Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tibapu hozzászólása Aug 3, 2015
Sziasztok!
Még februárban ötleteltem azon,hogy óra panelt teszek egy ventillátorra.Mostanra készült el.Működik csak a beállított időt nem menti el a piros kör ki-be kapcsolása után.Igaz új elemet kapott.Szerintetek jól néz ki?Így rács mögött nem az az igazi.
(#) fkosa hozzászólása Dec 7, 2011
Sziasztok!
Mellékletem az én változatomat.
Először normál alkatrészekkel építettük meg, majd a panel könnyebbé tétele miatt a tranzisztorokat és az ellenállásokat SMD-re cseréltük. Fontos szempont volt, hogy a LED-eket le lehessen nyomni a panel szintjére (csak 1 oldalról kelljen forrasztani) és hogy házilag könnyen kivitelezhető legyen a panel.

A kapcsolási rajzon nem változtattam, csak a NYÁK-ot terveztem újra.
A program a 2.27-es RTC-s verzió.
A file KiCAD-dal nyitható meg (bocs, nekem ez áll kézre).

Néhány jótanács a megépítéshez:
A fototranzisztort a PIC-el ellentétes oldalra ("lefele") kell beforrasztani. Az infravevőt (TSOP) elfektettem, az tartja az elemet az egyik oldalról. A panelt átfúrtam az elem helyén. Az elem érintkezőjét egy tönkrement reléből mentettem meg.
A shotky-diódát a puffer elkó lábaira forrasztottam, az elkót kifelel (a LED-ekkel ellentétes irányba elfektettem)
(#) pinternorbert82 hozzászólása Feb 26, 2011
Hello Mindenkinek . A Kérdésem a következő: Mi lehet a probléma ha labortápra kapcsolom a rotort , tv táv hangerö a foto tranyora és azonnal begyullad fent a dupla + egy kivételével 5 led ANyákot lemostam alcohollal nincs se zárlat se semmi Felteszem a hexet meg a rajzot Ha valaki meg fejtené meg köszönném Még nincs meg a külsö tekercsem és csak tesztelgetek.
(#) pinternorbert82 hozzászólása Feb 16, 2011
Érdeklödnék hogyan tudnám le tesztelni a foto tranzisztor jelét (csak multiteszterem meg labortápom van) Propeller kész csak a külsö tekercsemre vár addig is tesztelném

2.27 rtc.lay

(#) pinternorbert82 hozzászólása Feb 15, 2011
Sziasztok Kérdezném hogy a CALIBRA forumtárs által készitett propellerének a motornak melyik irányban kéne pörögni felteszem a hex-et Sajnos nem értek még a programozáshoz és a forditáshoz de jo lenne tudni mert nekem ora mutato járásával ellentétessen forog a venti (12cm pc) motorom

v 2.27.zip

(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Szept 19, 2009
Sziasztok!

A beigért módosítások:

16F628(A) - Demo kilépés hiba javítva. (Használható még 16F648A, 16F819, 16F87, 16F88 típusokkal.)

16F648A - Demo kilépés hiba javítva. A hét napjait szövegesen is kiíró verzió. (Használható még 16F87, 16F88 típusokkal, de 16F628(A), 16F819 kontrollerekkel nem használható.)
Sok minden mást is tud és egy kicsit máskép tudja, a csomagban van leírás.

Sziasztok.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem