Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Bassmester válasza fleta hozzászólására (») Jún 2, 2012
Ajajjj...bocsi, de most látom hogy nem azt a nyákot adtam amit akartam, mert van rajta egy plusz tranzisztor szintillesztőnek. Nem vált be a megoldás, nem ajánlom az utánépítését.
Helyette itt van pl. ez:
(#) Bassmester hozzászólása Szept 15, 2011
Alkotó kolléga tett egy észrevételt, miszerint a zavarszűrő tekercs makrója rosszul van pozícionálva.
A hibát kijavítottam, itt a javított nyák LAY-ban, átszerkeszthetően, amire az eltérő alkatrészek miatt szükség lehet.
Íme:
(#) Bassmester válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 5, 2011
Hali!
Igen, ez 7294 hídhoz készült.
Szerintem inkább ezt az újabbat csináld, ezen jobbak az táp-vezetősávok.
(#) Bassmester válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 4, 2011
Itt az aktív monitor dobozom nyákja, táp-végfok -védelem egyben.
(#) Bassmester válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 2, 2011
Hali!
Köszi, örülök hogy tetszik. Legközelebb vasárnap du. lesz a birtokomban az a gép, amin rajta van a LAY, akkor fogom felrakni.
Egyébként ma próbáltam ki a kész cuccot és nagyon jó lett.
Hihetetlen hogy ez a négy kis bóvli Eastech hangszóró mit művel a 7294 híddal. Utána is nézek a neten, hátha még kapható valahol, anno 1000 Ft alatt volt db-ja.
Íme a cucc:
(#) Bassmester hozzászólása Szept 1, 2011
Na elkészült a komplett modulom.
Terhelve még nem volt, csak a puszta működését teszteltem,
de innentől szerintem már tudni fogja a dolgát
(#) Bassmester hozzászólása Aug 26, 2011
Készülget a legújabb cuccom
Tápegység, végfok (TDA 7294 híd), védelem egy 12×20 cm-es nyákon.
Aktív dobozhoz terveztem. Még nincs kész, de a tápot már teszteltem.
Íme:
(#) Bassmester válasza kistotti01 hozzászólására (») Júl 20, 2011
Szerintem ne legyen senki számára nagy falat egy 7294 megépítése. Ami ennél egyszerűbb, az ha jobban megnézed nem is sokkal egyszerűbb, max annyiban hogy szimplatápos és kevesebb alkatrészből áll. Az LM 1875 abszolút nincs partiban a 7294-gyel, a hangminőségét pedig lehet hogy kissé túlértékeled. Szerintem nem áll felette, de ez természetesen ízlés kérdése. Csináltam már én is sok mindent, de ár/érték arányban semmi nem veri a 7294-et.

Gyusze! Én is sok esetben használok fel bontott alkatrészt, de csak a gondos ellenőrzését követően. Javaslom neked hogy szemrevételezéssel tanulmányozd mások munkáit is, fordíts több gondot a kivitelezésre, válogasd meg az alkatrészeidet és adj egy csöppet a vezetékelésre is.
Adok a kedvedért egy normális nyáktervet, amin rajta van a tápegység és a védelem is, van rajta bizti és csillagpontos a GND. Csak a trafó AC-0-AC kivezetését kell rákötni és már megy is. Ismerkedj meg a Sprint Layout-tal és a vasalásos nyákkészítéssel!
(#) Bassmester válasza david91 hozzászólására (») Máj 9, 2011
Hali!
Ez milyen tipusú ALPS? Hol kapható "egész jó áron"?
Én mindenhol csak 4000 Ft körül láttam eddig Alps-okat.
Egyébként 47k (log) Alpha potikat használok. Ez olcsó és sokáig bírja. Az új PA erősítőmbe egy nagyon speckó előfokot csináltam. Két műveleti erősítős (2086D) buffer közé beiktattam egy csövet (6N23P-EV). Az erősítése pont megfelelő és gyönyörűen szól :yes:
(#) Bassmester válasza bobz hozzászólására (») Márc 18, 2011
Ez attól függ hogy mit akarsz vele hangosítani. Hangszínszabályzó szerintem nem kell, viszont egy szintemelő fokozat nem árt elé. Én ezt használom:
(#) Bassmester válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 16, 2011
Én a mellékelt kapcsolást használom TDA-hoz, az alább leírt módon. Szépen teszi a dolgát.
Hol van féltáp?
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Márc 13, 2011
Nekem egyszerűbb volt
ITT van.
De van egy újabb nyákom is a hídhoz, ez egy kicsit átgondoltabb, a tápáram utakat szedtem rendbe rajta az előzőhöz képest. Ki van próbálva, rendben van :yes:
(#) Bassmester válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 4, 2011
Na megvan az SWR cucc rajza, de nem jól emlékeztem... csak 41,6V-ot adnak a 7294-nek
(#) Bassmester válasza Lacko12 hozzászólására (») Feb 14, 2011
Minek ezt ennyire megbonyolítani
Ha erősítő hűtőbordájára szánod, akkor csináld meg azt amit mellékeltem. Fokozatmentes és nagyon szépen teszi a dolgát :yes:
(#) Bassmester válasza nasgoon hozzászólására (») Feb 13, 2011
Inkább ilyet csinálj, ha mindenképpen egy szekunderrel akarsz 7294-et táplálni. A tökéletestől ez is messze van, de még mindig jobb mint a kondis osztó. Csatornánként minimum 2×10000 u puffer kell bele, mert csak félhullám tölti őket.
(#) Bassmester válasza nasgoon hozzászólására (») Jan 30, 2011
16-18V -ra egy TDA 2050 híd is bőven elég (sokkal olcsóbb), nem kell nagyobb.
A 7294-nek csak akkor lenne valami értelme, ha nagyobb teljesítmény igényed lenne, de ahhoz nagyobb tápfesz is kell. Szimpla, vagy +/-18V -od van?

2050 híd.jpg

(#) Bassmester válasza Zosi hozzászólására (») Jan 21, 2011
Persze hogy sok! 4 Ohm-ra, max +/-28V -ot javasolok.
Ekkora tápfeszről 24,5V -ot képes leadni 4 Ohm-ra tisztán és stabilan, ami ugye 150W. Ha csak 40V-os tápod van, akkor használj 8 Ohm-os hangsugárzót, de először is a hűtőt csináld meg nagyon komolyra, ha ki akarod használni a max teljesítményét.
Ha a képen látható módon alakítod ki, akkor nem lesz vele gond.
(#) Bassmester válasza Fecni hozzászólására (») Jan 19, 2011
Ha kell, akkor itt van LAY-ban. Nincs rajta a (szerintem) felesleges stanby/mute, viszont van rajta tápáganként biztosíték és polarításvédő (6A-es) dióda.
Utóbbi elhagyható, csupán azt a célt szolgálja, hogyha fordított tápot adunk a panelra (amennyiben nagyon hülyék akarunk lenni ) akkor nagyon gyorsan kicsapja a biztit, adva egy esélyt az ícéknek.
(#) Bassmester hozzászólása Jan 10, 2011
Készülget a legújabb hidam, ezúttal réz tönkökkel. Kiváncsi leszek, hogy jobb e bármivel is mint az alu. Holnap összehasonlító teszt (csak ídőm legyen rá) :yes:
(#) Bassmester válasza Zosi hozzászólására (») Jan 1, 2011
B.U.É.K. mindenkinek

Hali, Zosi!

Rendezettnek látom a belsejét, de a hűtő kialakítása nagyon gyenge így ránézésre. A bordáid mérete, csak direkt ráfúvással, alagúthűtéssel lenne megfelelő, jelen állapotában minden bizonnyal túl fog melegedni, a névleges teljesítményén csak behatárolt ideig tud majd működni. (bár hogyha 3 órát bírt, akkor lehet hogy jó) Nekem is van egy folyamatban lévő sztereó hidam, példának íme a hűtése:
(#) Bassmester válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 5, 2010
Hali!
Lazán képes a 70W-ra 8 Ohm-on, +/-40V táppal.
Ha monitort hajtasz vele, akkor gondolom hogy másik végfok is van a rendszerben, ami kifelé szól. Ha igen, akkor mindenképpen szükséges hozzá egy 4-5 dB-es szintemelő. A DC védelmen ne spórolj! Lehet hogy soha nem lesz semmi dolga a bekapcsolási késleltetésen kívül, de ha egyszer beüt a krakk, akkor a hangfalaid mélynyomói bánják.
Dobj össze egy ilyet. Tök egyszerű, olcsó, megbízható és rajta van a táp, meg a védelem is. Nincs benne a (szerintem felesleges) mute és standby funkció.
Íme a nyák:
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Júl 1, 2010
Köszi
Minek a magasságára vagy kiváncsi? Vagy netán a magassugárzó érdekel? Az egy "no name" piezó. Tudom hogy egy okádék, de basszuskombóba megfelelő, a húrok csengését-csikorgását jól hozza. Általában kikapcsolva használom. Csatolok képet a belsejéről is. Csöves előfok, 400W-os kapcsolótáp és TDA 7294 híd, +/-40V ról.
Ha a méretbeli magassága érdekel, akkor íme:
(#) Bassmester hozzászólása Máj 27, 2010
Nekem is van egy hasonló. Csillagpontos GND, van rajta táp, meg védelem is, nincs rajta mute kivezetés. Több példányban megépített, bevált cucc. :yes:
Íme:
(#) Bassmester válasza stereo hozzászólására (») Ápr 5, 2010
Nekem ilyenek vannak
Üres nyákom is van, íme:
(#) Bassmester válasza pintad hozzászólására (») Márc 31, 2010
Nem feltétlenül kell hozzá szkóp. Nekem sincs :no:
Elég egy jó multiméter, én pl Maxwell MX 25-306 -ot használok.
Itt az általam épített és használt tápok egyik variánsa, ami megfelel 2 db TDA 7294 hídhoz.
Íme:

7294 táp.LAY

(#) Bassmester hozzászólása Márc 23, 2010
Tudja valaki hogy mitől "G-osztályú" egy erősítő?
A Bose amplus 100 rajzát nézegettem, amiben 7294 van és két darlington a tápágakban. Milyen lehet ez a cucc?
Íme:
(#) Bassmester válasza djgombi hozzászólására (») Jan 24, 2010
Hali!
Csak ez van még róla:
(#) Bassmester válasza caruso7294 hozzászólására (») Jan 24, 2010
Itt az a doksi amit ígértem. Valahol már fenn van, de a fene tudja hogy hol és milyen álnéven. Ennek mehet a 60V simán, kb 160W-ot fog nyomni 8 Ohm -ra, 2 pár fettel.
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Jan 7, 2010
nekem is nagyon bejön.
Itt van még egy LAYcsika is:
(#) Bassmester válasza martin96 hozzászólására (») Dec 15, 2009
Eléggé gáz ez a nyák
Honnan szedted össze? Szerintem egy jól kidolgozott, bevált nyákot építs!
Tudom ajánlani a Pedró félét, vagy a sajátomat, ami egy panelen van a táppal és a védelemmel.

Íme:
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem