valahogy csak hidrogént meg
oxigént csinál.

nem tudom hogy honnan szerez energiát!
 
Írta: hangász olivia , Idő: Jan 28, 2012
nagyon meg köszöném ha neke m adnák ingyennnnn:) :) :) :P :P :P :P
 
Írta: józsi, Idő: Márc 4, 2012
Nekem van egy ilyen számológépem csak eltört az akku valaki tudja hol lehet kapni. köszi.
 
Írta: Csabesz04, Idő: Aug 18, 2012
De hogy mukodik?
Hogyan kepes felbontani a vizet?
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem