Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) belagu válasza Naresh Jain hozzászólására (») Aug 9, 2018
Hi!
I am not speak English very well, but i hope you meaning me.

Nothing, it's the button's description (comment).
Column 1st is the pictures at the buttons on the remote control.
See the uploaded picture.
Column 2 th is a version for another remote.
(#) belagu válasza janigel hozzászólására (») Jún 23, 2018
Sziasztok!
Ha ez segít ...
(#) janigel válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 22, 2018
Ez a 00h 0226 nem lesz jó.
Felejtsük el.
Viszont a 05h 278 rotorban van mégis hiba.
Ez még lehet jó.
Egyébként találtam kettő kódot amit vesz az a bázis, amiben a címfigyelés ki van kommentezve.Csak ugye nem tudjuk a készülék címet.
Ezek a kódok : 0335 és 0336
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2018
(#) janigel válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 22, 2018
Ennyi hiba maradt még a 00h 026 rotorban.
A többi kettő szuper.
(#) janigel válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 21, 2018
Sokkal jobb lett.
Már a bázisok is szétváltak.
A rotorokban még maradtak hibák (TXT fájlok).
A 14h 552 rendben van.
Köszi János
(#) janigel válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 20, 2018
Szia!
Hát nem semmi volt mindent lepróbálni.
1. Sajnos mind a három távirányító kód mind a három bázist be/ki kapcsolja.
2. A TXT fájlokban látod a hibákat.
A 14h 552 kód továbbra is működik, tehát ahhoz nem nyúlunk.(ez a működő eredeti)
Egyébként jó lenne, mert a rotorok így szétváltak.
(#) janigel hozzászólása Jún 20, 2018
Szia Hp41C !
Amit múltkor küldtél, azok 683-as bázisok voltak.
05h cím 278 kód
14h cím 552 kód
Ez a kettő a 683 bázissal működik is, most próbáltam ki.
1Dh címen viszont nem ismert a kód (ezt belagu nem küldte), nem tudtam próbálni.
belagu viszont a 00h cím kódját 026 közölte.
A bázis nyákjaim viszont 628-hoz lettek tervezve, ezért ehhez kellenének a megbeszélt dolgok.
Köszi üdv janigel
(#) belagu válasza janigel hozzászólására (») Máj 24, 2018
Helló janigel!
Hátha ez segít megérteni.
(#) janigel hozzászólása Márc 22, 2018
Szia Hp41C !
Megkérlek nézd meg, hogy miért nem villog a külső kör, ha nincs beállítva az idő.
Egyébként tökéletes állomány.
Köszi.
Üdv janigel
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2018
(#) janigel hozzászólása Márc 6, 2018
Szia Hp41C !
Lenne egy kérésem.
Van egy 628-as rotor állományom, ami tökéletes, de a másodperc kijelzés körpontos.
Lehetne annyit változtatni, hogy ez is mutatós legyen?
Ez szuper jó lenne, köszi ha segítesz.
Üdv janigel
(#) belagu válasza belagu hozzászólására (») Márc 5, 2018
Próbáld ezzel: URC-1 552-es címmel! A csomagban van a HEX állomány.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
(#) belagu válasza belagu hozzászólására (») Márc 19, 2017
A HEX-ek lemaradtak.
(#) belagu válasza janigel hozzászólására (») Márc 19, 2017
Próbáld ezzel!
Kicsit igazítottam.
Kód továbbra is: 0026.
Üdv: belagu
(#) janigel válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 19, 2017
Ezek esetleg kellenek ?
(#) janigel válasza KKobra hozzászólására (») Márc 12, 2017
Ok.valóban, de nem értem.
Ezekkel mit kell csinálni ?
Van a három PIC amibe bekerülnek a progik.
Hova kerülnek a "keys" állományok ?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
(#) tibapu hozzászólása Aug 5, 2015
Sziasztok!
Valakinek van valami ötlete hogyan tudnám az órát rávenni arra,hogy a beállított értékeket elmentse és kikapcsolás után avval induljon?Ez egy régebben készült órapanel.Sokáig a fiókban volt.
A ventillátorba nem tettem bázis panelt.Ezért ha kikapcsolom nemkap áramot és elfelejti a dátumot és időt is.Tudom,hogy sokféle órát készitettünk többféle programmal.Ezért ami infót tudok megadok róla.PIC 16F648A-s processzor van benne RTC, PCF8583.
(#) Arsenic válasza sholim1987 hozzászólására (») Jan 7, 2015
I'm gonna tell you how I did it... because no matter how hard we try to help you, each remote control have the same codes, but not in order... and perhaps some buttons don't even exists in the keys.asm file (in that case, you have to add it/'em on your own).

1) Make a decoder in order to get each button code (do it in a protoboard... once you have the codes, you'll not need it anymore...).
2) Edit the keys.asm with gedit, notepad ++ (or your favorite editor), then recompile the entire project again with MPLAB (or your favorite compiler).
3) Write the pic with the new hex.
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Máj 8, 2012
Szia!

A cimet át kell írnod 0x14 -re:
RemoteAddr EQU 0x14
A 0x0C kód a STANDBY parancsé, az indítja a pörgést, bekapcsolja az index led -et és a táplálást is. A TINDEX csak az index led -ek kapcsolgatja. Nem kell átírnod.
A mellékletben kétféle urc22B -hez való keys.asm...
(#) kondorzs válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 24, 2012
Szia!

A nagy urc22B- vel megy.

A csatolt kép nem tudom segít-e a kép szerinti gombokkal működik. A címét a hex -ből nem tudom, hogy meg lehet-e nézni.

Ha igen akkor kiolvasom és megnézem.

A szöveg az eredeti Bob-os.

üdv.

URC22B.jpg

(#) merlingerin válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2011
Sziasztok!

Elkészült a vekker. Mellékelve kép is, bár nem adja vissza a valós mivoltát, ha sötétben fényképezem, túl világos a LED, nem látszik a háttér. Ha világosban, akkor meg a LED színte beleég a képbe.. Ilyen a fotomasinéria. Plexit is levettem az elejéről, ne csillogjon a fényképezés alatt. Nagyon jól sikerölt a kiegyensúlyozás. Egy 7-es torx csavarhúzó hegyén megáll a propeller, pont középen. Semmi rázkódás nincs, hangja is csak a susogás max fordulaton.

Minden esetre nekem nagyon tetszik. Köszönök minden segítséget, de egy hasfájásom még van.

A távirányítón nem működik pár gomb. Ilyen pl a külső kör gombja, ha jól értem ez a bal alsó lenne. Igaz, ami táv nekem van, arra nincs ráírva, hogy urc22B, de teljesen azonos. Lehet, a program más benne? Végigléptettem az egész kódkönyvárat, vagy 50 percig nyomkodtam a gombokat, de nem leltem olyan kódot, ahol minden funkció ott van, ahol "kellene"..

Tud nekem mondani valaki egy kódszámot az urc22B-hez, ami működik? Kódkereséssel nem jutottam előrébb.

Ha jól értem, Patexati azt mondja, addig az időt elmenteni nem tudom, amíg a külső kört nem tudom be/ki kapcsolni. Most pedig ez a helyzet. Minden bekapcsolásnál állíthatom be újból.
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 14, 2010
Szia!
Csatolok egy Keysf690urc22B.asm állományt . Az átírt változatban, szinte mindent megváltoztattam. Már belefért az összes parancs, nem maradt ki egy sem. (Azokat a kódokat amelyek többször is szerepeltek, mind a hexa 40-es címosztály fölé írtam át, nem zavarhatják a működést). Ha megvannak a hibák, kiváncsian várom a javítást.
(#) zsoltee0001 válasza tony994 hozzászólására (») Okt 4, 2009
Szia

Nekem ez megy urc távirányítóval.

"Ha rossz a kvarc akkor világíthat az infra led?"

Ha rossz lenne a kvarc el se indulna a program, ezáltal a led se világít. Bár én még nem láttam rossz kvarcot, azért nem árt átnézni azt az oszcillátor részt (kondik környéke tiszta?)

üdv
(#) janocsi válasza calibra hozzászólására (») Ápr 13, 2009
Szia Calibra!
Neked urc22B távid van, ezért ide rakok egy TXT szöveget a 2.20-as verzió gombkiosztásához. (Keysurc22B.asm). Ha nem felelne meg, akkor próbáld rendezni valahogy, ez nekem is jó lenne. Szia, janocsi.
(#) janocsi válasza carpentt hozzászólására (») Ápr 10, 2009
Szia Carpentt!
A régi és az új verziókhoz én univerzális távit használok, (urc22B), mert jóval több funkció kezelése lehetséges. Már most több mint 24 funkció van használatban. A régi hardverhez is ugyanúgy jó, azokon nem is változtattam meg a kódokat. Megy gyári Philips távival is a vezérlés, ott még több lehetőség van a parancsok kiosztására. (TV-SAT-VCR-AUX). Ezek mind különböző,, de használható RC5 kódokat tudnak. Felteszem a róluk készült képet, egy Keys628.asm-et az urc22B-hez. A kódok kiosztása nem teljesen rendezett ugyan, de használható. (Az urc22B-t ajánlanám, mindössze 700Ft!). Szia.
(#) calibra válasza csabesz0127 hozzászólására (») Márc 13, 2009
Szia!

Ha urc22B távid van,akkor mellékletként felrakok egy zip-et,amit ha kicsomagolsz,megtalálod benne a prop.hex,és base.hex-et.Sőt,csomagoltam hozzá egy propvisszafele.hex-et is,amit a fordítva forgó motorokhoz kell használni,és az összes asm-et is ide tettem.A bázisnál a kitöltést az én tekercseimhez írtam át,tehát azt lehet hogy módosítanod kell.
Persze az 552-es kóddal használatos a távirka!

Üdv!
(#) calibra válasza janocsi hozzászólására (») Nov 16, 2008
Szia Janocsi!

Sajna ezzel a keys.asm-el sem működik a dolog

Itt egy kép a távirányítóról:

URC22B-15.JPG

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem