Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Karma1 hozzászólása Feb 15, 2016
Miért van az hogy próbának megépítettem egy astabil multivibrátort a tina 7-esben tökéletesen olyanra mint a kapcsoláson de csak világít folyamatosan a 2 led?
(#) Gránátalma hozzászólása Jún 9, 2013
Sziasztok!
Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy a Tina nevezetű szimulátorban a multivibrátor miért így viselkedik?

*kép*

Mit tudok vele csinálni, hogy a valós állapotokat mutassa nekem szépen, ahogy kell.
Ez egy több millió példányban legyártott kapcsoló áramkör, valóságban működik, tinában ezt produkálja.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013

tina.jpg

(#) BEMcorp hozzászólása Feb 13, 2011
Sziasztok!
Tina 8-ban próbálkozom egy digitális áramkört összerakni, szimulálni.
Az egyszerűség kedvéért (meg azért, mert a két inverterkapus multivibrátort alapból nem volt hajlandó leszimulálni) órajelnek a beépített generátorát (clock2) használtam, de azt is 100-500Hz-en, a kívánt 1Hz helyett.
A kérdésem: hogy kell ezt a tranziens szimulációt beállítani (Simulation time unit ; Animation time unit) hogy kis frekvenciás működést is láthatóan szimuláljak?
(#) DJ Szabcsa hozzászólása Jún 4, 2010
Üdv srácok. Most ismerkedem a Tina 8-al. Egy egyszerű astabil multivibrátort akartam leszimulálni kezdésnek benne, de csak világítanak a ledek nem villognak. Itt a kapcsolás: Bővebben: Link
Csatolom a tina fájlt is. Mit ronthatok el?
(#) birlas hozzászólása Ápr 16, 2009
Sziasztok!

Megrajzoltam Tina-ban egy egyszerű astabil multivibrátort(mellékletben találjátok). A gondom a Tinával pedig az, hogy nem tudom hogy lehet valós időben tesztelni a kapcsolást. Ha szimulálom akkor mindkét led egyfolytában világít. Van esetleg valami olyan beállítás, amit én nem találtam?

Előre is köszi.

Üdv.
BirLas

astabil.TSC

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem