Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszi, kipróbáltam már és működik szépen.
A célom csak annyi, hogy tölteni tudjam a telómat egy 12 voltos akkumulátorról, egy DC-DC step down szolgáltatja az 5 voltot. 33kΩ helyett 22kΩ-ot tettem bele mert nem volt itthon egyenlőre más, így 1130mA a maximális töltőáram, ha lehet hinni az APP-nak.
Igen, így.
Így van ahogy a képen, a piros téglalappal körbe jelölve. Annyiban nem egyforma, hogy az egyik rajznál a Data- gnd-re van kötve 10KΩ-al, a másiknál meg a Data+ van gnd-re kötve 10KΩ-al. Ha így felcserélhető akkor semmi gond.
Csináltam egy "móricka" rajzot is, hogy érthetőbb legyen a két variáció közötti különbség.
A bal oldali a helyes, a jobb meg ahogy kényelmesebb lenne.
Akkor marad a keresztbe kötés, oké.
Köszi. Akkor nem kísérletezek vele.
És ez lenne a helyes bekötés, ahol a D+ tápra, a D- meg gnd-re van kötve egy egy ellenálláson keresztül.
A D+ meg a D- a csatin össze vannak kötve. Egy feszültségosztó végül is. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
Így tenném be a 2db ellenállást, csak ha így teszem be akkor pont fordítva lenne, a D- lenne tápra húzva, és a D+ meg le gnd-re.
És ez pont fordítva lenne mint ahogy a töltőkbe van gyárilag. Ez lenne a kérdés, hogy ez okozhat e gondot. Ha nincs benne ellenállás akkor is tölti a telefont, ezzel semmi gond, csak kiírja, hogy ellenőrizzem a töltő csatlakoztatását.
Mert egyszerűbb úgy betennem a csatlakozóba 2db 0805-ös ellenállást mintha keresztbe kéne kötnöm.
A samsung töltőkbe benne van az ellenállás az adat vonalon, de én nem töltővel használnám hanem csak egy sima táppal. Itt a rajzon a narancs kis téglalap fölött az r11-12 es ellenállás lenne az, csak én azt áttenném a type c csatiba, csak sajnos azon a sorrend épp fordítva van.
Rosszul írtam, nem a tápot megcserélni, hanem a D+ kötöm gnd-re egy ellenálláson keresztül, és a D- tápra menne.
Sziasztok.
Type c töltőkábellel kapcsolatos kérdésem lenne. A képen látható csatinál balról jobbra haladva a sorrend a következő. +, D-, D+, Gnd. Csak töltésnél a két adatvonal össze van kötve, a D+ tápra van húzva 33KΩ-al, a D- meg Gnd-re 10KΩ-al. Itt a csatinál nekem keresztbe kéne ahhoz kötnöm, hogy úgy legyen ahogy írtam. Mi történik ha megfordítom a tápot? A type c csati esetében a D- lenne tápra húzva, és a D+ meg le földre. Így nem kéne keresztbe kötögetnem, csak beteszek 2 db ellenállást, egyet balra, egyet jobbra és kész. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
Miért jön ki olcsóbban?
Vagy máshonnan nem mersz vásárolni csak a "szent" helyről? ITT se olcsó, de olcsóbb mint amit Te linkeltél.
Nagy feladat számodra lerajzolni, hogy mit hova kötöttél?
Ha ez nagyon nehéz akkor többet nem kérem.
Idézet: „Kicsi lencse alakú kerámia kondenzátor 403 jelöléssel” Igen, az már jobb választás. Idézet: „Az ellenállás nagyjából mekkora legyen?” Akkora mint a rajzon, de ha túrsz akkor tegyél be 1KΩ-ot, azt hamarabb fogsz találni. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
Rendben, old meg akkor, Én feladtam.
A felét nem érted meg amit kérdezek, nem is arra válaszolsz, de ha ez megnyugtat akkor az 5V-ot átírom neked 3V-ra, mit akarsz azzal a 220 mikrós elkóval?
Rajzold már le légy oly kedves, hogy hogy kötötted be, ez így nem kerek.
Nézted a rajzot, vagy az már elkerülte a figyelmedet?
Így csináltad ahogy a rajzon van?
Ne 220 mikróval próbáld.
Így próbáltad?
Nekem ezzel sose volt gondom.
100nF-os kondenzátort.
Egy kondenzátorral meg egy ellenállással.
Tegyél rá egy kis folyasztószert és az összeset fel fogja szívni.
Ne trollkodj ha nagyon nem kell.
Mindenki azt csinál amit akar, nem azt amit Te szeretnél.
Tényleg ekkora gondot okoz a Google-ba 2 szót beütni?
Nekem nem melegedett el.
Nem szabad túlmelegíteni. Egy 600 éves DV kamerába volt ilyen.
Kellene, de teljesen mindegy, hogy mit írunk neki mert szerintem nem érdekli őt.
Nem értem ezt miért nekem címezted. Nem én tettem fel a kérdést.
319,73KΩ, de neten baromi sok kalkulátor van.
Pl ITT van egy.
Igen, jól.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2021
Én nem is írtam, hogy ragasztva van.
Idézet: „Tudtommal az semmivel nincs ragasztva”
Én leszedtem, visszaraktam azt annyi, nem tudtam, hogy ragasztva van
![]()
Tudtommal az semmivel nincs ragasztva, legalább is én már többször szedtem le ilyet és vissza, de hibátlanul működött utána is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |